Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Hehe ale serio co mądrego mógłbym usłyszeć? "Mam szybsze/droższe auto nie można mnie wyprzedzać?" Czy "mam kompleksy i problemy z ego dlatego podniosło mi ciśnienie jak mnie Yaris wyprzedził?"

Na pewno nic mądrego, a nie ma też co podjudzać do agresji, szkoda nerwów, zdrowia i problemów prawnych jakbyś mu wypalił w cymbał :D 

Mi ostatnio kierowca autobusu pukał w głowę bo mu niby wyjechałem jak był na przystanku, tylko nie wrzucił kierunkowskazu i prawie mnie sprzątnął z pasa... Pokazałem mu kamerkę na szybie i się odwrócił. 

Opublikowano

Widząc ceny paliwa wziąłem Skodę zamiast Hondy.

IMG_7174.thumb.jpeg.a0bc1d570d016d20c4cbd8d724246e36.jpeg

Zatankowalem wczoraj za 200zl (w tym kawa).

Wróciłem dzisiaj.

IMG_7175.thumb.jpeg.ef513ffb88b75c389d2c55eda6f2d15e.jpeg

661km, spalanie 3.9l (1 litr mniej niż Honda).

Cudownie, własność jest świetna.

Pomyslec ze teraz normalnością jest wyłożyć równowartość takiej skody jako 20% wpłaty własnej by potem musieć płacić co miesiąc 2000-3000zl by jeździć fura co pali 8l….

• Haha 2
Opublikowano
51 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@bleiddno wystawiam ogłoszenia szefowi, to wiem o czym mówisz :hihot:

@wallecja w zeszły weekend pojechałem do brata baleronem żeby go sobie obejrzał fachman (tam będzie robiona blacharka i całość malowana)...420km za 300PLN :E 508 za ~połowę tego robię tę trasę przy podobnych prędkościach :hihot:

U mnie na rejonie od ~2 tygodni nawet małolaty przestały upalać i nie słychać wydechów…

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kyle napisał(a):

... trochę szmok.

31 letni motor, który już w czasach młodości zbyt oszczędny nie był, do tego szukam mocy w nim, bo jak na 136KM to jedzie zdecydowanie zbyt słabo mimo tylko 204k km...150KM w dużo cięższym 508 to przy nim pocisk i nie chodzi o efekt turbo diesla, ale i licznik to pokazuje.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
Teraz, Krzysiak napisał(a):

jak na 136KM to jedzie zdecydowanie zbyt słabo mimo tylko 204k km...150KM w 508 to przy nim pocisk 

Nie ma co patrzyć na maksymalną moc ociąganą w jednym punkcie na całej krzywej mocy wzgl. RPM. Lepiej patrzyć na pomiar przyśpieszenia 0-100 km/h - więcej to mówi.

Opublikowano

Na razie zmienione kable, świece, dostał środki do mycia układu paliwowego, następne w kolejce cewki bo pewnie też 31 letnie :hihot:

Teraz, Kyle napisał(a):

Nie ma co patrzyć na maksymalną moc ociąganą w jednym punkcie na całej krzywej mocy wzgl. RPM. Lepiej patrzyć na pomiar przyśpieszenia 0-100 km/h - więcej to mówi.

2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

ale i licznik to pokazuje.

;)

Powiem inaczej...to już pewnie efekt turbo ale corsa D 1.3cdti 75KM w kwestii odczuć zbiera się lepiej :E 

Opublikowano
9 minut temu, bbandi napisał(a):

On był po prostu mułem nawet te 30 lat temu :D

Ja wiem, że on nie był za szybki 30 lat temu bo bodajże ~11.5sek do sety...ale od niego do tej sety szybsza jest corsa d z tym samym przebiegiem mająca ~13.5 :E 

Na pewno jest coś na rzeczy, bo mu na wolnych wypadają zapłony i ewidentnie nie ma deklarowanej mocy.

Wiadomo że w tym nie chodzi żeby było szybkie, bo to i tak będzie letnia weekendówka do bujania się do 100, podejrzewam że ostatnią jego trasą będzie podróż i powrót od lakiernika, no ale pasuje mu przywrócić moc fabryczną. 10 lat temu nim przez jakiś czas jeździłem (między 407 a C5) i nie było takiej różnicy po 407 ~165KM/390Nm jak teraz jest przy 508 150/370.

Opublikowano (edytowane)

Był większy ekran ale akurat u mnie chyba tylko tego brak z wyposażenia :/

image.thumb.png.39ec716bf4e2db8f9abbf0f560bb6fc5.png

Piękne jest to, że wystarczy jeszcze raz pojechać taką traskę fabią i za zaoszczędzone hajsiwo mogę sobie dołożyć taki ekranik ale nie chce mi się.

A tak 2500zł leasing + duże spalanie -> nie mając takich kosztów co miesiąc moge jechać na tydzień na all inclusive do turcji jak bogacz  ( a to tylko jedno auto a przecież żonie minimum jakąś skodę scale, czy tam renault captur tez by pasowało wziąć na ratkę i już się robi prawie piątka za "ekraniki" ;) )

Własność jest cudowna.

Edytowane przez wallec
Opublikowano
3 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Ja wiem, że on nie był za szybki 30 lat temu bo bodajże ~11.5sek do sety...ale od niego do tej sety szybsza jest corsa d z tym samym przebiegiem mająca ~13.5 :E 

Na pewno jest coś na rzeczy, bo mu na wolnych wypadają zapłony i ewidentnie nie ma deklarowanej mocy.

Wiadomo że w tym nie chodzi żeby było szybkie, bo to i tak będzie letnia weekendówka do bujania się do 100, podejrzewam że ostatnią jego trasą będzie podróż i powrót od lakiernika, no ale pasuje mu przywrócić moc fabryczną. 10 lat temu nim przez jakiś czas jeździłem (między 407 a C5) i nie było takiej różnicy po 407 ~165KM/390Nm jak teraz jest przy 508 150/370.

Ale co to za auto?

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

E-klasa W124, kable zapłonowe. Oczywiście zmienione na nowe, tak samo świece, ale jeszcze cewki zmienię (są po 2 po 2 gary).

I mnie cewki mogą zrobić i 100 tys ale po 30 tys zazwyczaj już powoli tracą moc w silniku.

Opublikowano
10 godzin temu, wallec napisał(a):

tak 2500zł leasing + duże spalanie -> nie mając takich kosztów co miesiąc moge jechać na tydzień na all inclusive do turcji jak bogacz

Bogactwo cześć główna XDD 

10 godzin temu, wallec napisał(a):

czy tam renault captur tez by pasowało wziąć na ratkę i już się robi prawie piątka za "ekraniki" ;) )

Własność jest cudowna.

Jak kogoś stać, nie musi liczyć każdej złotówki, to dlaczego nie? 

Opublikowano
4 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Kurde chciałby mieć taki poziom wydatków żeby mi 500 zł różnicę robiło. :E

+1

6 godzin temu, bleidd napisał(a):

A jak kupowałeś auto za gotówkę to pewnie nie liczyłeś tych złotówek :)

No gdzie by tam XD