Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Rok do roku prawie :E

Te spożywcze art. są w regularnej promo, masło, mleko, cukier w zasadzie połowa tej wywindowanej ceny z metki. Cukier teraz widziałem w lidlu 5+5, mleko stale kupuje po 1,50-1,80, biorę wtedy 2 kartony żeby przez miesiąc był spokój, masło to samo po 4zł cały czas.

Screenshot_20251208-210710.png

Screenshot_20251208-210644.png

Ja coraz bardziej ku Mac Mini M4 się skłaniam. Kosztuje ~2200 zł i podobno mocy ma e cholere. Do montażu filmów czy zwykłej pracy niby bajera. Testował to ktoś? 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Ja mimo wieku lubię grać (niektórzy mówią że się z tego wyrasta, mi się nie udało) i nie cierpię tego robić na konsolach...dlatego tylko PC zostaje, a to ostatnio droga zabawa.

Też nie lubiłem, ale kiedyś na jakieś cebulowej promocji kupiłem PS4 i totalnie zobojętniony kupiłem The Last of Us z podejściem typu, pogram 15 min i pewnie sprzedam to i to... skończyło się na przejściu tej gry z 5 razy od tamtej pory i do tego kilkanaście innych tytułów. Początki z padem były ciężkie, a teraz już luzik. Fajnie się gra na konsoli leżąc w łóżku :D

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja mega sporadycznie gram i jak już zagram to po 30min przychodzi takie "meh" i wyłączam :E 

Ps, jestem po ponad tygodniu z ergometrem, że też wcześniej nie kupiłem :D aż mi się przypominają czasy studiów i szkoły średniej jak się liznęło odrobinkę wioślarstwa. Myślałem, że kondycja będzie dramat ale w 30min wychodzi średnio 6,5-7k metrów przy tętnie w okolicy 155-161 średniego. Jak na mój lichy wzrost i nadwagę nie tak źle. Rezystancja na 5 (zaleca się 3-5) o ile to nie trening siłowy. 

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano (edytowane)

No i mamy ponad 200k.

IMG20251209193647.thumb.jpg.30146787534bd53c1afa35c4284a9a52.jpg

Odpalam szampana.

Podsumowanie:

- zero awarii 

- kosmicznie niskie spalanie 

- przepotezny zasięg na baku, lejesz i jedziesz na drugi koniec Europy 

- przeduzo miejsca w środku i bagażniku, dealnie dla rodziny 2+2

- przedobrze wyposażone, ma czytnik płyt cd

- nowoczesny, nietuzinkowy wygląd 

20240810_114239.thumb.jpg.0b9633e4106b7d356097adcf0bc4dcfe.jpg

- zero miesięcznych płatności rat
- normalne, miejscowe tablice rejestracyjne, będąc na drodze ludzie widzą skąd jesteś a nie który bank jest właścicielem samochodu i daleko od domu mrugają Ci awaryjnymi 

W nagrodę wlatuje chip tuning na 150-160KM!

Jakby ktoś szukal pewnego typu samochodu, to tutaj całkiem adekwatne spostrzeżenia 

Edytowane przez wallec
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

No to wychodzi na to, że każdy kto wybiera inne auto to idiota! Tylko Civic kombi.

nawet jeśli wygląda jak rozjechana żaba ucięta w pół :lol2: 

Twardy konkurent dla Kugi, kto by pomyślał, że z innego segmentu.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No to wychodzi na to, że każdy kto wybiera inne auto to idiota! Tylko Civic kombi.

nawet jeśli wygląda jak rozjechana żaba ucięta w pół :lol2: 

i nie ma car play więc to nie auto 

Edytowane przez Tornado3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, wallec napisał(a):

No i mamy ponad 200k.

Odpalam szampana.

Podsumowanie:

- zero awarii 

- kosmicznie niskie spalanie 

- przepotezny zasięg na baku, lejesz i jedziesz na drugi koniec Europy 

- przeduzo miejsca w środku i bagażniku, dealnie dla rodziny 2+2

- przedobrze wyposażone, ma czytnik płyt cd

- nowoczesny, nietuzinkowy wygląd 

- zero miesięcznych płatności rat
- normalne, miejscowe tablice rejestracyjne, będąc na drodze ludzie widzą skąd jesteś a nie który bank jest właścicielem samochodu i daleko od domu mrugają Ci awaryjnymi 

W nagrodę wlatuje chip tuning na 150-160KM!

