Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, voltq napisał(a):

@hubio skąd ta nagła zmiana stanowiska ? 

Nie rozumiem... Jaka zmiana stanowiska? Kogo?

1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Nie wpuścić na kontynent. Nie dostarczać jedzenia i wody, zabrać swoich obywateli, oprócz wojska, na kontynent. Problem się zam rozwiąże. Obiecuję

No właśnie już wcześniej miałem to napisać, ale nie chciałem się wygłupić bo wiedziałem, że to ensklawa, ale było też, że połączona jedyną drogą lądową... Więc się pogubiłem... Ale jak jest odcięta to przecież wystarczy wprowadzić kontrolę każdej osoby, która stamtąd chce się przedostać na ląd i tych z dowodami z UE i paszportami przepuszczać, resztę zawracać.

Ale widziałem też na tvn (wyjątkowo włączyłem, pierwszy raz od roku), że tam jakiś Marokańczyk mówi, że właściwie sam nie wie po co przyjechał i wraca :) Jak już tu pisałem - Maroko to akurat życie ma całkiem sensowne. Oni większe biznesy zrobią u siebie jako w kraju graniczącym z UE niż jako robotnicy w UE. Co zdaje się potwierdzać, że masowo wracają.

Natomiast jest niebezpieczeństwo takie, że przemytnicy mogą zacząć wykorzystywać to orzeczenie SN Hiszpanii, że jak z wody to nie można zawracać... Więc władze Hiszpanii muszą się liczyć z nowym natłokiem fali imigrantów.

Opublikowano
23 godziny temu, hubio napisał(a):

@voltq owszem - to są biedni ludzie, którzy potrzebują pomocy, ale my jako Europa nie jesteśmy też zbawicielem świata żeby nie dbając o własne interesy wpuścić tych biednych ludzi.

Kurde uważaj kolego bo zaraz Gordon będzie Cię wyżywał od prawaków.

Witamy w gronie far right :lol2:

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, hubio napisał(a):

A było tyle krzyku ;D I po co

https://www.money.pl/gospodarka/ani-jedna-osoba-szefowa-ke-mowi-co-sie-stalo-z-migrantami-z-ceuty-7313799476164608a.html

Ursula von der Leyen podkreśliła też, że "ani jedna osoba nie dotarła do kontynentalnej części Hiszpanii ani do pozostałych państw UE

Tak a ilu zostało tam i wystąpiło z wnioskiem o azyl? 

https://x.com/i/status/2083443576436933086

A tu trochę z lokalnego podwórka 

Edytowane przez ptys
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Kurde uważaj kolego bo zaraz Gordon będzie Cię wyżywał od prawaków.

Witamy w gronie far right :lol2:

On naprawdę nie potrzebuje wiele żeby mnie obrazić lub sprowokować. Wystarczy, że napiszę, że współczuję pobitej, Ukraińskiej dziewczynie, albo zabiorę głos w temacie związków... ;D Czekam aż zacznie obrażać w temacie RAM i GPU :) To dla niego zupełnie bez znaczenia co piszę. Jak to u internetowych trolli. Ale mam go w ignorach więc i tak mi wszystko jedno. A kolesiowi bardzo współczuję bo wyobrażam sobie jaki musi być nieszczęśliwy w życiu realnym. 

Edytowane przez hubio
Opublikowano
10 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Zobacz czyje posty podajesz dalej. 

Tomasz Maciejczuk to ruska szmata. Chodziłem z nim do szkoły. Nigdy nie poznałem bardziej ruskiego śmiecia niż on. Wtedy był w młodzieży Wszechpolskiej ale miłość do Rosji była w nim silna. Angażował się politycznie, popierał Rosję i ruski mir. Teraz nie robi tego tak bezpośrednio jak wtedy ale nie zmienił poglądów. 

https://wiadomosci.wp.pl/obronca-polski-czy-tryb-w-rosyjskiej-maszynie-kim-jest-tomasz-maciejczuk-6116570371131009a

Poraz kolejny łamanie regulaminu forum gdzie jest czołowy tropiciel mowy nienawiści @Zhao ???

Opublikowano

@voltq Zakończ już to wywoływanie Zhao z lasu, nic Ci to nie da. Raz bana Ci zdjąłem, uznaj to za amnestię, ciesz się z tego i tyle.

