Myślę że się mylisz bo szmatki czy buty takiego adidasa często są porównywalne cenowo z marketowymi.
buty 100-150zł. Na stronie adidasa jest tego pełno.
https://www.pepper.pl/search?q=adidas
normalnie w sklepie stacjonarnym często promocje typu drugi produkt za pół ceny. Jest duża konkurencja a wszystko robione w Azji. Nawet Balenciaga buty za 3k zł są made in China ale za znaczek się płaci
Nie - mam ładowarkę ZenCar a ładowaniem steruje ale przez samochód. Na auta poszło ~4500kWh a reszta na dom. Drugie EV mam od lipca więc nie cały sezon. Przyszły rok będzie już cały z 2-oma EV i magazynem. Zobaczymy jak wyjdzie roczne rozliczenie bo teraz za wszystko razem z szybkimi ładowarkami wydałem 7 tyś zł. Auta zrobiły razem 35tyś km.
Ja w zeszłym sezonie w łazience o powierzchni 11m2 miałem tylko jeden mały grzejnik panelowy na ścianie. W łazience 18-19C
PC z reguły daje 30-38C na zasilanie więc takim małym grzejnikiem i taką temperaturą wody nie dało rady ogrzać pomieszczenia. W tym roku zrobiłem generalny remont łazienki i założyłem podłogówkę, która idzie z zasilania grzejnika. Do tego dołożyłem RTL, który jest ustawiony na 33C. Teraz w łazience mam 23-24C i pełen komfort.
Na stronie nvidi w uk jest 5090 za 1799£, ale do tego jest tylko jeden blok wodny, a sama konstrukcja tego to porażka, coś pójdzie nie tak i zostaje drogi przycisk do papieru.
Dalej są "markowe" i nie każdego na to stać. Ale włąśnie na tyle osób jest w klasie średniej, że dużo większa częśc młodzieży, niż dwadzieścia lat temu, ma takie ubrania.
Nadal jest jednak wiele osób mających nie adidasa/wranglery a dresy czy dzinsy z tańszych galerii, Lidla czy "targu".
kiedyś ciuchy, buty takich firm jak nike, adidas, puma były uważane za coś lepszego od no name ze sklepu.
Teraz to mało kto zwraca na tu uwagę.
Młodzi żeby pokazać że mają coś lepszego kupują Balenciaga.
Społeczeństwo jest bogatsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź