Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U nas TV lata praktycznie przez cały dzień, ale większość tego czasu to "tło", żeby coś tam gadało. Mamy wykupione wszystkie platformy on line, a tradycyjnej telewizji nie oglądamy od wielu lat. 

55" było OK jak kanapa stała 2.5m od TV, ale po małym przemeblowaniu i odległości 4,5m zrobiło się zdecydowanie za mało. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

U mnie najważniejsza zmiana to był dedykowany pokój do tv - Game room.

nie mamy tv w salonie bo strasznie mnie irytuje jak idziemy do kogoś i tam przez cały czas gra tv z jakimiś bzdurami. 
any 65’ i odległość 2,5m. Wydaje się być optymalnie. 

U mnie Game Room był kiedyś w salonie, ale jak mała podrosła to jak tylko dotykałem pada to podbiegała i "też chcę". Przeniosłem konsole do sypialni, ale od pół roku nie odpalałem konsoli. 

W salonie robiłem remont, kułem ściany i ciągnąłem kable pod głośniki do Atmosa. Obejrzałem z 4 filmy od tego czasu (2 lata), ale zawsze chciałem mieć to mam :E

Edytowane przez LYCONE
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Macie konta na LI?

Wypisuja tez do Was wymalowane lale z zaproszeniami do salonu BMW? 

Wygląda desperacko :E 

Wiedzą czym jeździsz dla tego piszą :E 

4 godziny temu, larry.bigl napisał(a):

Mam ale nikt do mnie nie wypisuje :( 

Wiedzą czym jeździsz dla tego nie piszą :cool:

• Haha 3
Opublikowano
W dniu 9.10.2025 o 15:00, Gang napisał(a):

Ja mam w salonie 55 cali... i kanapa 4,5 metra od TV, kiedyś była jakieś 2,5m od TV, ale to oczy wypalało. 

Wygodnie Wam tak oglądać?  Żeby cały ekran oglądać to trzeba głową kręcić  :D

55" z 4,5metra ... przecież to maleństwo - to jak patrzyć na ekran monitora o przekątnej 8,15" z odległości 2/3 metra. :rotfl2:

• Upvote 1
Opublikowano

Mi żaden TV nie zastąpi monitora. Nie potrafię grać na telewizorze. Miałem przez dwa lata xboxa one x ,próbowałem popykać w battlefielda,nie da rady. Podłączając go do monitora nawet znośnie mi szło na padzie,na tv bez szans

Opublikowano
35 minut temu, Krauziak napisał(a):

Mi żaden TV nie zastąpi monitora. Nie potrafię grać na telewizorze. Miałem przez dwa lata xboxa one x ,próbowałem popykać w battlefielda,nie da rady. Podłączając go do monitora nawet znośnie mi szło na padzie,na tv bez szans

O_o Wiesz, że to nie ma sensu? 

Opublikowano

Co nie ma sensu? Grając na monitorze całe życie,mając go 80cm od nosa cięzko się przestawić na 50-55cali. Moje oczy nie ogarniają tak dużego ekranu . Jakieś forzy czy assasiny jeszcze ujdą,ale tam gdzie liczy się refleks odpadam całkowicie 

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, Krauziak napisał(a):

Co nie ma sensu? Grając na monitorze całe życie,mając go 80cm od nosa cięzko się przestawić na 50-55cali. Moje oczy nie ogarniają tak dużego ekranu . Jakieś forzy czy assasiny jeszcze ujdą,ale tam gdzie liczy się refleks odpadam całkowicie 

To odsuń się na 1,2m od 55" i będziesz miał to samo :D

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, LYCONE napisał(a):

To odsuń się na 1,2m od 55" i będziesz miał to samo :D

I tak i nie. To tak nie działa.

Tak jak mogłem grać na 32" na długość ręki tak nijak nie mogę na 55. Nie mówiąc o większych przekątnych niezależnie od odległości. Na immersję wiele czynników się skalda ale, monitor to monitor. TV to TV. 

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Krauziak napisał(a):

Dzisiaj premiera bf6 pograłem 3h i stwierdziłem że do tak dynamicznych gier 27" już trochę za duży.

24" był by idealny.

Na tv to można pograć w forze, jakiś horrorek, albo jakiegoś tomb ridera.

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano

To chyba nawet nie chodzi o rozmiar tyle co o odległość właśnie i o to że telewizor świeci jak poje... Próbowałem siedzieć tak z półtora metra to za blisko, z kanapy metr dalej za daleko. Dwa czas reakcji i smużenie,aczkolwiek tu wystarczy byle lg z nanocell na budżecie. Panel IPS w nich nie smuzy w ogóle, ale z kolei kolory wyprane i weź tu wygraj :E

W sypialni mam qleda od hisense I jest lepiej niż zwykle VA, ma nawet tryb 120fps, ale to dalej kaszanka. Jak już kupimy dom może przemycę dobrego minileda albo oleda to możliwe że zmienię zdanie. 

Opublikowano
13 godzin temu, Petru23 napisał(a):

I tak i nie. To tak nie działa.

Tak jak mogłem grać na 32" na długość ręki tak nijak nie mogę na 55. Nie mówiąc o większych przekątnych niezależnie od odległości. Na immersję wiele czynników się skalda ale, monitor to monitor. TV to TV. 

A co jak mam monitor 48"? Ciągle to monitor czy już TV? :E

3 godziny temu, Krauziak napisał(a):

To chyba nawet nie chodzi o rozmiar tyle co o odległość właśnie i o to że telewizor świeci jak poje... Próbowałem siedzieć tak z półtora metra to za blisko, z kanapy metr dalej za daleko. Dwa czas reakcji i smużenie,aczkolwiek tu wystarczy byle lg z nanocell na budżecie. Panel IPS w nich nie smuzy w ogóle, ale z kolei kolory wyprane i weź tu wygraj :E

W sypialni mam qleda od hisense I jest lepiej niż zwykle VA, ma nawet tryb 120fps, ale to dalej kaszanka. Jak już kupimy dom może przemycę dobrego minileda albo oleda to możliwe że zmienię zdanie. 

Przecież masz regulacje jasności w TV... dokładnie tak samo jak w monitorze. Czas reakcji itd to cecha matrycy, a nie tego, że to monitor czy telewizor. Kolory to samo... 

Opublikowano

Każdy wedle siebie. Ja nie lubię i nie potrafię grac na dużym tv w gry fps. 

Słaby czas reakcji to wada prawie każdego telewizora,malo ma to wspólnego z typem matrycy. Monitor przyjmuje sygnał i na tym koniec. W tv jest masa filtrów, algorytmów czy upscalerow które zwiększają Input laga. Często nawet game mode nie pomaga. 

Opublikowano

Czas reakcji tv oled jest znacznie lepszy od tv lcd, a to jest bardzo ważne. Wiec matryca ma znaczenie i to duże, dodatkowo pod gry tv trzeba ustawić w tryb gry i powyłączać wszelkie upłynniacze i poprawiacze obrazu.

Jedynym problemem w wypadku tv oled jest z reguły niski poziom odświeżania ekranu, jak na zastosowanie go jako monitora do gier FPS.