Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Gret napisał(a):

A po za cena coś się jeszcze istotnego zmienia? 

Na razie tylko ceny żeby nie drażnić właścicieli stacji, że łaskawie po 21 latach podnieśli i od razu zmiany :E Pewnie za kilka miesięcy i na nie przyjdzie czas :rotfl2:

Opublikowano
14 minut temu, SuLac0 napisał(a):

gdyby mi podniesli stawke o 50% po 20 latach, to bez znaczenia co potem dodadza, bo i tak bylbym wrwiony na min kolejne 20 lat :E

Dlatego stacje to najczęściej biznes przy czymś, u mnie w okolicy na kilkanaście tylko jedna to samodzielny biznes (ta w której robię to okręgówka przy firmie transportowej)...ale chodzą słuchy że trzeba było wyprać to i owo stąd się opłaca :rotfl2:

Coś tam przebąkiwali, że teraz co rok ma być coś podnoszone, ale nie wiem czy to już zatwierdzili czy dopiero na kolejnych etapach będą zatwierdzać.

Opublikowano

Fajnie by było, gdyby stacje faktycznie odsiewały niesprawne technicznie auta. 

Jedyny sposób jaki mógłby zadziałać to wprowadzenie domniemania winy stacji kontroli pojazdów w przypadku złapania na drodze pojazdu niesprawnego. :) 

I kary finansowe za każdy przypadek orzekane w trybie mandatowym. Wtedy właściciele stacji szybko by zapewnili, że byłoby prawie jak w DE.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Z tym DE to różnie bywa...często mam auta na pierwszym zaraz po przeglądzie tam i różne kwiatki wychodzą :E 

Ogólnie musieliby być karani też właściciele stacji, a nie tylko diagności jak jest obecnie...tak jak w transporcie, gdy ITD złapie na czymś grubym albo i nie grubym to mandat dostaje kierowca jak i szef. Dokąd to się nie zmieni dotąd będą podbijane przeglądy bez pojazdów czy totalny złom.

Niestety zawsze się ktoś znajdzie, kto podbije...dajesz negatywa dziś za usterki których nie da się w kilka godzin czy nawet dni ogarnąć, a za kilka godzin czy jutro rano pozytyw na innej stacji.

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, trepek napisał(a):

Czego to ludzie nie wymyślą aby otwierać pralnie przy stacji diagnostycznej :wariat: 

Jak mówiłem same stacje się nie opłacają aż tak bardzo jak ludziom się wydaje (chyba że sieciówki jadące na ilości)...z czegoś żyć muszą właściciele :E

Opublikowano (edytowane)

Berg, świeca żarowa 250 202 132 czy 036? W aparts są dwie (różna głębokość zabudowy) i niby jest podany VIN od do ale wydaje mi się to dziwne, bo mam z samego końca produkcji, a numer jest odległy...

W0L0ZCF6981060281

Nie myślałem, że są tak tanie, kupię i rzucę w schowku, przy jakiejś okazji wymienię jak oddam do mechanika. Chyba, że brać Beru czy NGK ale tak samo są dwa typy.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano

@Krzysiak

Odnośnie przeglądów gdzieś czytałem, że za spóźnienie ma proporcjonalnie do czasu rosnąć opłata za przegląd, to też weszło czy to jakiś mit?

Godzinę temu, lesiu155 napisał(a):

Berg, świeca żarowa 250 202 132 czy 036? W aparts są dwie (różna głębokość zabudowy) i niby jest podany VIN od do ale wydaje mi się to dziwne, bo mam z samego końca produkcji, a numer jest odległy...

W0L0ZCF6981060281

Nie myślałem, że są tak tanie, kupię i rzucę w schowku, przy jakiejś okazji wymienię jak oddam do mechanika. Chyba, że brać Beru czy NGK ale tak samo są dwa typy.

Katalogowo wg nr oryginału (93190433) masz mieć bosch 0 250 202 132. Też robię w częściach ;)

• Thanks 2
Opublikowano

Człowiek przez 2 tygodnie nie wchodził na forum a tu 20 nowych stron w blabli... :E 

Dobrze widzę, że za badanie auta z LPG będzie teraz 245 zł (149 + 96 zł)? Sporo (96 zł) jak za zerknięcie czy data ważności butli na papierku nie upłynęła...

Opublikowano
11 minut temu, kapcer napisał(a):

Człowiek przez 2 tygodnie nie wchodził na forum a tu 20 nowych stron w blabli... :E 

Dobrze widzę, że za badanie auta z LPG będzie teraz 245 zł (149 + 96 zł)? Sporo (96 zł) jak za zerknięcie czy data ważności butli na papierku nie upłynęła...

Z czego 19 to ciśnienie się Gordona z Sylwkiem odnośnie drogi hamowania :E i tym, że XTrail przedłuża penisa :E 

• Like 2
  • Haha 4
Opublikowano
3 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Coś tam przebąkiwali, że teraz co rok ma być coś podnoszone, ale nie wiem czy to już zatwierdzili czy dopiero na kolejnych etapach będą zatwierdzać.

no i bdb. biorac pod uwage co mamy na drogach, powinno byc tak, ze najpierw wjezdzasz na warsztat, a potem przeglad dostajesz gratis. taka promocja :E

Opublikowano
48 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Uuuu, ale boli. :) 

Mnie boli, że nawet prawnicy biorą auta w leasing/najem/kredyt bo ceny wywaliło w kosmos. Druga sprawa, że robią już specjalnie takie g** żeby nikt nie chciał się bujać z autem po gwarancji nawet w silnikach 1.2 :E