Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Paw79 napisał(a):

To prawda.

Na UE5 chyba tylko Arc Raiders ma dobrze ogarniętą optymalizację.

Nie tylko, ale ARC Raiders stoją ludzie, którzy mogą stworzyć nawet swój własny silnik ;) 

Tam pracują ogarnięci ludzi i masz tego efekt.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Kadajo napisał(a):

To jest koniec PlayStation jakie znamy i ten koniec nastąpił już pewnie jakiś czas temu tylko dopiero teraz to wychodzi.

To już było widać od okolicy premiery PS5 i co się działo później już zdecydowanie, że Sony odcina kupony. Zamiast zrobić konkret odpalonego GOW2, GT7, Horizona 2 itd. na tylko PS5 to oni odcinali kupony i giereczki robili pod PS4 i pod PS5 lekko podrasowane bo inaczej za mało kopii by się sprzedało :E Zamiast napędzić ND do tworzenia to kazali im klepać remastery relatywnie nowych gierek :hihot: 

Ale z drugiej strony koszta tworzenia gier AAA są dziś tak wysokie, że się to coraz mniej spina przy exach :E A kotleta najłatwiej odgrzać, najszybciej i kasa wpada.

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Sami się zapędzili w kozi :D

I tak nie mają konkurencji, mogą obsypywać graczy obornikiem i mówić, że to nowe efekty i dalej będzie schodzić jak świeże bułeczki :E 

Gracze to ogólnie banda debili, zresztą jeśli chodzi o konsole to mocno ograniczona, Sony i coś tam gdzieś pełzający Xbox :E jeśli chodzi o konsole pod gry AAA.

Bo Switch to inna liga, inny świat egzystujący sobie obok tego :E ale też bez konkurencji. 

Opublikowano

Nie ma co śmieszkować, to jest PILNE. 

Ruch Microsoftu bardzo dobry, odgryzli się delikatnie Sony, kosztem na który ich stać. Czy coś dobrego z tego ostatecznie wyniknie, jeszcze sobie trochę poczekamy na odpowiedź.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Przypominam że MS ma Id tech, który leży nieużywany. ;)
Na dodatek Source 2 jest bliski finalizacji, choć to może oznaczać pół roku, jak i 2 lata. :E  Przecież kiedy ogłosili chęć wydania narzędzi, a obecnym brakiem? Było to chyba przed HL:Alyx w 2020r.

W sumie Source wywodzi się z narzędzi Id tech.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano
5 minut temu, Reddzik napisał(a):

Moja konsola jest praktycznie czysta, jak nie używam to przykryta, więc nie ma co się tam dostać, kiedyś otworzyłem to miałem 0.001 brudu z tego co tu widzę. 
Masakra jaki tu szajs w konsoli siedzi.

Ja swojej nie przykrywam, ale ścieram kurze z mebli i odkurzam praktycznie codziennie. Żeby doprowadzić do takiego stanu to trzeba mieszkać w jakimś totalnym syfie.

Specjalnie otworzyłem moją po 10 miesiącach i nie ma tam praktycznie nic, a stoi pionowo.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Bardak Jeżeli by nie kupowali to sklepy by nie wystawiały w takich cenach :E Tych konsol nie ma na magazynach, znaczy są mega ograniczone ilości, dla tego takie ceny. A jakiś klient zawsze się znajdzie. Zobacz po ile są RTX 5090 i ludzie kupują :E Po ile są pamięci RAM i ludzie kupują, dyski Nvme itd.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1