Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby nie było, że bronię sprzedawcy, ale to auto nie wygląda na zalane, dodatkowo ktoś, kto kupuje auto za te pieniądze, na 100% sprawdzi je dokładnie.

A ludzie są, jacy są, czy to z zawiści, czy z chęci pozbycia się konkurencji, piszą czasem niestworzone historie.

Tej nie znam, nie ma linka do tematu gdzie się toczy dyskusja, ciężko wyrobić opinię.

Opublikowano (edytowane)

Dla kupującego auto do gruntownego sprawdzenia przez mechanika/ rzeczoznawcę, może serwis porsche by coś pomógł, sprawdzenie w historii serwisowania itp.itd.

Jest niby jeden filmik zatytułowany water flood, ale na nim też nie widać nic z tego zalania, z reguły jak firma uczciwa, to pokazują zdjęcia aut przed naprawą 

z drugiej strony, jako sprzedający niemający nic do ukrycia zamówiłbym  firmę sprawdzającą i miał raport, że wszystko ok, dla kupującego, przy tej cenie auta to grosze 

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, SylwesterI. napisał(a):

Dla kupującego auto do gruntownego sprawdzenia przez mechanika/ rzeczoznawcę, może serwis porsche by coś pomógł, sprawdzenie w historii serwisowania itp.itd.

Jest niby jeden filmik zatytułowany water flood, ale na nim też nie widać nic z tego zalania, z reguły jak firma uczciwa, to pokazują zdjęcia aut przed naprawą 

z drugiej strony, jako sprzedający niemający nic do ukrycia zamówiłbym  firmę sprawdzającą i miał raport, że wszystko ok, dla kupującego, przy tej cenie auta to grosze 

Naprawdę myślisz, że żaden handlarz w USA nie chciałby tego chapnąć w tej cenie? Jaki tam jest "vandalism" tego auta? Jedyna wada to odczepiony tunel przy skrzyni ( pewnie żeby odpalić po zalaniu).

Pomijam już fankluby Porsche bo tam jest parę obozów co kupuję Porsche tylko po to żeby wrzucić tam silniki Hondy lub LS'a

Edytowane przez KiloKush
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Przeglądam gdzie się da i nigdzie nie ma żadnej informacji potwierdzającej zalania - wszędzie w raportach wandalizm - jedyne to ten powyższy filmik, który powstał dawno po sprzedaniu samochodu, ponadto nie pokazujący nic na dowód. Ponadto kanał stworzony 3 czerwca, żadnych źródeł informacji itd - a dla tego kanału to także jest popowodziowe:

a nie "powypadkowe". Więc chyba konkurencja sprzedającego mści się za nie wyrwanie okazji a nie zalane Porsche.

Edytowane przez bergercs
  • Upvote 1
Opublikowano

Sprawa śmierdzi, i to raczej nie że strony sprzedawcy, jak auto było by zalane , łatwo to sprawdzić, raz że by wtedy nie sprzedał, dwa zblokował by sobie kanał na fejsie, bo by się dym zrobił i w ogóle nie sprzedał. Kanał YT sprzedawcy DXBcar, ale sprzedawcy w necie google nie widzą.

Sam filmik, zatytułowany po zalaniu , a zawartość to kompilacja zdjęć od obecnego właściciela.

Opublikowano

Ja ten weekend to mam szalony. 

Wczoraj od rana oklejanie, malowanie X2, wycieczka po farbę bo brakło, sprzątanie i o 16 trzydziestka kuzyna. 

Dziś rano kilka km spacer, 40 minut siłownia, skręcanie 2x komoda, 2x szafa, łóżeczko i znowu sprzątanie. A teraz do znajomych na planszówki. Aż zadowolony z siebie jestem :E

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Gang napisał(a):

Ja ten weekend to mam szalony. 

Wczoraj od rana oklejanie, malowanie X2, wycieczka po farbę bo brakło, sprzątanie i o 16 trzydziestka kuzyna. 

Dziś rano kilka km spacer, 40 minut siłownia, skręcanie 2x komoda, 2x szafa, łóżeczko i znowu sprzątanie. A teraz do znajomych na planszówki. Aż zadowolony z siebie jestem :E

W sensie że przez cały weekend zrobiłeś połowę tego co normalny człowiek robi w jeden wieczór?

:E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 5
Opublikowano (edytowane)

Jutro powrót do tyrki po 3 tygodniach urlopu:E coś czuję że będzie boleć. Miałem w urlop odmalować ściany pobrudzone od wprowadzenia przez dzieci + te obite nieumyślnie wnosząc większe meble.  Dopiero dziś poprawiłem gładź miejscami. Mission failed successfully 😃 ale chociaż zmigrowałem graty z garażu do szopy i w garażu mam w końcu siłownię rozstawiona na stałe :) weszło kilka treningów. Myślałem że po tylu miesiącach przerwy będzie mega dramat z siłą ale okazuje się że noszenie bąbelków, podrzucanie ich itp to też niezła siłownia :E

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano
50 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W sensie że przez cały weekend zrobiłeś połowę tego co normalny człowiek robi w jeden wieczór?

