Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem ciekaw jak będzie przy premierze z Radeonami, czy tak samo jak z RTX, nigdy nie brałem nic na premierę ani mnie to nie interesowało, ale teraz jest inaczej, więc wolałbym kupić karcioszkę niż czekać kolejne miesiące.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

O tak, mnóstwo awarii i anulacji wszystkich kart w normalnej cenie.
Te w cenie 2x/3x wyższej normalnej były już całkowicie bezawaryjne i gotowe do wysyłki. 

No wiadomo! Od zawsze słyszymy o "chorobie wieku dziecięcego".
Pierwsze wypusty to badziew, a kolejne edycje, to już poprawione, wzmocnione, sprawdzone, itd.
Te pierwsze rewizje, to się gięły jeszcze w pudełkach! ;)

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano

Znalazłem ten klasyk :

Uwaga otwieracie na własne ryzyko...:hahaha:

Spoiler

Dostawa Twojej karty RTX 30** może się opóźnić.

To jest bardzo dobry sprzęt, a jeszcze lepsza jest jego cena.

Wiemy o tym my, wiesz o tym Ty i bardzo wielu klientów na całym świecie.

Wygląda jednak na to, że zainteresowanie tymi kartami zaskoczyło producentów.

Co się stało

Producenci kart niedoszacowali popularności RTX 3080.

Wyprodukowali ich za mało, a to oznacza, że możemy nie dostarczyć od ręki wszystkich zakupionych modeli.

Z naszych informacji wynika, że fabryki kart pracują teraz na najwyższych obrotach.

Co teraz

Kolejne palety z kartami jadą i płyną już do Polski.

To może jednak potrwać kilka tygodni. Jest to globalny problem, nie mamy na to wpływu.

Co dalej

Prosimy Cię o cierpliwość.

Gdy tylko pojawi się u nas każda kolejna partia kart, jeszcze tego samego dnia wyślemy je do kolejnych klientów.

Jeżeli masz pytania dotyczące Twojego zamówienia, napisz do nas mejl.

Przy RTX 50XX raczej scenariusz niemożliwy:E

• Haha 6
Opublikowano

Ja nie wiem co placzecie, w szczycie cen koparkowych udalo sie wyrwac kilka karcioszek, nawet ponizej cen sklepowych :E 3080 po 3K, a lataly srogo wtedy, kolejka w xkomie konca nie miala, a i tak wpadaly.

Do dzisiaj nie wiem co za asy oddawaly do sklepow 3060Ti non-lhr kupione w cenie premierowej.

Opublikowano
15 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Kiedyś było tak, że jak ktoś kupuje na premierę to desperat, królik doświadczalny, przepłaca. Od czasów covida, 2 fal krypto, inflacji to paradoksalnie Ci co kupią na premierę są często do przodu. What a time to be alive...

Co premiera :D

JeXf4H2.jpg

Opublikowano

@ernorator Na szczęście jak były 5600X za 1,4k wskoczyła promka na 5800X za 1679zł (allegro) I łyknałem. Potem mniejszym kosztem zrobiłem przeskok na 7500F. Na hardwarze zawsze człowieka się wydyma (albo sam się wydyma). Odpuścić upgrade to wpadasz w czarną dziurę, lecisz na bieżąco to tracisz kupki hajsu. Nierówna walka.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kadajo napisał(a):

A to nie było tak ze EverGreen załadowany po brzegi RTX'ami zablokował się w kanale sueskim i dlatego był Crysis ?

Myślę ze to nie przypadek ze on się nazywał EverGREEN 

A jak piraci porwą ładunek to co,cena razy trzy,czy kupicie od piratów.

Opublikowano
10 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

A jak piraci porwą ładunek to co,cena razy trzy,czy kupicie od piratów.

Akurat statki są bezpieczne. Co innego pociągi tanio i dość szybko, ale zaczęli szabrować u ruskich to chinole zrezygnowali z tego transportu ostatnio.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, sideband napisał(a):

ruskich to chinole zrezygnowali z tego transportu ostatnio.

A to chinole nie trzymają z ruskimi,ponoć się bratają bo Putin do nich jeździ,bo gdzie indziej był go aresztowali.

Edytowane przez CzerwonyJohn
Opublikowano (edytowane)

Przetrzymują u siebie towar nagle dziwnym trafem ginie. To info bezpośrednio od chinola także tylko drogi samolot lub wolny statek. Putin to nawet o takich rzeczach nic wie. 

Edytowane przez sideband