Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

All military aid from the U.S. to Ukraine from 2014-2024 has cost the U.S. tax payer $19.94 per person per year. In return they got to destroy Russia’s entire Soviet equipment inheritance and still complain it is a bad deal

On average over the past 10 years 0.7% of the U.S. defence budget has been spent on Ukraine. Never in military history has there been a better return on investment.

Over the past 4 years, the U.S. tax payer has paid $15.85 to Elon Musk owned companies in government contracts, loans, subsidies and tax credits per year.

https://x.com/OAlexanderDK/status/1898544545404449255

Najlepsza inwestycja USA, ale to dla nich nieistotne, tak sam jak wyśmiewanie niewalczącej Europy, która poświęcała życie w Afganistanie na życzenie USA..

Edytowane przez MaxaM
  • Like 1
  • Upvote 6
Opublikowano

Mały sukces, ale nie zmienia to faktu że Rosjanie zaatakowali z każdej strony i Ukraińcy cofają się do Sudzy. A prawdopodobnie będą musieli się wycofać z całej akcji. 

Sukcesem tej operacji bym nie nazwał. Ciężki sprzęt prawie 1:1. A Ukraina posłała tam elitarne jednostki. 
Politycznie spinało się to lepiej, do rozmów negocjacyjnych też, ale do czasu kiedy Trump został prezydentem. 

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Zachęciłeś mnie, żebym napisał do właściciela portalu na 

[email protected] z zapytaniem, czy Wasz serwis świadomie broni ksenofobii i zezwala na obrażanie innych grup narodowościowych w tym Ukraińców.

Jeszcze nie zapomnij zgłosić forum do You Can Dance.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Wymiana argumentów i podawanie faktów to nie jest kłótnia , zrobiliście się zbyt delikatni jak małe dziewczynki jak ktoś się z wami nie zgadza i przytacza fakty to od razu go agresywnie atakujecie , pisze w liczbie mnogiej bo kilku was tu jest

Po pierwsze, ty nie wymieniasz argumentów, bo jak dostajesz argumenty i linki to uciekasz. A po kilku dniach tygodniach wracasz i wciąż piszesz te same kłamstwa, które już prostowano - jak z Buczą. I znowu domagasz się argumentów przeciw Twoim kłamstwom. To nie jest wymiana argumentów, a dosłownie wielokrotnie defekowanie na szachownicę.

Po drugie, ty nei podajesz faktów, a jedynie  powtarzasz kłamstwa zasłyszane na szurskich filmikach .

Po trzecie, kłamstwa i fejki są wpisane w Twoje poglądy. Najczęściej przytaczany przez Ciebie pogląd dotyczy "socjalu" i sprowadza się do tego, że "socjal to komunizm", co jest wierutną bzdurą, którą już tutaj wyprostowałem wielokrotnie. Ostatnio kolega @Fatality dostał po łapkach tak bardzo, że już nic o USA nie chce pisać, bo dowiedział się, że złoty wiek USA, według jego "poglądów" opartych o kłamstwa i fejki, to był "komunizm". 

Nie, pomoc socjalna to nie jest komunizm.

Dasz radę odpowiedzieć na jedno proste pytanie?

Czy według Ciebie USA w latach 60-70 były komunistyczne? 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 3
Opublikowano

Dajcie sobie spokój z takimi akcjami. Każdy ma prawo do swoich poglądów i wiary w to co chce wierzyć. Przynajmniej do czasu aż nie atakuje współforumiwiczów w sposób bezpośredni. A pojęcia takie jak rasizm, hate i "ksenomorfia" stały się pojęciami do tego stopnia naszywanymi, że zmieniły swój charakter z bezwzględnego na względny.

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

@Fatality...że złoty wiek USA, według jego "poglądów" opartych o kłamstwa i fejki, to był "komunizm". 

Nie, pomoc socjalna to nie jest komunizm.

Dasz radę odpowiedzieć na jedno proste pytanie?

Czy według Ciebie USA w latach 60-70 były komunistyczne? 

A to było dobre. Sam się tym tematem nie interesowałem i nie wiedziałem że ten złoty wiek tak w Stanach wyglądał.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja się zastanawiam dlaczego przed Polskim urzędem wisi flaga ukraińska a nie ma flagi unii europejskiej , i dlaczego nie ma flagi Izraela albo Nigerii bo ja się mogę z nimi solidaryzować? Ktoś mi to wytłumaczy ?

