Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kurde. W noc przed urlopem ukradli mi skuter. 

Wczoraj się odnalazł! Na szczęście pocięte jedynie kable od stacyjki. Nie odpalili, bo akurat wtedy zabrałem aku do ładowania :hahaha:

Edytowane przez marko
  • Haha 5
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Jedno drugiego nie wyklucza ;) Strasznie 0-1 wszystko traktujesz a świat tak nie działa ;) 

Dużo w tym przekory, a niektórzy tylko jak im się zwróci uwagę, stają okoniem i wyładowują frustracje. Jeśli komuś zwracam uwagę, to tylko po to, żeby się zastanowił, ja tak  przyjmuję uwagi od innych - mają rację, biorę to pod uwagę.

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysiak napisał(a):

Od 19 dopiero podwyżki, to masz czas...na razie na stacjach spokój, sajgon się zacznie w ostatnim tygodniu :E 

Będą nawet o 2 miesiące wcześniej robić żeby tych 50zł więcej nie zapłacić :E 

Nie do 7 mam przeglad. 

Opublikowano

Pany, ogarniacie temat filtrowania wody w domu?

Chcialbym pozbyć sie kompletnie wody w butelkach. Mam studnie głębinową, stacje zmiękczania (BWT), na studni jest jakiś filtr, ale jakoś wolałbym dołożyć w kuchni coś jeszcze. Blat jest z granitu, więc odpada wszystko co wymagało wyciągania wężyka ponad blat - odpada od razu. 

Czy jakiś filtr pod zlewem da radę? Ktoś, cos? :) 

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Pany, ogarniacie temat filtrowania wody w domu?

Chcialbym pozbyć sie kompletnie wody w butelkach. Mam studnie głębinową, stacje zmiękczania (BWT), na studni jest jakiś filtr, ale jakoś wolałbym dołożyć w kuchni coś jeszcze. Blat jest z granitu, więc odpada wszystko co wymagało wyciągania wężyka ponad blat - odpada od razu. 

Czy jakiś filtr pod zlewem da radę? Ktoś, cos? :) 

Po pierwsze sprawdź sobie jakość wody. Wtedy można oceniać czy i co potrzebujesz. Żebyś sobie wody destylowanej nie zrobił :E

Edytowane przez marko
Opublikowano (edytowane)

Oj tam są na nie amatorzy, kuzynka jesienią zeszłego roku kupiła superba poleasingowego z końcówki 2020. 

Choć teraz z własnej winy będzie mieć wydatki...bo silnika szuka. Się nie zmieniło rozrządu wierząc, że niby był zmieniany, to teraz się zmieni rozrząd razem z silnikiem.

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 3
Opublikowano
W dniu 5.09.2025 o 10:31, lesiu155 napisał(a):

świeca żarowa 250 202 132 czy 036? W aparts są dwie (różna głębokość zabudowy) i niby jest podany VIN od do ale wydaje mi się to dziwne, bo mam z samego końca produkcji, a numer jest odległy...

W0L0ZCF6981060281

Nie myślałem, że są tak tanie, kupię i rzucę w schowku, przy jakiejś okazji wymienię jak oddam do mechanika. Chyba, że brać Beru czy NGK ale tak samo są dwa typy.

W0L0ZCF6981060281
Numer seryjny silnika    5914342
Rok modelowy    2008 (A)
Data produkcji    2008-02-12
pierwsza legalizacja    2008-03-11

NR OE:
93190433
0250202132

Jeśli nie był zmieniany silnik.

[spoiler]

BO 0250202036
Numer identyfikacyjny podwozia (VIN) do     71021891

81060281

BO 0250202132 Numer identyfikacyjny podwozia (VIN) od    71021892 

81060281

Natomiast:

(93190433)    ŚWIECA ŻAROWA, ZESP., NAGRZEWACZ (JNS - STOSOWAĆ 95521854)
95521854    ŚWIECA ŻAROWA, ZESP., NAGRZEWACZ (JNS - STOSOWAĆ 95521854)

Opel wycofał ze sprzedaży w ASO te dłuższe i można stosować te krótsze /będzie słabiej palić/, które też już wycofał :-)

[/spoiler]

• Like 2
  • Thanks 1