Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, oldfashioned napisał(a):

Masakra jakie zycie jest ulotne, wychodzisz z zona i dzieckiem na spacer... 

Brak słów do tych tepych kretynów za kółkiem ... sam jestem kierowcą 8 lat .. nagminie widze jak przez tereny zabudowane przelatują tylko ..

Opublikowano (edytowane)

Nie to, że jakoś bronię kierowców, ale jako pieszy, a szczególnie jak idę z dzieckiem ZAWSZE obserwuję kątem oka ruch samochodów, szczególnie jak chodnik jest wąski. Tak samo jak stoję na przystanku autobusowym.

Jak się wychodzi na dwór to ZAWSZe trzeba na autopilocie skanować otoczenie... Czy nie idzie za nami jakiś typek albo grupka. Co jedzie itp. Oczywiście nie da się wszystkiego jak np. za nami jedzie... Ale trzeba po prostu uważać! Właśnie wczoraj szedłem z dzieckiem takim chodnikiem to patrzyłem na wszystkie strony! Ale ludzie jak widzę są debilami... Albo zajęci gorączkowymi rozmowami, albo telefon itp. Oczywiście często pod wpływem alko!

@T-Srcipt-36 jest możliwość, że kierowca miał atak serca albo zasłabł... Nie wiemy..

Edytowane przez Pan Mateoo
kontem
Opublikowano

Nie da się być cały czas napiętym jak struna. W obrębie chodnika piesi powinni czuć się bezpiecznie a szczególną uwagę włączać na okoliczność pokonywania jezdni. Zwłaszcza że w takich sytuacjach kiedy zorientujesz się że jesteś z czymś na stycznej balistycznej jest już zazwyczaj za późno aby coś robić. A przecież nikt nie będzie robił ruchów wyprzedających przed każdym autem nadjeżdżającym szybciej. Zwłaszcza że auto wparowujące na chodnik nie koniecznie musi jechać szybciej. Wystarczy że kierowca gapi się w telefon albo faktycznie z jakiegoś powodu stracił kontrolę. 

Opublikowano
1 minutę temu, Pan Mateoo napisał(a):

czyli typowy gowniarz co ma potrzebe by sie popisac przed innymi

Najgorsze jest to że nie ma żadnej refleksi po takich wypadkach, wśród innych osob w tej grupie wiekowej .. maja to gdzies, dla nich zycie ludzkie to ... a szkoda gadac banda zwyroli za kółkiem 

Opublikowano
12 godzin temu, hubio napisał(a):

Nie to, że jakoś bronię kierowców, ale jako pieszy, a szczególnie jak idę z dzieckiem ZAWSZE obserwuję kątem oka ruch samochodów, szczególnie jak chodnik jest wąski. Tak samo jak stoję na przystanku autobusowym.

Jak się wychodzi na dwór to ZAWSZe trzeba na autopilocie skanować otoczenie... Czy nie idzie za nami jakiś typek albo grupka. Co jedzie itp. Oczywiście nie da się wszystkiego jak np. za nami jedzie... Ale trzeba po prostu uważać! Właśnie wczoraj szedłem z dzieckiem takim chodnikiem to patrzyłem na wszystkie strony! Ale ludzie jak widzę są debilami... Albo zajęci gorączkowymi rozmowami, albo telefon itp. Oczywiście często pod wpływem alko!

@T-Srcipt-36 jest możliwość, że kierowca miał atak serca albo zasłabł... Nie wiemy..

Jak można coś takiego napisać w świetle tej tragedii…

Jest możliwość, że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Bo ty zdaje się nawet prawa jazdy nie masz.

Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jest możliwość, że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Bo ty zdaje się nawet prawa jazdy nie masz.

Nie chce mi sie logowac na FB, bo bym poszpreał i poczytal komentarze ludzi z tamtego rejonu, ale tu ktoś podlinkowal screen, ponoc gość chciał zablysnac driftem ... i zabił prawie cala rodzine ...

Opublikowano
Cytat

— Wstępnie ustalono, że kierowca najprawdopodobniej nie dostosował prędkości do warunków, jakie panowały na jezdni, stracił panowanie nad kierownicą i zjechał na chodnik, uderzając w tę rodzinę — powiedziała policjantka.

14 godzin temu, hubio napisał(a):

jest możliwość, że kierowca miał atak serca albo zasłabł... Nie wiemy..

Jakby zasłabł albo miał atak serca, to jego też by zabrano do szpitala. Tymczasem po badaniu alkomatem i pobraniu krwi do badań został zatrzymany w izbie zatrzymań. 

Tym co napisałeś wcześniej bronisz kierowcy.

Jasne że na drodze trzeba zachować szczególną ostrożność, ale po to jest wyznaczony chodnik, po to są ścieżki rowerowe i po to jest jezdnia, żeby oddzielić konkretne rodzaje ruchu. Pieszy na chodniku ma nie czuć się jak znerwicowany ratlerek rozglądający się wszędzie dookoła bo coś się może stać. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

U mnie też na wsi kierowca uderzyl w miejsce gdzie ludzie czekali na autobus. Musialem uciekać, inaczej by tu mnie z wami nie bylo. Na takich bym plunął.

Edytowane przez łukasz850
Opublikowano
16 minut temu, LeBomB napisał(a):

Jakby zasłabł albo miał atak serca, to jego też by zabrano do szpitala. Tymczasem po badaniu alkomatem i pobraniu krwi do badań został zatrzymany w izbie zatrzymań. 

Tym co napisałeś wcześniej bronisz kierowcy.

Jasne że na drodze trzeba zachować szczególną ostrożność, ale po to jest wyznaczony chodnik, po to są ścieżki rowerowe i po to jest jezdnia, żeby oddzielić konkretne rodzaje ruchu. Pieszy na chodniku ma nie czuć się jak znerwicowany ratlerek rozglądający się wszędzie dookoła bo coś się może stać. 

Wiesz, tak jak w temacie o "podrywie" to sa biedni ludzie, którzy muszą się wyszumiec, zażyć rekreacji jak to ktos tam w tamtym temacie napisał, co ich obchodza jakies chodniki, jacys ludzie, liczy sie zabwa, potrzeba chwili ... i rekreacja :)

żeby nie bylo wiesz w jaki celu to napisałem ...