Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Ej dziewczyny, kiedy to tak odjechało cenowo? :stukniety:

PXL_20251212_132140453.jpg

Ja kupuje topy z biedry czy te z Lidla. Skład mają taki sam czy nawet lepszy. Nie wiedzę sensu przepłacać za Laysy :D

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Tylko Lays i ew. Crunchips. Z biedronkowymi coś się porobiło już lata temu i smakują zdecydowanie gorzej. Ostatnio spróbowałem jeszcze raz i żadnej poprawy 

A odjechało mniej więcej jak wprowadzili podatek cukrowy. 

Edytowane przez marko
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, marko napisał(a):

Tylko Lays i ew. Crunchips. Z biedronkowymi coś się porobiło już lata temu i smakują zdecydowanie gorzej. Ostatnio spróbowałem jeszcze raz i żadnej poprawy 

Za 2 Euro bym kupił, ale 8 zł nie dam :E

Opublikowano
49 minut temu, LYCONE napisał(a):

Ja kupuje topy z biedry czy te z Lidla. Skład mają taki sam czy nawet lepszy. Nie wiedzę sensu przepłacać za Laysy :D

My też biedronkowe kupujemy, głównie ostra lime&cheese czy jakoś tak. Rzuviłem okiem na laysy i mi te oko wypadło z tej ceny :E

Opublikowano

Ai mówi o kosztach surowców, produkcji, transportu, inflacji vel zmniejszaniu pojemności (130g vs 150-160g jak kiedyś) i przez to zawyżaniu cen;

@Katystopej zawsze można skoczyć na siakiś jarmak świąteczny do Ostravy czy cuś i zrobić u nich zapasy; 
Może ogółem na Czechach tanio nie jest, ale akurat bramburky czy inna Kofola u nich wychodzi całkiem korzystnie :E (paka Lays 190-200g w promce 7,49 zł).

Opublikowano
11 minut temu, marko napisał(a):

Lays w niemieckich marketach na promce kupisz za 0,99-1,19€ :E Coca-Cola / Pepsi też zdecydowanie taniej niż w PL

Ale to tylko kupują młodzi, po 30 człowiek stara się odżywiać lepiej a nie truć takimi śmieciowymi produktami. 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, marko napisał(a):

Lays w niemieckich marketach na promce kupisz za 0,99-1,19€ :E Coca-Cola / Pepsi też zdecydowanie taniej niż w PL

Tak to już jest... może i w DE zarabia się więcej, ale przynajmniej jest taniej w sklepach :D

4 godziny temu, serwal4 napisał(a):

Ai mówi o kosztach surowców, produkcji, transportu, inflacji vel zmniejszaniu pojemności (130g vs 150-160g jak kiedyś) i przez to zawyżaniu cen;

@Katystopej zawsze można skoczyć na siakiś jarmak świąteczny do Ostravy czy cuś i zrobić u nich zapasy; 
Może ogółem na Czechach tanio nie jest, ale akurat bramburky czy inna Kofola u nich wychodzi całkiem korzystnie :E (paka Lays 190-200g w promce 7,49 zł).

Cesnekove Bramburky! Uwielbiam :D 

Co do cen to ostatnio robiłem urodziny w Czechach w Radegastovna. Wyszło zdecydowanie taniej niż u nas. Poszło 40 piw "do obiadu", na szczęście te jest ponad 2x tańsze niż u nas w podobnych restauracjach :E

Edytowane przez LYCONE
  • Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, Katystopej napisał(a):

Zamiast sygnału koguta leci Barka :E

FB_IMG_1765524970885.jpg

Dużo osób jest świadomych, że takimi autami lata policja. Bardzo często gdy pojawiam się w lusterku samochodu poprzedzającego, to nagle tempo jazdy spada. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Katystopej napisał(a):

Zdecydowanie. Za każdym razem jak jestem u teściowej to dostaje na nowo szoku poznawczego w lidlu czy kauflandzie, ile u nich za 100€ można kupić a ile u nas za te 400zł :sciana:

To samo brachol mówi zawsze gdy jest w DE (pracuje tam jakieś 4-5mies rocznie)...śmieje się, że nie dość że ma stawkę 3-4 x PL to w  sklepach taniej :E 

Edytowane przez Krzysiak