kapcer 75 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Od siebie polecam węże Cellfast Hobby. Bardzo elastyczny i się nie zagina. Z tańszych mam jeszcze Vartco Professional Plus w wersji 3/4". Nie jest tak elastyczny jak Cellfast, ale nadal całkiem ok. Zraszacze mam też od Cellfast, konkretnie ten model https://amzn.eu/d/gVEmrVR i ten https://amzn.eu/d/c5VTgRV. Z obydwoma mam ten problem, że czasami się zacinają i przestają obracać. Ale mam też bardzo twardą wodę.
Gang 344 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Z cellfasta mam za to grabie... Za pewnie wiecie jaki jest przeskok jak się zaczyna używać metalowego szpadla... To jak się przechodzi na grabki z metalu/tworzywa... to jest dopiero przepaść!
marko 721 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Polecam dobrą dmuchawę do ogarniania liści. To jak u nas dozorca ogarnie wszystkie liście, to jest prze kozak. Zgarnie wszystkie liście, wydmucha wodę z każdego zakamarka, i się w ogóle nie namacha. Jedną dmuchawą Nie wiedziałem, że w niektórych rejonach Polski obowiązuje zakaz. To nie polecam Edytowane 10 Marca przez marko
trepek 1 360 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Celfast jest spoko. Szczególnie, że to polski producent z fabrykami w Polsce. 1
huudyy 2 848 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) 6 godzin temu, marko napisał(a): Polecam dobrą dmuchawę do ogarniania liści. To jak u nas dozorca ogarnie wszystkie liście, to jest prze kozak. Zgarnie wszystkie liście, wydmucha wodę z każdego zakamarka, i się w ogóle nie namacha. Jedną dmuchawą w Niemczech pozwalają na takie cuda? Edytowane 10 Marca przez huudyy
marko 721 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) O to mnie zaskoczyliście, że w Polsce istnieje zakaz. Poprawiłem post. W Niemczech można to stosować, ale w konkretnych godzinach. Choć raz wolno coś w DE, a w PL nie ale... wygoglowałem jakiś artykuł. Dmuchawa szkodzi szerokopojętej biologii podłoża, dlatego nie powinno się jej używać, tylko normalnie grabek, ale... nie można całkowicie zabronić korzystania z dmuchawy, bo jest to sprzeczne z prawej europejskim. Jakie dokładnie przepisy, itd. nie są jednak podane. I jak tak na spokojnie się zastanowię, to faktycznie nasz dozorca ogarnia tym cały parking i chodniki. Służby komunalne też ogarniają tym tylko chodniki. Po trawnikach jeżdżą zgrabiarki i zbierają liście. Yyy... Jak googluję dalej, to wychodzi, że zakaz nie jest ogólnopolski, tylko decydują miasta / sejmiki wojewódzkie BTW. zwykła kosiarka do trawy też bardzo fajnie zbiera liście. Edytowane 10 Marca przez marko
trepek 1 360 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 32 minuty temu, marko napisał(a): BTW. zwykła kosiarka do trawy też bardzo fajnie zbiera liście. Dokładnie. Ja jestem leniwy i nigdy nie grabie liści tylko koszę trawnik 1
huudyy 2 848 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) 36 minut temu, marko napisał(a): Yyy... Jak googluję dalej, to wychodzi, że zakaz nie jest ogólnopolski, tylko decydują miasta / sejmiki wojewódzkie Tak. W Łodzi tez był zakaz, ale Hanka po roku odwołała bo się podobno pracownicy buntowali. 3 minuty temu, trepek napisał(a): Dokładnie. Ja jestem leniwy i nigdy nie grabie liści tylko koszę trawnik jak pojadę do teściów, to lubię sobie wziąć szerokie grabie Fiskarsa (polecam, teściu sobie je zażyczył na urodziny i dobrze wybrał) i pograbić trawnik z liści, tak w ramach odchamienia Edytowane 10 Marca przez huudyy
marko 721 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Teściu chciał na urodziny grabie? Rozumiem wędkę, siekierę, ale... grabie?! 1
trepek 1 360 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Może grabarz? Edytowane 10 Marca przez trepek 1
GordonLameman 8 469 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) 12 minut temu, huudyy napisał(a): jak pojadę do teściów, to lubię sobie wziąć szerokie grabie Fiskarsa (polecam, teściu sobie je zażyczył na urodziny i dobrze wybrał) i pograbić trawnik z liści, tak w ramach odchamienia Zapraszam do mnie. Mam takie grabie, trawnik, liście i piwo, ew. whiskey + burgery z grilla Edytowane 10 Marca przez GordonLameman 3
marko 721 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) 7 minut temu, trepek napisał(a): Może grabarz? Jak na następne urodziny poprosi o szpadel, to ja bym się zaczął martwić... 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Zapraszam do mnie. Mam takie grabie, trawnik, liście i piwo, ew. whiskey + burgery z grilla Z tym odchamianiem może być jednak problem Edytowane 10 Marca przez marko 2
huudyy 2 848 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) 30 minut temu, marko napisał(a): Teściu chciał na urodziny grabie? Rozumiem wędkę, siekierę, ale... grabie?! lekarz, który na co dzień ma dosyć ludzi - nie zrozumie ten, kto nie złapał za grabie 24 minuty temu, trepek napisał(a): Może grabarz? close enough XD 17 minut temu, marko napisał(a): Jak na następne urodziny poprosi o szpadel, to ja bym się zaczął martwić... już ma, sam sobie kupił na gwiazdkę facet całe życie mieszkał w bloku, od kilkunastu lat ma własny dom z małą działką na który zapracował i widać, że wcześniej brakowało mu takiego stylu życia. Zazdroszczę jego podejścia do slow life. Edytowane 10 Marca przez huudyy 1
Katystopej 988 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 53 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Zapraszam do mnie. Mam takie grabie, trawnik, liście i piwo, ew. whiskey + burgery z grilla Myślę że jak wbijemy tam całą blablą, to nawet widelcami i nożyczkami w jeden wieczór wyliżemy Ci ten trawnik na murawę, Ty tylko grilla zapewnij, my resztę 1 3
marko 721 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Nie wiem czy Gordon jest świadomy, że pisemnie zaprosił ludzi na zlot... Tyle dobrego dla niego, że będzie miał niańki do dziecka 2 1
GordonLameman 8 469 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Robiłem ostatnio grilla na 18 osób, Nas tu chyba podobnie jest Burgery smażyłem przy latarce o 2 w nocy wszystko się da zrobić Panowie 3
GordonLameman 8 469 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 34 minuty temu, Katystopej napisał(a): Zabrać kogoś po drodze z okolic Mysłowic? Ty wiesz, że masz do mnie z 7 km? Ja mieszkam w byłej dzielnicy Mysłowic 1
serwal4 162 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca No, to sporo osób ma względnie blisko - legancko 1
trepek 1 360 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 11 minut temu, GordonLameman napisał(a): No kurde i co teraz Slowo prawnika ma wielka moc urzedowa. Wiele tutaj obecnych potwierdzi pisemna waznosc slow 2
marko 721 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 14 minut temu, GordonLameman napisał(a): No kurde i co teraz nie no, będzie kulturka!
Rekomendowane odpowiedzi