KiloKush 799 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 4 minuty temu, Katystopej napisał(a): Na "ropnioki" patrzę, 1.5hdi jak już. Tak, wiem, łańcuszek na wałkach, ale to w każdym aucie coś do zrobienia jest. Jest zestaw konwersji łańcuszka z 7 mm na 8 mm. Podobno na 7mm lepiej jeździć na oleju 5W30 i też nie powinno być takiego problemu ale muszę z moim mechanikiem od Forda pogadać.
dannykay 795 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu A Ty larry nie pisałeś ostatnio, że końskie zdrowie masz i nic Cię nie rusza?
Gret 837 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 8 minut temu, GordonLameman napisał(a): Chciałem zaproponować Accorda, ale roczniki są takie 2014-2016 :O No i mało ich bardzo. jednego zgnilucha już ma 4
bergercs 2 010 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Przy 1.5hdi nylko zmiana na nową górę. Do tego tragiczna trwałości dpf, wtryski też nie grzeszą trwałością. Przy Renówkach największe ryzyko to skrzynia autoamtyczna - najczęściej jak ktoś się pozbywa to z powodu właśnie skrzyni. Osobiście patrzyłbym w kierunku Megane 4 kombi/Scenic 4 w 1.5dci - mega oszczędny motor. 3
galakty 4 168 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) 17 minut temu, bergercs napisał(a): Przy 1.5hdi nylko zmiana na nową górę. Do tego tragiczna trwałości dpf, wtryski też nie grzeszą trwałością. HDI się skończyły na 1.6 HDI, aż przykro się patrzy na te nowe kosiarki. Edytowane 13 godzin temu przez galakty
marko 971 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 39 minut temu, galakty napisał(a): Jak ropnioki to czemu nie 1.6-2.0 TDI? Dobre silniki i sprawdzone, mechanicy też rąk nie rozkładają (ja wiem że francuskie są OK ale jednak w Polsce cały czas jakaś niechęć do nich panuje ) Naprawić silnik, to nie jest jakaś tajemna sztuka. Problem, to wszystko dookoła, a najbardziej diagnostyka. Poza tym łatwiej ogarnia się coś, co robisz po raz 46., niż bawić się z czymś, co widzisz 2x w roku Warsztaty specjalizujące się we francuzach nie mają problemów z naprawami, ale jednak Polacy wolą niemiecką trójcę i pochodne Edytowane 13 godzin temu przez marko
Katystopej 1 540 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 46 minut temu, GordonLameman napisał(a): Chciałem zaproponować Accorda, ale roczniki są takie 2014-2016 :O No i mało ich bardzo. I Ty Brutusie, przeciwko mnie?! Za stare, za zgnite. Nie chce zamiast muzyki słuchać jak ruda chupie Edytowane 13 godzin temu przez Katystopej 2
marko 971 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Teraz, Katystopej napisał(a): I Ty Brutusie, przeciwko mnie?! Za stare, za zgnite Accord bardzo fajne auto, tylko ciasne
larry.bigl 566 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 50 minut temu, dannykay napisał(a): A Ty larry nie pisałeś ostatnio, że końskie zdrowie masz i nic Cię nie rusza? Pisałem właśnie i stąd zdziwko jak mnie złapało. Bo serio żadnych chorób tyle lat. A tu jeb..
GordonLameman 9 524 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 19 minut temu, Katystopej napisał(a): I Ty Brutusie, przeciwko mnie?! Za stare, za zgnite. Nie chce zamiast muzyki słuchać jak ruda chupie No mnie się dobrze jeździło. Ale megane Iv kombi fajna propozycja. Niedaleko mają taką ładną białą sztukę
KiloKush 799 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 34 minuty temu, marko napisał(a): Naprawić silnik, to nie jest jakaś tajemna sztuka. Problem, to wszystko dookoła, a najbardziej diagnostyka. Poza tym łatwiej ogarnia się coś, co robisz po raz 46., niż bawić się z czymś, co widzisz 2x w roku Warsztaty specjalizujące się we francuzach nie mają problemów z naprawami, ale jednak Polacy wolą niemiecką trójcę i pochodne Czego nie szukałem były jakieś problemy. Ciężko dziś już szukać niezawodnych silników. A 90KM na wolnossącym też nie każdy chce bo nowe auta też już nie ważą tyle co te w latach 90 tych kiedy 90KM jeszcze jako tako starczało.
