Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam klucz. Taki tylko głupi pomysł ;p 

Tak jak osie się przykręca na 10Nm i je kluczem przykrecalem do pierwszego kapcia na trasie gdzie musiałem zaufać swojej ręce ;p 

Opublikowano

Pany... Telefon dla teściowej. Android. Jakieś 1500-2000zł. Zdjęcia mało istotne, głównie internet. 

Nie chcę żadnych Xiaomi, Poco, itp. 

Widziałem Motorolę Edge50 neo, ale ta wyspa mi średnio pasuje. 

Pixele od 8. generacji działają normalnie z polskimi sieciami komórkowymi? Bo kiedyś kiedyś były jakieś problemy, a teraz to nie mam pojęcia.

Może jakiś Samsung?

Opublikowano
22 minuty temu, marko napisał(a):

Mam Edge 30 i więcej w motkę nie pójdę, po 2,5 roku padła płyta główna, aplikacja aparatu do dzisiaj cały czas świruje i przy nagrywaniu filmów potrafi różne akcje odstawiać tak, że film do kosza praktycznie. I to dosyć częste jest. Nie polecam.

Opublikowano
54 minuty temu, marko napisał(a):

Pany... Telefon dla teściowej. Android. Jakieś 1500-2000zł. Zdjęcia mało istotne, głównie internet. 

Nie chcę żadnych Xiaomi, Poco, itp. 

Pixele od 8. generacji działają normalnie z polskimi sieciami komórkowymi? Bo kiedyś kiedyś były jakieś problemy, a teraz to nie mam pojęcia.

Może jakiś Samsung?

Pixele działają już normalnie w polskich sieciach (działa 5G i VoLTE) oprócz Plusa. W Plusie nie działa 5G n41 (pasmo 2600 MHz) na Pixelach, możliwe, że w 9. generacji coś poprawili.

Nowe Samsungi też spoko. Dziadkom (80+) ogarnąłem model M35 i bardzo dobrze to działa jak na telefon za ~600 zł. Tryb ułatwienia w Samsungach rzeczywiście bardzo ułatwia obsługę smartfona dla osób starszych. Ogólnie wydaje mi się, że najbardziej dopracowany soft ma właśnie Pixel i Samsung. Obecnie chyba jest jakaś promocja z cashbackiem 800 zł w Samsungu i da się wyrwać S24 poniżej 2000 zł. 

Opublikowano
19 minut temu, kapcer napisał(a):

Pixele działają już normalnie w polskich sieciach (działa 5G i VoLTE) oprócz Plusa. W Plusie nie działa 5G n41 (pasmo 2600 MHz) na Pixelach, możliwe, że w 9. generacji coś poprawili.

W sensie, że w ogóle nie działa 5G czy tylko jedno pasmo? Bo nie znam się na tym, a następny będzie właśnie Pixel 8 lub 9.

Opublikowano

ja mam motke 30 neo czy jakoś tak i uważam, że czysty android to jest bardzo dobre. 

telefon śmiga na rowerze na uchwycie i już 6000km i zero problemów z aparatem itp. a niby od tego stabilizacja siada. 

Opublikowano (edytowane)

Tylko ta edge 50 wygląda mi zbyt młodzieżowo. Przez tę wyspę. 

Moim pierwszym wyborem jest Pixel 8. Sam mam Pixela 6, służbowego 7 (którego wymienię niedługo na 10 jak będzie premiera), a żona ma Pixel 7 Pro. Ja nadal jestem mega zadowolony z szóstki, tyle że po ponad 3 latach bateria powoli klęka. Z tym że, dla niewtajemniczonych, ja nie korzystam z polskich sieci komórkowych. Więc pytam czy taki Pixel 8 będzie teściowej w Polsce działał :P

Edytowane przez marko
Opublikowano
7 godzin temu, marko napisał(a):

Moja żona od ponad roku używa Pixela 8 Pro i nie narzeka na zasięg. Nigdy nie było problemów z siecią i transmisją danych, a gigabajtów to ona pożera na potęgę.

Opublikowano

Co zrobić z wiedzą, że sąsiad szkodnik usiłuje zamieszkać w samowoli budowlanej? :E Na geoportalu oznaczone jako garaż, a jak chłopy z nexery odmówili podpięcia światłowodu, to im wciskał, że „on ma taki nietypowy numer domu” :E zawsze podaje numer któregoś z sąsiadów. 

Koleś debil ogólnie. Kilka lat temu dwie działki dalej wybijała ciągle woda. Podlało znajomego tak fest. Okazało się, że ten od samowoli przerwał zbieracz wody i zatkał go podkładem pod panele XD 

drugi numer, to jak mu ludzie zawracali na mostku, to nawsadzał desek z gwoździami… 

co trochę jakiś numer wywinie, dzień dobry nikomu nie odpowiada mimo, że nikt mu nie szkodzi. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, lesiu155 napisał(a):

W sensie, że w ogóle nie działa 5G czy tylko jedno pasmo? Bo nie znam się na tym, a następny będzie właśnie Pixel 8 lub 9.

W Play/Orange/T-Mobile 5G działa normalnie bez ograniczeń. Plus aktualnie do 5G wykorzystuje inne pasmo niż pozostali operatorzy (TM/Or/Play n78 3,6 GHz vs Plus n41 2,6 GHz) i to Plusowe pasmo nie działa na Pixelach. To w takim bardzo dużym skrócie.

Osobiście używam Pixela 7a. :)

Edytowane przez kapcer
Opublikowano
57 minut temu, dannykay napisał(a):

Koleś debil ogólnie

Takie podstawowe pytanie: to jak gość otrzymuje pocztę? Skoro nie ma numeru domu. 

Szkodnika wytępić. Tylko niech sąsiedztwo zamontuje najpierw porządny monitoring, ew. firma ochroniarska, bo debil będzie się mścił. 

Opublikowano (edytowane)

Nie otrzymuje, bo jeszcze tam nie mieszka. Ma mieszkanie w mieście, a to do tej pory była taka dacza rekreacyjna. 

Napisałem to w formie ciekawostki, bo nie będę na gada donosił, ale dobrze mieć haka na idiotę :E

Edytowane przez dannykay
Opublikowano

Co do nietypowych numerów domów. 

Niedaleko mojej mamy były domy wzdłuż ulicy. No i potem się dobudowały kolejne, więc dostały automatycznie litery a,b,v, itd. Wszystko spoko. Kilka lat później dobudowali ulicę za tymi domami. I wiecie co zrobiło miasto? Nazwało ulicę tak samo, a domy mają teraz adresy z dwiema literami, 2aa, 2ab, 2ac, itd. :E

Opublikowano

To wszystko zależy od iq urzędasa, który zajmuje się tą sprawą. Znajomy zaczął budować dom. Dom stał na działce powiedzmy "250/1". Za domem ma jeszcze 3 działki oznaczone kolejno 250/2 /3 /4. Gmina wpadła na pomysł, że przebuduję drogę wzdłuż której stał dom. Do tego celu trzeba było każdemu mieszkańcowi uciąć kawałek działki, na co wszyscy się zgodzili. I teraz najlepsze. Zamiast te wycięte fragmenty zrobić 250/5, to przenumerowali wszystkie działki i teraz to wycięte na pas drogowy dostało numer 250/1 a wszystkie kolejne o 1 w górę. Kumpel chciał zrobić odbiór domu, a tam zonk, bo zaczął budowę na działce 250/1, a teraz jest 250/2... Miesiąc się bujał, pisał pisma itp, bo ktoś nie podumał.