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

przytacza fakty

takie fakty, że Ukraińcy to k... i że Trump ma rację i j...ć Ukrainę? 

Do dziś nie odpowiedziałeś co oznacza reakcja z serduszkiem i napisanie "dobrze gada" pod wysrywem ruskiej propagandy. I to jest dyskusja? 

Ja nawet na labie cię broniłem dość długo przed atakami lewej strony. Potem się poddałem i dałem do ignorowanych, bo srałeś już wtedy ruską narracją za mocno.  Przyszedłem tutaj i miałem nadzieję, że może coś zmądrzałeś. Ale po tym co się teraz dzieje na świecie nie mam już wątpliwości. Nie jesteś pożytecznym pionkiem, który się nasłuchał. Ty masz za to płacone. I powienieneś zostać wywalony z tego forum dawno temu.

Podobnie z hubio, który tak durnie bronił lewej strony w wątkach o emigracji chyba tylko po to, żeby tą stronę ośmieszyć, bo widzę, że dziś wali prorusko w każdym losowo odsłoniętym poście. 

Tylko zrozum bracie ze pisząc takim językiem stawiasz się w pozycji takiej jak polscy komuniści którzy nienawidzili Niemiec i walczyli w jakimś tam stopniu z nimi ale stawiali na drugiego okupanta czyli ZSRR , to ze nienawidzisz Rosji to jedno ale dlaczego stawiasz na drugie państwo które wykonuje wrogie ruchy w stosunku do nas? nie mowie o zwykłych ludziach tylko o Żeleńskim i jego rządzie 
Postawmy na Niemcy Chiny Czechy Rumunie Słowacje Węgry Finlandie Łotwę  Estonie to są państwa które nie są nam wrogie i nie wykonują takich ruchów, to tak jakbyśmy dali Niemcom 30 milionów euro a oni by stawiali pomniki Hitlera i jego muzeum odnawiali

image.png.0798ede894ec8dd37f5fbb748602a382.png

Mam wielu znajomych i przyjaciela wśród Rosjan. Nienawidzę mafijnego sprawowania władzy, atakowania niepodległych krajów bez powodu i korumpowania zachodnich rządów aby wstawić im swoje ruskie pionki do rządu lub na urząd prezydenta. 

Postawmy na Chiny. :hahaha:

Na Węgry :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Gówno mnie obchodzą sprawy historyczne typu pomniki kogoś. Tak jak w przypadku gdy mi urwie rękę nie będę się przejmował pryszczem na twarzy. Życie nie jest idealne, ale Ukraina nie jest zagrożeniem, że ich służby nam podmienią cały sejm i prezydenta albo najadą militarnie. A ruscy są. Ci co płacą ci rubelki ci tego nie powiedzieli?

1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

To co się dzieje większości konfiarzy. Dorosłeś, zobaczyłeś jak wygląda prawdziwe życie i zmądrzałeś.

Dorosły to ja byłem w latach 90tych. Politycznie poglądy mi się nie zmieniły. Nadal więcej postulatów konfy mi się podoba niż postulatów KO, Hołowni i Lewicy razem wziętych. Nigdy się nie oszukiwałem, że Konfa przyniesie nową jakość albo że będzie robić to co obiecuje. Jedyne co się zmieniło to realia i infiltracja ruskich. Nadal będę bronił wypowiedzi konfy, gdzie im się zarzuca prorosyjskość bez sensu i wyginając jakąś wypowiedź.

Natomiast nie będę rozważał głosowania na nich, bo tak jak kiedyś mylnie myślałem, że Konfa ma kilku ruskich agentów, których można się pozbyć lub hamować, tak teraz widząc co się stało w USA drugi raz błędu niedocenienia siły ruskich wpływów nie popełnię. Jak z konfy się wydzieli co innego, co będzie za obroną granic i np. zakazem stawiania meczetów w Polsce, ale wyraźnie będzie też anty-rusko, to na nich szybciej zagłosuję niż na te mierne alternatywy, czyli popis, Hołownię itp. 

Już z dwojga złego zagłosuję prędzej na kogoś kogo poglądami się brzydzę, niż na kogoś kto oznacza ryzyko wsparcia ruskiej agentury w Polsce.

