Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Poradźcie moi drodzy. Mam 5070 Prime Asusa. Przejściówka 2x8 na 16. Jest Zotac Solid nie sff z przejściówką 3x8 na 16. Czy dobrze liczę że 2x8 plus port pci to łącznie 375W max i to 3x8 tej karcie jest zbędne? Zasilacz ma 2x8 i 2x6 880W 4x18A na liniach a kumpel się najarał na tego Zotaca a nie chce nowego zasilacza.

edit: https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/zotac-karta-graf-zotac-gam-rtx5070ti-sol-oc.bhtml?from=ceneo&p=4899.00&cr=0&t=20260530-1405&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=486fbfa9-b836-4b53-2b02-d105b634497d

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Porównaj sobie wydajność i czas pracy na baterii, to jest przepaść ;) 

Laptopy to nie tylko GPU i gierki. 

Ja nie pisałem o gierkach ;)

Pozatym problem w laptopach nie lezy w procesorach tylko w Windows samym sobie.

Mac to zamknieta i bardo dobrze zoptymalizowana paltforma, zaprzeczenie Windowsa.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Grolshek napisał(a):

Zasilacz ma 2x8 i 2x6 880W 4x18A na liniach a kumpel się najarał na tego Zotaca a nie chce nowego zasilacza.

2 x 8 wystarczy. W tym wypadku kumpel będzie musiał kupić jeszcze przejściówkę 2 x 8 na 16,skoro do karty jest dodawana 3 x 8 na 16.

7 minut temu, Grolshek napisał(a):

Czy dobrze liczę że 2x8 plus port pci to łącznie 375W max i to 3x8 tej karcie jest zbędne?

Tak, tylko że przez PCI-E podobno mało co idzie w tej serii. Licz na 300W , a to i tak jest nadto.

Edytowane przez wamak
Opublikowano
8 minut temu, Grolshek napisał(a):

Jest Zotac Solid nie sff z przejściówką 3x8 na 16. Czy dobrze liczę że 2x8 plus port pci to łącznie 375W max i to 3x8 tej karcie jest zbędne

Weź pod uwagę, że niektóre 5070 Ti nie odpalą na adapterze 2x8 pin. Nie wiem, jak jest w przypadku Zotaka, ale Asus 5070 Ti odmawiał współpracy do momentu podłączenia adaptera 3x8 pin. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Weź pod uwagę, że niektóre 5070 Ti nie odpalą na adapterze 2x8 pin. Nie wiem, jak jest w przypadku Zotaka, ale Asus 5070 Ti odmawiał współpracy do momentu podłączenia adaptera 3x8 pin. 

Oooo. Tego nie wiedziałem. Dobra wybijam mu ten pomysł z głowy.

5 minut temu, wamak napisał(a):

Myślałem, że mu chodzi o 5070 non TI.

Sorki ominąłem to Ti. Tak chodziło o Tiajkę.

15 minut temu, janek25 napisał(a):

5070 solid ?

5070Ti Solid. Mój błąd w opisie.

Edytowane przez Grolshek