serwal4 211 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu No dobra... musi to w końcu paść... https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ford-kuga-ID6HVlkO.html 3
TheMr. 3 010 Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu Nawet za darmo bym tego nie ruszył Może jakby ktoś mi płacił za jazdę
wallec 1 280 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) W sumie w tej klasie można już mieć prestiżowy, dobrze wyposażony samochód https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-1-ID6HU3xK.html https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-1-ID6HS58W.html Edytowane 3 godziny temu przez wallec
GordonLameman 9 524 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ale panika z tym paliwem. 6,39 zł u mnie na Orlenie.
Katystopej 1 540 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 36 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ale panika z tym paliwem. 6,39 zł u mnie na Orlenie. "Oj będzie bolało, oj kulwa boli" to nie koniec podwyżek, wczoraj z 82 na 91 skoczyła
larry.bigl 566 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Dobrze jest nie musieć się tym martwić 😆 pomidor 1
Katystopej 1 540 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, larry.bigl napisał(a): 😆 pomidor Czyżbyś kupił thermomixa do miasta i przeszedł na ciemną stronę sekty?
larry.bigl 566 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, Katystopej napisał(a): Czyżbyś kupił thermomixa do miasta i przeszedł na ciemną stronę sekty? Nie, po prostu mając diesla z pewnych powodów nie martwię się zawirowaniami cen 1
DjXbeat 704 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Przy obecnej tendencji wzrostowej PB95 u mnie dobije do 7zł. Kupiłem 30l do kosiarki i podkaszarki. Na sezon powinno wystarczyć Edytowane 1 godzinę temu przez DjXbeat
Katystopej 1 540 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, larry.bigl napisał(a): Nie, po prostu mając diesla z pewnych powodów nie martwię się zawirowaniami cen Rozumiem, jedziemy na tym samym wózku, bo niby czemu znowy ropnioka kupuje 1
GordonLameman 9 524 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 18 minut temu, DjXbeat napisał(a): Przy obecnej tendencji wzrostowej PB95 u mnie dobije do 7zł. Kupiłem 30l do kosiarki i podkaszarki. Na sezon powinno wystarczyć To nie masz elektrycznych? Ja mam elektryczną kosiarkę i podkaszarki 1
marko 971 Opublikowano 35 minut temu Opublikowano 35 minut temu Niektórzy mają więcej do koszenia Ale fakt. Zwolennik elektromobilności ze spalinową kosiarką brzmi śmiesznie
GordonLameman 9 524 Opublikowano 23 minuty temu Opublikowano 23 minuty temu 11 minut temu, marko napisał(a): Niektórzy mają więcej do koszenia Ale fakt. Zwolennik elektromobilności ze spalinową kosiarką brzmi śmiesznie Dzisiaj elektryczne kosiarki są już naprawdę spoko. ja mam Stihla który robi 1500m2 na jednym akumulatorze, a mam dwa takie
Gret 837 Opublikowano 13 minut temu Opublikowano 13 minut temu (edytowane) Godzinę temu, DjXbeat napisał(a): Przy obecnej tendencji wzrostowej PB95 u mnie dobije do 7zł. Kupiłem 30l do kosiarki i podkaszarki. Na sezon powinno wystarczyć Po miesiącu kosiarki sie dławią bo z paliwa oktany ulatują btw ja mam silnik Hondy w kosiarce Edytowane 12 minut temu przez Gret
Rekomendowane odpowiedzi