Mnie od lat wyzywali od lewaków i prawaków. Już naście lat temu na forum FrazPC.

Wyzywali mnie od prawaków i pisowców mimo, że pomogłem Millerowi objąć władzę (głosowałem na SLD) Wyzywali mnie od lewaków, bo krytykowałem pis. 

I tak to się kręci. Kłamią i manipulują wszyscy politycy i zamiast być zwolennikiem jakiejś partii, ja staram się ocenić którzy narobią najmniej szkód jak się dorwą do władzy. Partii dobrze mówiąca o AfD i chcącej "resetu z Rosją"  to ja mogę mocz oddać, a nie swój głos.

(parafraza Wałęsy z podaniem nogi w 1995r.)

Jakby ode mnie zależało to dałbym dożywocie każdemu proruskiemu politykowi tak samo jak tym co krytykowali naszą straż graniczną i co pomagają nachodźcom.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Suchy211 napisał(a):

A to było dobre. Sam się tym tematem nie interesowałem i nie wiedziałem że ten złoty wiek tak w Stanach wyglądał.

BO ONI NIE CHCĄ ŻEBYŚ WIEDZIAŁ :E 

Ale już serio - niestety, nie można pozwolić na takie gigantyczne nierówności oraz to, że milionerzy/miliarderzy są nisko albo w ogóle nieopodatkowani. :) 

6 minut temu, voltq napisał(a):

Ja się zastanawiam dlaczego przed Polskim urzędem wisi flaga ukraińska a nie ma flagi unii europejskiej , i dlaczego nie ma flagi Izraela albo Nigerii bo ja się mogę z nimi solidaryzować? Ktoś mi to wytłumaczy ?

image.png.d2d8de1f76f6bd4dde4e71e38c59f990.png

Przecież wiszą 3 flagi.

Kwestia ukraińska jest w bezspośrednim polskim interesie. Izrelska, nigeryjska czy z San Escobar - na pewno nie w bezpośrednim. To bardzo proste.

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, voltq napisał(a):

Tłumaczyłem Ci to już kiedyś. Ujmę prościej, bo nie ma przepisów które tego zabraniają i nie jest to w żaden sposób nielegalne czy niewłaściwe. Nie podoba się to idź do danego urzędu i złóż skargę, masz takie prawo.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Fatality napisał(a):

Film na YT na kanale Mantzena gdzie pojechał teraz do Lwowa to też pewnie ruska propaganda, że we Lwowie na każdym cmentarzu i na ulicach są powszechnie wywieszone flagi UPA.

A to pewnie lewacka propaganda, co?

• Confused 1
Opublikowano

Najlepsze z tym "Banderą" - na Labie wrzuciłem fajne opracowanie, w jaki sposób i dlaczego Ukraina widzi w nim bohatera, jak jest postrzegany, co o nim wiedzą itd - to od konforuskich padła odpowiedź: "zdanie drugiej strony nas nie obchodzi" - dokładnie to samo prezentują tutaj. Wrzucić dowolne gówno, gdy ktoś pyta o źródło lub wrzuca dowody, że to kłamstwa to ignorują - i atk dzień w dzień. Im wystarczy srać na każdego, kto nie jest im po drodze a ślinić się do ruskich.

• Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano

Po prostu Bandera walczył o niepodległość Ukrainy, dlatego jest dla nich ważny i nic tu tłumaczyć nie trzeba.

Jak ktoś nie rozumie tego argumentu na starcie to nie zrozumie go nigdy. 

I tak jest z wieloma postaciami, my Polsce kochamy Piłsudskiego a np. na Litwie już jest odbierany negatywnie - za zajęcie Wilna w 1920. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, voltq napisał(a):

Proszę wrzuć jeszcze raz te dowody z międzynarodowego śledztwa w sprawie buczy 

A ty wrzuć dowody na to że sprawcą był Ukrainiec z polskim obywatelstwem.

Pytałem się ciebie przynajmniej 2 razy o źródło tych informacji. 

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano
3 godziny temu, kanon7 napisał(a):

A to nie jest tak, że WP (komisja) w przypadku nadchodzącej wojny, lub wojny może wezwać ponownie osoby z „E” w celu ponownej weryfikacji, czy już nie ma nagle A lub B? Pytam poważnie 🧐

To jest oczywiście możliwe jakby zmienili przepisy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Pokaż dowód że jest to ruska dezinformacja, na razie nikt nie wie co będzie dalej i jak ktoś ma jakieś obawy to ma prawo je wyartykułować na forum.