Jakby ktoś szukal pewnego typu samochodu, to tutaj całkiem adekwatne spostrzeżenia 

Eee... Przecież tam bak ma jakieś 50litrów. Tym ledwo do Francji dojedziesz, a gdzie na drugi koniec Europy :E

Przedużo miejsca? Popatrzyłem na zdjęcia tylnej kanapy. Nie wiem, gdzie Ty tam masz przedużo miejsca. No może jak kierowca 150cm

Wyposażenie... zadowalające. toż to japońskie auto, tam połowa wyposażenia w dniu premiery jest przestarzała :E

nietuzinkowy wygląd - tak, jest brzydkie. nowoczesny? eee...

płacę raty i mam własne tablice rejestracyjne. ba, mam te same tablice już na trzecim aucie :E

Edytowane przez marko
Opublikowano (edytowane)

Masz zasięg na zdjęciu 234km przejechane i 900+km zostało.

No nie wiem, jeżeli dla Ciebie rodzina 2+2 to taka nowoczesna tj. ojciec i matka z przodu w wieku 70lat, wzrost 185+cm a z tyłu dzieci w wieku 30-40 lat, które się jeszcze nie wyprowadziły i są wyższe od rodziców to faktycznie mogą mieć ciasno xD

Czyli biadolenie dla biadolenia.

To o hatchbacku, patrz jak ma ciasno za samym sobą xD

obraz.thumb.png.3858b6f6612a9b7463fa534de964d6b9.png

obraz.thumb.png.d6ea7a5179bd7ad6095876ab87349ccf.png

Wygląd jest atrakcyjny:

obraz.thumb.png.d77a43d887b0a90d09459d0722d1fb3d.png

Bonusy, których nie ma w innych autach:

obraz.thumb.png.6d6630e84190596b776e762fe90529a1.png

TURBO FURA, kupować, nie płacić rat. Za hajs z rat robić ciekawsze rzeczy!

Edytowane przez wallec
  • Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, Kyle napisał(a):

Na czym to "słabe prowadzenie" tego Audi A4 polega?

Przykladowe dwa zakręty. Focus luzem 90 i 70. Saab luzem 100 i 80. Audi A4 gubi się przy 70 kontrola trakcji. Raz wjedziesz dobrze, raz auto chce wylecieć z zakrętu bo ESP nie ogarnia. Ale ten pierwszy zakręt trzeba oddać nierówna powierzchnia drogi. Drugi zakręt natomiast przy 70 już czuć że auto wyjeżdża przodem. Zakręt płaski, gładki, asfalt z tych lekko śliskich na mokrym. Układ prowadzenia z tych mało oddających co się dzieje na drodze, poziom Toyoty Corolli i Astry. Focus trochę więcej mówi, całkiem spoko jak na elektryczny układ kierowniczy. Saab jeszcze ma hydrauliczny więc to zupełnie inna bajka bo czuć wszystko. Dla mnie A4 to ten sam poziom co Jetta 2017 którą dwa razy miałem "test łosia" na drodze i zachowała się beznadziejnie. Tam komputer po prostu jest coś spieprzony, a auto ma słaby balans masy i za słabe zawieszenie by sobie bez tego poradzić.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, wallec napisał(a):

Czyli biadolenie dla biadolenia

Tak. 1100km. Z tempomatem na 70kmh. 

Tam nie ma masy miejsca. Fotele, szczególnie pasażera jest mocno przesunięty do przodu. No chyba że w Hondach podłokietnik za fotelami to tak ma być :E wyposażenie tak jak pisałem, zadowalające. Nawet kratek nawiewu nie ma z tyłu :P 

12 minut temu, wallec napisał(a):

Wygląd jest atrakcyjny:

Bonusy, których nie ma w innych autach:

Że  tego gościa? A to już rozumiem, czemu Honda :E

Pfff... W Caddy wyciągasz całe fotele :E

Edytowane przez marko
  • Upvote 1
Opublikowano

Zdecyduj się czego się czepiać, przed chwilą coś wspominałeś o "Przedużo miejsca? Popatrzyłem na zdjęcia tylnej kanapy. Nie wiem, gdzie Ty tam masz przedużo miejsca. No może jak kierowca 150cm" a teraz o pasażerze bo ktoś musiał przesunąć fotel do przodu, żeby ładne ujęcie zrobić ;)

Dobra EOT, lecę w kimę. Dam znać ile wyjdzie po chipie ale liczę na 150-160 co i tak będzie wolnym autem, ale kij z tym.
I ten cudowny dźwięk jak na diesla - więcej emocji niż w pierdziawkach trzycylindrowych.