@Henryk Nowak Skoro tak wszystkich próbujesz umoralniać to chyba powinieneś zacząć od siebie, bo w niektórych wpisach jad wręcz się wylewa z ekranu. Nie wiem kto to jest, ale jak widać ma konto na "X", chcesz go powyzywać to załóż tam konto i używaj ile wlezie. Na forum wymagamy jednak pewnej kultury języka pisanego, jeżeli to nie problem oczywiście.  :P 

Opublikowano
53 minuty temu, Mar_s napisał(a):

@voltq Zakończ już to wywoływanie Zhao z lasu, nic Ci to nie da. Raz bana Ci zdjąłem, uznaj to za amnestię, ciesz się z tego i tyle.

@Henryk Nowak (...) Nie wiem kto to jest, ale jak widać ma konto na "X", chcesz go powyzywać to załóż tam konto i używaj ile wlezie. Na forum wymagamy jednak pewnej kultury języka pisanego, jeżeli to nie problem oczywiście.  :P 

Nie muszę tego robić bo poznałem tego idiotę osobiście, chodziliśmy razem do szkoły jak już wcześniej pisałem. W tym czasie powiedziałem mu co o nim myślę i to nie raz. Zwracam uwagę na to, że podawanie dalej jego postów jest głupie. Jak nie wiesz kim on jest to już Twój problem bo wkleiłem link - jest trybem w ruskiej maszynie. 

https://dorzeczy.pl/kraj/16299/tomasz-maciejczuk-zawod-polak.html

"Owszem, Maciejczuk bywał na Ukrainie od trzech lat, szybko jednak wyszło na jaw, że jego głównym zadaniem jest konstruowanie antyukraińskich prowokacji."

https://wiadomosci.wp.pl/polak-znany-z-rosyjskich-talk-show-znow-pobil-sie-z-rosjaninem-tym-razem-na-ringu-6223399669803137a

" W tych programach nie ma przypadkowych ludzi i panuje pełna kontrola. Maciejczuk wpisuje się w nich pewną rolę, rolę "Polaka-faszysty", lub "Polaka-rusofoba": chodzi o to, by powiedział coś kontrowersyjnego, obraził pamięć historyczną Rosjan i w ten sposób utrwalił prowadzoną przez Kreml narrację"

Teraz już się tak ostro nie wypowiada bo by został zcancelowany ale w czasach szkolnych głośno mówił, że: 

-lgbt powinno być nielegalne a gejów powinno się zabijać,

-polska po drugiej wojnie światowej powinna była dołączyć na stałe do Rosji,

-upadek związku radzieckiego był większą tragedią niż druga wojna światowa

-twierdził, że jednym z głównych celów młodzieży Wszechpolskiej było zapobieganie rozprzestrzeniania się pedalstwa w Polsce, 

I generalnie był znany z tego, że ma fioła na punkcie Rosji a najbardziej przykładał się do nauki języka rosyjskiego. Nazywanie go ruską szmatą nie jest w żaden sposób nienawistne, to po prostu stwierdzenie faktu. Gość jest ruskim śmieciem, takim na 100%. 

Opublikowano
W dniu 1.08.2026 o 15:51, Suchy211 napisał(a):

Nie wpuścić na kontynent. Nie dostarczać jedzenia i wody, zabrać swoich obywateli, oprócz wojska, na kontynent. Problem się zam rozwiąże. Obiecuję

Nie no, tyle to nie. Jakieś prawa człowiek przeszkadzają czy coś XD

A reszta nie jest ważna. Julki by się zapłakały.

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj na moich oczach 3 romki/pakistanki/cos w tym stylu (ciapacka karnacja) 'zrobily' 1 azjatke (turystke) w metrze. Azjatek bylo 3, ale szczescie w nieszczesciu tylko jedna zostala okradziona. Portfel poszedl sie... Nikt oprocz mnie nawet tego nie zauwazyl, jak ogarnalem co sie dzieje i zaczalem drzec kopare 'pick pockets', to jeszcze zostalem przez to scierwo opluty. 

Kolejne szczescie w nieszczesciu, ze dla moich dziewczyn to byla dosc 'dobra' stresowa lekcja, ze trzeba miec oczy dookola glowy. 

Ot taki obraz zachodniej europy. Kieszonkowcy sa wszedzie, tutaj po prostu bylowidac ze to nie byli lokalsi. ;) 

Edytowane przez oldfashioned
Opublikowano
42 minuty temu, Cappucino napisał(a):

Kolumbijczykow nie powinno się wpuszczać do Polski. Mam dobrego kumpla ze Śremu, już 5 lat temu mi opowiadał jak Kolumbijczycy po alkoholu terroryzowali okolicę, bili ludzi, jednego Polaka próbowali zabić a policja działała opieszale. 