:E 

Gordon ale ja normalnie, nie w Simsach. :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

YT ostatnio podsunął mi mikro-kanał:
https://www.youtube.com/@dedeyouri/videos

Belg uznał, że dotrze z Brukseli do Osaki (tak, Japonia) swoim autem... Peugeotem 107... bez klimy;
Video z opóźnieniem, w ostatnim relacja z dotarcia do Gruzji (~6tys km.), za jego IG obecnie przejeżdża przez Kazachstan;
Całość jakieś ~18 tys. km (jechał 'dołem' żeby ograniczyć km po Rosji) - w jedną stronę.

A i póki co 107 służy mu też za nocleg :E 

Edytowane przez serwal4
  • Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, Katystopej napisał(a):

No takiej egzotyki to jeszcze nie widziałem u nas :stukniety: u mnie pod domem, jak spojrzałem na mapę to 5000km :o

PXL_20250811_123437541.jpg

Ostatnio w SK spotkałem samochód z Iraku. Wyszło trzech młodych ziomków i poszli sobie na kolejkę na Chopok tak jak my. Fajny euro trip muszą sobie robić :D

20240711_132209.jpg

• Like 1
Opublikowano

Takie sytuacje są na porządku dziennym. W mieście jeszcze gorzej... Jedziesz lewym pasem 60 km/h na 50 km/h, to dzban z tyłu wjeżdża na prawy, wyprzedza, wjeżdża na lewy i... staje przede mną na czerwonym. Manewr rodem z F1, zaoszczędził w sumie ZERO sekund. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Najlepiej jak prawy to buspas i musisz jechać lewym ale te dzbany tego nie pojmują i podjeżdżają pod sam zderzak bo jedziesz za wolno (zgodzine z ograniczeniem no ale wiadomo, że dla Husarza Polaka Czempiona to jest za wolno)

Edytowane przez bleidd
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

W tym kraju lepiej na drogach nie będzie. Nie, dopóki społeczeństwo to tacy kretyni:

Taaa i te profilowe tytanów intelektu na fb. Później jak co roku w wakacje obwodnica Szczecina stoi bo jak zawsze jakiś idiota jechał na zderzaku i nie zdążył wyhamować. 

18 minut temu, bleidd napisał(a):

Najlepiej jak prawy to buspas i musisz jechać lewym ale te dzbany tego nie pojmują i podjeżdżają pod sam zderzak bo jedziesz za wolno (zgodzine z ograniczeniem no ale wiadomo, że dla Husarza Polaka Czempiona to jest za wolno)

A to to w ogóle zajebista maniera kierowców starych BMW zwłaszcza :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja mam szczególne uczulenie na Audi Q7. 

Pewnie to błąd potwierdzenia. 

Ale baaardzo dawno temu nie widziałem Q7, która jedzie normalnie. Jak ją widzę, to w najlepszym przypadku jedzie bardzo szybko. 

Z prędkością jest przyzwolenie podobne jak z alko. Chociaż to się jednak trochę zmienia. A z alko jeszcze szybciej. Coraz więcej osób nie pije, na imprezach nie upijają się w trupa itp.

Nawet sale weselne zmieniły przelicznik z 0,5na parę na 0.3.

• Upvote 1
Opublikowano

Ponieważ alko wychodzi z mody, którą utrzymywali jeszcze nasi rodzice, ile było na stole/ w lodówce tyle trzeba było wypić. Ja mocnego alko prawie nie pije, mam otwartą butelkę Metaxy 12*, jedynie zimą od czasu do czasu szklanka z lodem, pewnie starczy mi jej do następnej zimy, piwo teraz przy remoncie w czerwcu i na lato zacząłem pić, przyjdzie wrzesień i znowu do czerwca go nie ruszę. Mi się to podoba, organizm lepiej pracuje, nie mam dwudniowych bulów głowy od czasu do czasu. Jak dla mnie alko mogłoby zdrożeć o 50%, może część patusów by znormalniała i mie byłoby tyle tragedii na drogach.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Mamy w firmie kilka sztuk Seatów Ateca 1.5tsi w dsg, wczoraj jeden z kierowników zapiął przyczepkę na hak, na przyczepce zbiornik 400L na paliwo, łącznie jakieś 600kg na haku było, przejazd sewisówką przez budowę ale bez błota czy kolein, Ateca po 3km się poddała - wywaliło komunikat o przegrzanej skrzyni :hahaha:

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 4