Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, dannykay napisał(a):

Ponad 10 lat robię w zabezpieczeniach technicznych. Widziałem i słyszałem już wiele i mnie dosłownie skręca w środku jak czytam, że nie ma co się spinać o kabelek itp :E

Na litość boską, my mówimy o rowerze na klatce schodowej kamienicy, a nie banku czy kancelarii tajnej. Jak ktoś będzie chciał ukraść, to ukradnie, a kamerka będzie na pewno robiła w jakiś sposób za deterrent. 

2 godziny temu, Wu70 napisał(a):

A w kierunkowskazach led nadal nic i nielegalne? 8:E

Akurat w kierunki mam Ledy wsadzone, jeszcze nikt się nie doczepił :E

• Upvote 1
Opublikowano

Nawet przy kolizjach nie ma to żadnego znaczenia, nikt na LEDy nie zwraca uwagi chyba że w astrze z 95 z wrzucisz ledy na mijania/długie to wtedy szybko dowód znajdzie się w wydziale komunikacji

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

No, Panowie - testowo zrobiłem dziś sos wiśniowy BBQ i jest petarda.

Smashburgery wychodzą z nim lepsze niż ze zwykłym sosem burgerowym :) 

IMG_2680.jpeg

IMG_2679.jpeg

W tygodniu chce się kulnąć na Dziećki na kole po południu, znajdę Cię i zepsuje Ci tego grilla :red:

• Haha 5
Opublikowano
12 godzin temu, dannykay napisał(a):

Ponad 10 lat robię w zabezpieczeniach technicznych. Widziałem i słyszałem już wiele i mnie dosłownie skręca w środku jak czytam, że nie ma co się spinać o kabelek itp :E

sam mam swoje na poe i to najlepsze rozwiązanie. 

chodziło mi tu o to, ze kamera to jest straszak najbardziej, a nie hiper zabezpieczenie. 

Opublikowano (edytowane)

Właśnie, wracając do tej kamery, ona poe nie ma, no w cenie dobrego obiadu nie można mieć wszystkiego, ale mi wystarczy :E wtyczka zasilacza jest przeciągnięta przez otwór gdzie kabel na dzwonek przechodzi, docelowo zasilacz pójdzie do rozdzielki w której zrobię gniazdo, a skrętkę muszę pociągnąć przez całe mieszkanie z salonu 8:E Na dole jest domofon, ale i żabka w kamienicy, więc rano czasem te drzwi są otwartę chwilę jak mają dostawę towaru, teoretycznie przez 11 lat jak tu mieszkam to nic się nie wydarzyło, ale...

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano

Ja mam alarmbox na rowerze. Wystarczy nim bardzo lekko szturchnąć i już piknie raz ostrzegawczo. Na tyle czułe, że przy samym wkładaniu kluczyka potrafi zapipczeć. Szturchniesz mocniej, pipczy przez 15sekund. A potem jak dalej wykryje ruch, to wyje jak wściekłe. Na klatce nie polecam, bo to ma bodajże 100dB i mocno by irytowało sąsiadów. W piwnicy jak najbardziej.

Opublikowano

Panowie pytanie.

Mam zamówiony samochód Ford Kuga. Z tego co wiem to samochód od wczoraj jest w porcie Koper (Słowenia). Dzisiaj doszły mnie (nieoficjalne) słuchy, że przez cła Ford będzie zmieniał ceny (chociaż to dziwne, bo Kuga produkowana jest w Hiszpanii, ale być może ma jakieś komponenty z USA). Jak ma się ewentualna zmiana cen do podpisanej umowy leasingowej? Bo jednocześnie na mailu mam przygotowaną przez bank umowę leasingową na ten samochód i umowa czeka na mój podpis.

Jest taka możliwość, że bank ze mną podpisuje umowę leasingową a Ford zmienia w międzyczasie cenę końcową samochodu?

Opublikowano

Tak samo też powiedział mi sprzedawca, jak do niego dzwoniłem.

Widocznie ktoś na FB grupie robi sztuczny szum bo nie byłem pierwszą osobą, która z tym pytaniem zadzwoniła do sprzedawcy.

Zawsze to dobrze zasięgnąć wiedzy z różnych źródeł.

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Scala za 150 patyków? Przecież to ciut lepsza Fabia. Czy się mylę? Jaecoo 7 jest za tyle :E

Przecież Jaecoo to chińczyk - kto by go tam kupił... a tymczasem dane za pierwszy kwartał pokazują, że chińskie auta stanowiły ponad 50% z wszystkich nowych, zarejestrowanych aut w Polsce :E 

18 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Nie ma ratunku dla europejskiej motoryzacji.

20250414_203433.jpg

Znajdą się chętni byle by tylko nie kupić nic chińskiego :E 

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, trepek napisał(a):

Jest taka możliwość, że bank ze mną podpisuje umowę leasingową a Ford zmienia w międzyczasie cenę końcową samochodu?

Sprawdź w umowie. Może być zapis, że cena może ulec zmianie, ale tam jest podana dokładna wartość w %. Jeśli zostanie przekroczony próg, możesz zrezygnować. Ale... auto jest już w dostawie, nie w produkcji. Więc nic się nie zmieni.

3 godziny temu, DjXbeat napisał(a):

Znajdą się chętni byle by tylko nie kupić nic chińskiego :E 

Np. ja ;)

Fajnie jest być "sprytnym" i pomijać polskich / europejskich pośredników. Efektem końcowym będzie jednak CAŁKOWITE uzależnienie się. A Chiny mają wszystkie instrumenty, by pewnego dnia po prostu się odciąć i nas "zagłodzić".

Edytowane przez marko
  • Like 1