Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Doamdor napisał(a):

Nadal zmierzamy w kierunku RTX 6090, tutaj się nic nie zmieniło, a rozwinięcie oferty przez nvidia zielonych, to tylko na plus.

Żebyśmy się tylko nie zdziwili na premierę.

Jedna, dwie karty i ta tańsza będzie za 15 tys. :E:zdziwko:

Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

Teraz 15 tys zł to za mało na RTX 5090, przy obecnej sytuacji rynkowej RTX 6090 startowałby od ponad 20 tys zł. :wariat:

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Jak będzie mniej kart, to będą lepsze i miały więcej sensu, prawda?

PRAWDA?! :E 

Opublikowano
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Jak będzie mniej kart, to będą lepsze i miały więcej sensu, prawda?

PRAWDA?! :E 

Przeskakując jedna generacje dla nas coś tam będzie, ale ludki z "5" to raczej niech się nie nastawiają, albo niech zakładają jakiś startup na RTX 6090 bo może być mega grubo. LOL

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Przeskakując jedna generacje dla nas coś tam będzie, ale ludki z "5" to raczej niech się nie nastawiają, albo niech zakładają jakiś startup na RTX 6090 bo może być mega grubo. LOL

Nie wiem czy będę przeskakiwał na 6000, a patrząc na walkę 9070XT vs 5070Ti to nie wiem czy nie wrócę do czerwonych. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, galakty napisał(a):

Nie wiem czy będę przeskakiwał na 6000, a patrząc na walkę 9070XT vs 5070Ti to nie wiem czy nie wrócę do czerwonych. 

Taka okazja i nie skorzystałeś? 

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Też się nie zdziwię jak następną moja karta będzie Radek. ;D

Zrzutekranu2026-06-01153730.png.5acf2cefcd09fc4fe976846e15bcd384.png

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Doamdor napisał(a):

Taka okazja i nie skorzystałeś? 

A na cholerę mając 4070Ti? Za mały przeskok, VRAM mi niepotrzebny, do tego tracę DLSS i FG. 

Jak nie będzie skoku o 60-70% to nie zmieniam. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, wamak napisał(a):

l użycie VRam około 8,2 8,5GB, więc karta z 8GB może być tu ograniczana, szczególnie na PCI-E 3.0.

Wiem, pisałem że w normalnej rozgrywce pewnie wywalili przez Vram i to się stało, ale nie wiem czy przez Vram, UV, czy sterowniki. :E

Ogólnie przydałaby się mi rtx5060ti super, ale nie zrobią nowego układu z pcie x16 10-12gb. RTX4070 robi za coś takiego, ale szkoda że jest to mocno ucięty układ, zamiast prawie pełnego mniejszego.

I tak nie kupuję tego z myślą o RT, chyba że jako mimum do odpalenia.  Dopiero w generacja PS6 ruszy to z kopyta, a wtedy zmieni się rynek kart graficznych.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
5 minut temu, galakty napisał(a):

A na cholerę mając 4070Ti? Za mały przeskok, VRAM mi niepotrzebny, do tego tracę DLSS i FG. 

Jak nie będzie skoku o 60-70% to nie zmieniam. 

Taki wzrost wydajności da ci RTX 4090, w przypadku RX 22%, ale w niskiej cenie. 

W przypadku nowych kart, RTX 6080, lecz tanio nie będzie. 

8 minut temu, Kadajo napisał(a):

@Doamdor

Próbuje mieć pozytywne nastawienie ale jak patrze co wyprawia Nvidia i Jensen to tak wyglądam:

200.gif

:hihot:

RTX 4090 ominąłeś, RTX 5090 za drogi, to może z RTX 6080 uda się. :przytul:

Jak widzisz, to wielkiego wyboru nie ma dla wymagających graczy. :E

Opublikowano

Kupuj AMD dobrze zrobisz będzie więcej krytyki AMD :hihot:

Po chwili się okaże, że dobry wujek AMD taki sam albo gorszy od NV :hihot:

Dla AMD gracze nie są priorytetem tak samo jak dla NV.

Doszło do przetasowania segmentów i ciężko niektórym to ogarnąć polecam sprawdzić ile kasy NV wyciągała z Datacenter kiedyś i w jakim tempie zostały wprowadzane nowe produkty.

Ludzie to są korporacje ich interesuje kasa tylko i wyłącznie :hihot:

Opublikowano
3 minuty temu, Doamdor napisał(a):

Taki wzrost wydajności da ci RTX 4090, w przypadku RX 22%, ale w niskiej cenie. 

W przypadku nowych kart, RTX 6080, lecz tanio nie będzie. 

Ale ja nie potrzebuję tej wydajności.

A na pewno nie w takiej cenie w jakiej oferujesz. Przechodziłem z 6700XT na 4070Ti i czegoś takiego oczekuję. Jak nie będzie to trudno, zjadę z detalami graficznymi oczko w lewo i tyle. Wysiadłem z tego pociągu bo nie ma to sensu, wolę kasę na inne hobby przeznaczyć. 

Opublikowano
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Co chciałbym mieć:

Co próbuje mi wcisnąć Nvidia:

Co jest w "mojej" cenie  z tego co sprzedaje Nvidia:

Obejrzyj sobie sadola, odechce ci się jednośladów. :E 

3 minuty temu, galakty napisał(a):

Ale ja nie potrzebuję tej wydajności.

A na pewno nie w takiej cenie w jakiej oferujesz. Przechodziłem z 6700XT na 4070Ti i czegoś takiego oczekuję. Jak nie będzie to trudno, zjadę z detalami graficznymi oczko w lewo i tyle. Wysiadłem z tego pociągu bo nie ma to sensu, wolę kasę na inne hobby przeznaczyć. 

Napisałeś jak nie będzie skoku o 60-70% to nie zmieniasz, trudno oczekiwać takiego wzrostu wydajności od RTX 6070/6070 Ti. 

Opublikowano
17 minut temu, Doamdor napisał(a):

Napisałeś jak nie będzie skoku o 60-70% to nie zmieniasz, trudno oczekiwać takiego wzrostu wydajności od RTX 6070/6070 Ti. 

Już 5070 Ti jest co najmniej 25% szybsza od 4070 Ti, więc 6070 Ti podniesie poprzeczkę jeszcze wyżej względem słynnej 4080-tki 12GB.