Kadajo 10 732 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Z 90 FPS na 40. Ale zobaczcie na vRAM, Ponad 13-14 GB A ile Control powinien zabierać ? Zwróćcie tez uwagę na ustawienia, mimo ze rozdzielczość 2160p to rendering idzie z 1080p Mówiłem ze Jensen będzie chciał pchnąć Superki z większą pamięcią przez NR
galakty 5 466 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 5 minut temu, Kadajo napisał(a): Ale zobaczcie na vRAM, Ponad 13-14 GB A ile ma brać skoro to bazuje na AI które siedzi w VRAM? Dałbyś 24GB to też zapełnisz odpowiednim modelem/technologią. Miną generacje zanim "normalny" gracz tego użyje, podejrzewam 7060/8060 W cenie 3-4k Jak ktoś chce sam potestować to na Discord RenoDX jest DLL i można sobie wstawić, niestety na 4000 nie działa. 1
Kadajo 10 732 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia No nikt nie wiedział ile będzie brało. Sama biblioteka ma 158MB Ale to pokazuje to co mówiłem od samego początku 16GB karty w nowych grach będą miały za mało vRAM żeby użyć NR. Beka jak nie zrobią dla ADY bo RTX 4090 mógłby się z NR ucieszyć
galakty 5 466 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Ale jak widzisz to brakuje wydajności, a nie VRAM. Co Ci po VRAM jak -50% FPS masz? Dasz MFGx4 albo x8? To ciekawostka i używać realnie będziemy za 2-3 generacje. I tyle. 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Beka jak nie zrobią dla ADY bo RTX 4090 mógłby się z NR ucieszyć To mnie zastanawia, czy udostępnią bo realnie 4090 > 5080... A jak ten pierwszy nie dostanie NR, to beka.
Kadajo 10 732 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia No pewnie ze zapaleńcy dadzą MFGx6, co jeszcze więcej vRAM zeżre Control ma 7 lat No ogólnie co, na pokazie 2xRTX 5090, to cud ze i tak to działa jak działa Ciekawe kiedy ktoś pierwszy wrzuci druga kartę i uruchomi NR na dwóch GPU.
Radio Tirana 1 770 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Nie mam problemu z tym, że 4090-tka i inne Ady Lovelace nie dostaną Neural Rendering. Amper nie dostał generatora klatek i świat się nie zawalił Zakładam, że to pierwotnie miał być selling feature stworzony z myślą o RTX 6000, ale z uwagi na obecną sytuację trzeba to było dostosować pod Blackwella. 1
Wu70 1 077 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 8 minut temu, Kadajo napisał(a): Ale to pokazuje to co mówiłem od samego początku 16GB karty w nowych grach będą miały za mało vRAM żeby użyć NR. Nie będą miały Na discordzie wszyscy piszą że te zmodowane wersje mają vram leak jak ludzie przełączają.
galakty 5 466 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 7 minut temu, Kadajo napisał(a): Ciekawe kiedy ktoś pierwszy wrzuci druga kartę i uruchomi NR na dwóch GPU. Generalnie ja bym wolał żeby robili normalne karty do grania, a jak ktoś chce NR/AI to niech sobie akcelerator dokupi. Tylko tak nie będzie, zmniejszą możliwości zwykłych kart żeby dorzucić AI i tyle. 1
Wu70 1 077 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 7 minut temu, Kadajo napisał(a): Dosyć spory ten leak Cytat Seems toggling DLSS5 on and off, as well toggling NR presets and styles, causes duplication in VRAM adding about 400-500MB every single toggle. Koszt vramu będzie nieistotny.
Doamdor 3 117 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 28 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Nie mam problemu z tym, że 4090-tka i inne Ady Lovelace nie dostaną Neural Rendering. Amper nie dostał generatora klatek i świat się nie zawalił Zakładam, że to pierwotnie miał być selling feature stworzony z myślą o RTX 6000, ale z uwagi na obecną sytuację trzeba to było dostosować pod Blackwella. Zapewne to samo czeka RTX 50xx, nie dostana tego, co dostanie RTX 60xx. Po czasie RTX 50xx nie są takie złe.
galakty 5 466 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 3 minuty temu, Doamdor napisał(a): Zapewne to samo czeka RTX 50xx, nie dostana tego, co dostanie RTX 60xx. Po czasie RTX 50xx nie są takie złe. Błędu z 4000 które otrzymały FG już pewnie nie powtórzą
Kadajo 10 732 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Są też presety ten tutaj to default. Jest jeszcze Natural i Cinematic. Wygląda jak ReShade. 3 minuty temu, galakty napisał(a): Błędu z 4000 które otrzymały FG już pewnie nie powtórzą A czemu to był błąd ?
Doamdor 3 117 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Warto było się wstrzymać z przejściem Cyberpunk 2077 ponownie. DLSS 5 to powiew świeżości.
Kadajo 10 732 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Powiew ReShade Kurna olek, czarny olek Z 14 lat na 40 lat dzięki NR
galakty 5 466 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 39 minut temu, Kadajo napisał(a): A czemu to był błąd ? Bo tylko przez to nie kupiłem 5000 39 minut temu, Kadajo napisał(a): Są też presety ten tutaj to default. Jest jeszcze Natural i Cinematic. Wygląda jak ReShade. Reshade i AO (HBAO+)
sideband 3 386 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Produkcja leci tylko szumi, ale nie ma niczego 1
Lameismyname 4 304 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Podniecacie się DLSS 5. Ja tam czekam na FSR 5 - to będzie dopiero przełom. Swoją drogą cyberka z DLSS 5 by ograł, tylko kurna jaka karta zniesie 1440p ultra + Path Tracing z odpalonym DLSS 5? RTX 5090? 3
Kadajo 10 732 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 18 minut temu, galakty napisał(a): Bo tylko przez to nie kupiłem 5000 A no tak, zapomniałem
galakty 5 466 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Teraz, Kadajo napisał(a): A no tak, zapomniałem Taka prawda, dzięki FG tam gdzie brakowało wydajności już nie brakuje i mogę poczekać. 1
lukadd 3 935 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia 1 minutę temu, Lameismyname napisał(a): tylko kurna jaka karta zniesie 1440p ultra + Path Tracing z odpalonym DLSS 5? RTX 5090? Na spokojnie. Teraz to już czekamy na RTX 6090 1
Isharoth 776 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Dla mnie okropieństwo to DLSS 5. Może jestem już uprzedzony do AI, ale nie mógłbym chyba grać z takim 'slop filtrem' gdzie wszystko wygląda jak obrazki wygenerowane przez AI które zalały już pół Internetu.
Rekomendowane odpowiedzi