Opublikowano
Godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Wczoraj na moich oczach 3 romki/pakistanki/cos w tym stylu (ciapacka karnacja) 'zrobily' 1 azjatke (turystke) w metrze.

cygany jak nic.

Godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Ot taki obraz zachodniej europy. Kieszonkowcy sa wszedzie, tutaj po prostu bylowidac ze to nie byli lokalsi. ;) 

zachodniej? Myślisz, że w Polsce jest inaczej? :E Cygany były, są i będą niestety w naszym społeczeństwie.

Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Kolumbijczykow nie powinno się wpuszczać do Polski. Mam dobrego kumpla ze Śremu, już 5 lat temu mi opowiadał jak Kolumbijczycy po alkoholu terroryzowali okolicę, bili ludzi, jednego Polaka próbowali zabić a policja działała opieszale. 

A może zamiast wpuszczać/nie wpuszczać po nacji, to zrobić jakieś tabele punktowe dla osób które chcą tu przyjechać? Że trzeba spełniać jakieś minimum, wykształcenie/niekaralność, a nie wpuszczamy jak leci...

Opublikowano
5 minut temu, huudyy napisał(a):

A może zamiast wpuszczać/nie wpuszczać po nacji, to zrobić jakieś tabele punktowe dla osób które chcą tu przyjechać? Że trzeba spełniać jakieś minimum, wykształcenie/niekaralność, a nie wpuszczamy jak leci...

To by miało sens gdyby nie fakt, ze w Polsce brakuje fizoli - magazynierów, budowlańców I kierowców. Jaki wymóg dot wykształcenia chciałbyś dla nich wprowadzić? My właśnie potrzebujemy niewykwalifikowaną siłę roboczą.

Z niekaralnością też nie jest tak łatwo, bo w krajach 3 świata jest o wiele niższa wykrywalność przestępstw. W praktyce najłatwiej zrobić po prostu listę krajów wysokiego ryzyka i zamknąć dla nich granice. 

12 minut temu, huudyy napisał(a):

Myślisz, że w Polsce jest inaczej? :E Cygany były, są i będą niestety w naszym społeczeństwie.

U nas nie jest aż tak źle. Wybierz się do Londynu albo go Madrytu, to na własne oczy zobaczysz co się tam odpieprza. 

Opublikowano
15 minut temu, huudyy napisał(a):

A może zamiast wpuszczać/nie wpuszczać po nacji, to zrobić jakieś tabele punktowe dla osób które chcą tu przyjechać? Że trzeba spełniać jakieś minimum, wykształcenie/niekaralność, a nie wpuszczamy jak leci

Ale to już istniej. W normalnych warunkach nikt tu nie przyjedzie. Tak jak i ty nie wyjedziesz poza Unię ot tak. A jak wyjedziesz, to na odpowiednią widzę i będziesz musiał wrócić Natomiast dobrać się do dupy temu co wymyslił brudne sztuczki, typu "na studenta". Moim zdaniem oprócz legalnej migracji wpuszczanie tu tałatajstwa jest już uzgodnione na poziomie politycznym i dlatego nikt nie jest wstanie nic z tym zrobić. Potrzeba podatników, a jakich podatników? Sprawdzi się pózniej. Byle wyciągali więcej z socjalu niż wpłacają do budżetu. Ale czy ktoś to w ogóle sprawdza?

Opublikowano
31 minut temu, huudyy napisał(a):

zachodniej? Myślisz, że w Polsce jest inaczej? :E 

Kompletnie bez porownania wedlug mnie. Nie znajdziesz statystyk, ktore nie potwierdza tego, ze Wawa/Polska ma jedne z nizszych petty crime w Europie, w porownaniu do stolic/duzych miast na zachodzie Europy. 

Opublikowano
7 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

za to twoi ukochani bracia wUkraińcy to nawet muchy nigdy nie skrzywdzili na terenie polski 

Opublikowano

https://www.bbc.com/news/articles/c89ndd4g0gjo

Cytat

Elisabeth-Jane Ross, a Scottish volunteer aiding refugees and the homeless in Greece. Her body was discovered in a suitcase in an abandoned building in the Kypseli district of Athens.

Greek police arrested a 26-year-old Afghan man, whom she allegedly met through that work, for her murder after tracing him through CCTV footage and the alleged use of Ross’s bank cards.

lewackie baby to nigdy się nie nauczą, nigdy XD w dodatku sprowadzają terroryzm na innych