Wszyscy korzystacie z tego samego prawa, wklejacie dokładnie takie samo gówno z sieci, tylko ze źródeł które Wam pasują, także nie róbcie z siebie jakichś strażników jedynej prawdy bo nimi nie jesteście, po prostu wierzycie w co innego.

Najpierw trzeba dojść do poziomu myślowego, że wszystko co robią ruskie władze jest złe. Tak było za Stalina, tak jest za Putina. To jest reżim totalitarny który człowieka ma za nic. Jak się wejdzie na ten słuszny i jedyny poziom myślowy to nie będzie pisać się głupot o dowodach na ruską dezinformację. Niestety zachód nie potrafił i nadal nie potrafi wejść na ten prosty schemat myślowy.

Edytowane przez Tankietka
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

Podobnie z hubio, który tak durnie bronił lewej strony w wątkach o emigracji chyba tylko po to, żeby tą stronę ośmieszyć, bo widzę, że dziś wali prorusko w każdym losowo odsłoniętym poście.

Tak, szczególnie jak jeszcze na labie pisałem, że CIA jeszcze jak był Biden powinna się "zająć" tym zbrodniarzem z mokswy...

A ty to masz poważny problem bo dzisiaj ta "lewacka" Europa na którą plułeś i plujesz chce pomóc Ukrainie, a twój prawicowy idol uznający 2 płcie donald trumpek odcina pomoc.

4 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

Natomiast chętnie będę ciebie zgłaszać za mowę nienawiści. 

Ja na labie w wątku o imigrantach miałem też wiele powodów i to mieszczących się w prawnej definicji mowy nienawiści i nie zrobiłem tego bo spojrzałem na FB czy inne fora gdzie jest tolerowane 100 razy gorzej + nie chciałem szkodzić labowi + nie jestem konfidentem :) 

Szczerze mówiąc to ja nie zauważyłem aby ktokolwiek z tego wątku mówił coś gorszego niż kandydat na Prezydenta - Pan Braun albo Prezydent USA Donald Trump wraz ze swoim wiceprezydentem i administracją... Więc co ty chłopie i gdzie chcesz zgłaszać??? :rotfl:

Co do sprawy historycznej banderowców, nazistów i kukluxklanu to mam takie zdanie, że obecne pokolenia nie odpowiadają za poprzednie pokolenia bo i my byśmy mogli nieźle oberwać np. za dosyć częste praktyki zgłaszania Żydów przez szmalcowników. Mamy też swoich Wyklętych co nie byli zawsze święci jak łza i też dla niektórych są idolami więc jak dla mnie niech sobie Ukraińcy tego Banderę oceniają jak chcą.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, hubio napisał(a):

(...)

Szczerze mówiąc to ja nie zauważyłem aby ktokolwiek z tego wątku mówił coś gorszego niż kandydat na Prezydenta - Pan Braun albo Prezydent USA Donald Trump wraz ze swoim wiceprezydentem i administracją... Więc co ty chłopie i gdzie chcesz zgłaszać??? :rotfl:

(...)

Zgłaszać posty, raportować geniuszu, do moderacji. 

Poza tym weź pod uwagę, że politykowi wolno więcej. 

Opublikowano
2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Poza tym weź pod uwagę, że politykowi wolno więcej

Że co proszę??? Ty sam siebie słyszysz??? Tak atakujesz reżim putlera, zresztą słusznie, ale uważasz, że politykowi wolno więcej niż obywatelowi????

Tak to może jest w reżimach. W demokracji całkowicie NA ODWRÓT !!! To polityk jako osoba publiczna musi bardziej zważać na słowa, co potwierdzają wyroki wszystich sądów w swoich uzasadnieniach. To obywatel może więcej w demokracji. Chyba, że wyznajesz wschodni sposób sprawowania władzy - wtedy tak to ludzie na stołkach są bezkarni, a zwykłych ludzi łapie się za byle co. Ale chyba Polska nie należy do takiego sowieckiego myślenia, ani Ty... :)

Post za postem tym razem zacytowany celowo, żeby uwypuklić pewne sprawy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...