Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ITHardwareGPT Arnoldzie, patrząc na obecną gorączkę odnośnie DLSS 5, zrób proszę symulację DLSS OFF vs DLSS ON, w DLSS ON poprawiając twarze króli, dam i waletów. Masz w załączniku przykład - możesz zwiększyć proporcję (ilość) króli, dam i waletów w celu potęgowania efektu. Oczywiście podpisz te "przed" i "po" w odpowiedni sposób :) 

pasjans.thumb.png.1842e04bc12c64415876de44dd580f5b.png

Opublikowano
W dniu 6.09.2026 o 11:15, ShaDow_Pro napisał(a):

Te rpm to masakra, ja bym wymienił budę żeby mieć ciszę. 

Zmieniłem jednak obudowę z Hyte Y60 na Thermalright A70 VISION ARGB. Efekt -10 stopni na karcie i -900 RPM. Wentylatory te same w tym samym układzie. Wreszcie cisza 😁 Jednak za szerokie chłodzenie w tej karcie i za blisko szyby była w starej budzie przy montażu wertykalnym. 
IMG_9561.thumb.jpeg.1b4398143cb80d671fe154b2d161beae.jpegIMG_9565.thumb.jpeg.5d1c00d54522258b5ed67be54fc7a15d.jpeg

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, leven napisał(a):

Nakręciłem, bo NR robi z gry cudo :) 

Niestety kosztem połowy FPS :P 

Muszę drugą kartę dokupić :uklony:

No ale już nie ma SLI. Nie zepniesz 2x 5060 Ti 16GB.

Szczerze to do zabawy z NR bym szedł pewnie w RTX 5080 ale te ceny to jakiś nieśmieszny żart.
A dało się historycznie wyrwać bliżej 4000zł. Teraz to aż strach patrzeć :( 

Opublikowano

No właśnie, ceny zabijają za 5080. Taki drugi 5060ti praktycznie eliminuje obciążenie głównej karty w NR. Teraz, jak gram w Wieśka 3 w 1440p, to mam około 95-100FPS z DLSS + FGx2. Z NR już tylko około 50-55FPS.  Z samej ciekawości zamontowałbym 5060ti dla obliczeń NR.

Opublikowano

Wiesz co... ja myślę, że to jakoś poprawią aby tak nie wsysało wydajności. To takie pierwsze koty za płoty.
Mi się ogólnie koncepcja podoba i efekt też. Niektórzy narzekają na AI slop ale lepsze to jak fabryczna plastelina, gdzie większość tytułów na to cierpi.
Ciekawi mnie jak NR działa na kartach intela (czy da się odpalić, a jak tak, to czy pokaz klatek) :E 

Opublikowano
25 minut temu, leven napisał(a):

Dawaj jakieś fotki z 9070xt z NR :)  Jest mod, to można odpalać. 

Ale po co fotki?  Nie rozumiem twojego podniecenia tą technologią. Jak chcesz fotki to możesz zatrudnić AI żeby Ci screenshoty przerobił. ;D Będzie lepszy efekt. :yuppie:

Opublikowano
Godzinę temu, leven napisał(a):

No właśnie, ceny zabijają za 5080. Taki drugi 5060ti praktycznie eliminuje obciążenie głównej karty w NR. Teraz, jak gram w Wieśka 3 w 1440p, to mam około 95-100FPS z DLSS + FGx2. Z NR już tylko około 50-55FPS.  Z samej ciekawości zamontowałbym 5060ti dla obliczeń NR.

RTX 5060 Ti 16GB już nie wystarcza? :E