Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Moja żona i syn mają astygmatyzm...jazda w nocy to dla nich męczarnia. Stąd na wyjazdy na wczasy zawsze jestem skazany na bycie kierowcą (zazwyczaj w nocy jedziemy).

Mam astygmatyzm i -1,25 na obydwóch oczach, brylę nosze już chyba 7 czy 8 rok, astygmatyzm jest główną przyczyną, że w trasy jeżdżę w dzień, jakieś tam 100 czy 200km jeszcze w nocy jakoś się przemęczę, ale od wielkiego dzwona raz na parę lat jak trzeba. 

Godzinę temu, Cappucino napisał(a):

Czekam na to.:lol2:

Z przykrością stwierdzam, że nie znalazłem takiej opcji tutaj :wariat:

Opublikowano (edytowane)

I wygląd, strasznie mi się podoba. Nie jest z zewnątrz jakoś mocno przerobione, nie ma ogromnych poszerzeń, miliona nacięć z dodatkowymi wlotami itp. Tak w sam raz zachowując oryginalną linię, po prostu ładne.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano
5 godzin temu, Arczevski napisał(a):

Trzeba przyznać, że ryczące V8 to jest to o co chodzi w życiu :E Za chwile powrót do rzeczywistości i klekoczącego dieselka :D

obraz.thumb.png.2bb944253a1d00f0e7fc718e85ad43b2.png

Jak miałem z 7 lat to była taka gierka co się jeździło takim jak ten ze zdjęcia i nazywał się chyba grave digger :E

Opublikowano
Godzinę temu, trepek napisał(a):

I lubię jeździć w nocy :E

Od zawsze lubiłem jeździć nocą, ale w ostatnich dwóch latach jakoś mniej pewnie się czuję za kierownicą po zmroku. Mam wrażenie, że odkąd soczewki zamieniłem na okulary, wzrok mocniej mi się "rozbiega".

Być może mam niewłaściwie dobrane szkła, ale byłem u kilku różnych okulistów i wyniki są zbieżne.

Niemniej, wadę mam solidną -4,5. Patrząc w lustro bez okularów widzę tylko, że mam głowę :E

Opublikowano
17 minut temu, marko napisał(a):

pytanie czy soft tak samo lichy jak w telefonach

Chińczyki:

Ciekawie jak by się taki samochód zachował przy prędkości 140 km/h na autostradzie. O bezpieczeństwo się nie pytam bo kierowca oraz pasażer z przodu będzie miał złamany kręgosłup przez pękające oparcia :E Ilość filmów, w których 2-3 letnim samochodom w Chinach odpadają koła jest pokaźna. Mercedesami W123 czy W124 te samochody nie są.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dannykay napisał(a):

Starość nie radość. Kiedyś 10h na strzała z Łodzi do Dortmundu nie stanowiło żadnego wyzwania. Dziś już na bank nie dam rady :E

To ja w wieku 46 lat nadal walnę na strzał 1300 i nie jest to dla mnie żadnym problemem...choć fakt że jeszcze 7 lat temu na busie po całym dniu zapierdzielu na załadunkach gdzie zrobiłem już kilkaset km (7:00-20:00 się zdarzało jeśli o czas idzie) jeszcze waliłem na strzał te 1300 :E Teraz już bym pewnie miał problem po takiej dniówce, ale 840km w 6h z jakimś tam ogonem (kosztowało mnie to 1k i 12pkt 8:E ) z wczasów zeszłego lata to była dla mnie rozgrzewka, gdzie po dojechaniu do domu rzekłem do żony "ale to już?"  :E 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

Trasy w czasie dnia dla mnie też nie są problemem. Do teściowej mam 1080km, wyjeżdżamy przeważnie 6 rano, na miejscu 17-18, jak wypakujemy już wszystko i chwilę odpocznę to mógłbym jeszcze na luzie ze 300-400 walnąć. W pracy często robie trasę 200-300km i jest to dla mnie spacer, wyjeżdżam na budowę w Warszawie o 7-8 i o 15 jem obiad w domu. Z urlopu jadąc jak nikt na siku nie woła to 500 na strzał wchodzi :E