Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 14.06.2025 o 10:02, KiloKush napisał(a):

U mnie czereśnie, jabłoń przemarzły. Agrest, porzeczki i winogron przetrwał.

U mnie dla odmiany wszystko owocuje jak szalone, w przeciwieństwie do tego co było rok temu gdzie wszystko przemarzło i nie było niczego. Zachodnia Małopolska pozdrawia.

@bbandi

Też muszę swojego quada odpalić - Aodes Pathcross 650 Max Pro ;-) 

Edytowane przez trepek
  • Like 1
Opublikowano

Ja mam quadowców na ulicy. 
@GordonLameman już by z 3 wnioski o próg zwalniający napisał. 
Co gmina przykręci progi to je odkręcają ;/

Na pedalarzy się narzeka, to ja ponarzekam na quady i motocykle. Dlaczego to cholerstwo ma tak głośne wydechy?! 

• Upvote 3
Opublikowano

Piesi nie potrafią przechodzić, rowerzyści jeżdżą po chodnikach, crossy jeżdżą gdzie się da i hałasują, auta parkują na chodnikach... Na każdego coś się znajdzie, no ale taki mamy klimat. Ja już przestałem się irytować takimi pierdołami bo szkoda życia na nerwy.

Opublikowano
45 minut temu, Totek napisał(a):

Piesi nie potrafią przechodzić, rowerzyści jeżdżą po chodnikach, crossy jeżdżą gdzie się da i hałasują, auta parkują na chodnikach... Na każdego coś się znajdzie, no ale taki mamy klimat. Ja już przestałem się irytować takimi pierdołami bo szkoda życia na nerwy.

Jak coś na mnie nie wpływa to mnie też nie rusza, to że muszę zrobić 2-3 kroki w bok, albo się zatrzymać na ułamek sekundy to spoko. 
Ale jak coś zakłóca ciszę w domu i np. żona albo dziecko przez to nie śpi to już nie jest ok. 

Ja różnice widzę. 

• Upvote 2
Opublikowano

Ja miałem takiego cwaniaka, ok 20 lat w okolicy, podjeżdżał pod mój blok na pierdzacym wydechu swoim czerwonym golfem od tatusia (bo i nowy sprzęt). Akurat z wózkiem przechodziłem, dzieciak spał, ten na pełnej wjechał w uliczkę i zapierdzial ostro. Zaparkował 3m od nas. Jak wysiadł podszedłem do niego i powiedziałem krótko "wyłącz ten wydech następnym razem jak będziesz tu wjeżdżać albo wjeżdżaj tak żeby nie hałasował. Masz świadomość że powtórnie lakierowany samochód ciężej sprzedać?" 

I jak ręką odjął. Nauczył się jeździć normalnie. 

Opublikowano
2 godziny temu, trepek napisał(a):

Też muszę swojego quada odpalić - Aodes Pathcross 650 Max Pro ;-) 

Ile poleci max ten Aodes? ja mam locka na Goesie i max 67km/h ale ponoć 85 po zdjęciu blokady pojedzie.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, lesiu155 napisał(a):

ja porobiłem ledów w chacie i nie używam :D bez sensu to było totalnie

+1, fajny bajer póki się nie znudzi. Co najwyżej polecam jedną smart żarówkę W sypialni żeby można było ją wyłączać nie wychodząc z łóżka. 

Ogólnie wyszedłem z założenia że zamiast bawić się w jakieś żarówki czy paski led, lepiej zainwestować w różne typy oświetlenia do pomieszczeń (lampa sufitowa, lampka nocna, podświetlenie w meblach, etc) 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bbandi napisał(a):

Ile poleci max ten Aodes?

Obecnie ma blokadę na 60km/h ale będę go dawał na serwis to mi zdejmą blokadę. Bez blokady pod 100 km/h. Silnik V2 robi robotę ;-)

Jeździłem też podkręconą 1000'tką (Pathcross 1000) ale to już "widow maker", setkę osiągał w jakieś ~6s. Po prostu strach wsiadać.

Edytowane przez trepek
Opublikowano

Ten philips hue działa tylko z pilota/apki co nie ? przełącznikiem nic nie zrobisz? 

Ja mam z 40-50 smart urządzeń i ani jednej żarówki bo to do mnie nie przemawia. 

Wolę jak to się jednak opiera na włącznikach. 
W sypialni mam włącznik światla który mogę włączyć/wyłączyć : Przyciskiem w sypialni, apką, mówiąc do google home, naciskając włącznik w domu na dole 2x szybko (1x obsluguję normalne światło na dole), sceną i jeszcze harmonogramem, który pilnuje, żeby światło samo zgasło o  8 jak żona zapomni ;) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jest switch pod łącznik, którym można jakoś sterować, ale nie znam jeszcze szczegółów. Zamówiłem sobie lampę ensis do jadalni (biały+kolor w dół, kolor w kierunku sufitu) + chcę zrobić sync z tv (mam przygotowanych pod to 6 opraw gu10) i będę robił coś jak tu

tylko gdzieś na grupie ktoś napisał, że jakąś subskrypcję trzeba wykupić i o to chciałem zapytać. 

Druga sprawa to żywotność żarówek, które są w stanie działać 10 lat i więcej.

edit

poza tym to działa chyba na zigbee, więc jak masz jakiegoś Home Assistanta albo coś w tym stylu, to możesz integrować bez problemu.

Edytowane przez dannykay
Opublikowano

Był bonus nie ma bonusu :pajac:

Zdjecia ze strony komisu moje beda jak przestanie lać.

2020 2.0Bena  95tkm 150KM 7l/100km tak jeżdze jak emeryt 12km do pracy.

Do zdrobienia  akumulator wydech swiece i zabezpieczenie antykoozyjne .A i radio marki chinskiej :D

Price 410t KĆ

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (13).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (12).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (11).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (10).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (9).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (8).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (7).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (6).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (5).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (4).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (3).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (2).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14 (1).jpeg

WhatsApp Image 2025-06-03 at 11.55.14.jpeg

• Like 2
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Gang napisał(a):

Ten philips hue działa tylko z pilota/apki co nie ? przełącznikiem nic nie zrobisz? 

Chyba tak, znajomy narzekał, że z automatu naciska przycisk od żyrandola i mu wtedy żarówka "gubi" ustawienia czy coś :E

2 godziny temu, Gang napisał(a):

Wolę jak to się jednak opiera na włącznikach. 

+1, a jak komuś brak możliwości ustawiania światła, to polecam ściemniacze kontaktowe do tego, do tego jakaś szyna z punktami i osobnymi przyciskami. 

@dannykay o ile Ambilight jest spoko, tak te punkty na suficie spięte z TV to lekka cyganeria :E no i imo za mocno to juz rozprasza.

@Dziarson jak spojrzałem na te zdjęcia, to oczami wyobraźni poczułem zapach ryb, kamizelkę typu bomber i srogiego wąsa pod nosem :E 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, huudyy napisał(a):

@dannykay o ile Ambilight jest spoko, tak te punkty na suficie spięte z TV to lekka cyganeria :E no i imo za mocno to juz rozprasza.

Chlop jeżdżący audi pisze coś o cyganerii, pfffffffffff

:E

Zobaczymy, mi się podoba + ja mam nieco inaczej zrobione, bo oprawy w suficie mam wzdłuż pomieszczenia a nie w poprzek przed TV jak ten koleś. 

Edytowane przez dannykay
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

śmieje się, bo któryś z forumowiczów latał outkiem na rybska tutaj :E  Katystopej? nie pamiętam już.

2 minuty temu, Dziarson napisał(a):

nie lubie sie schylac zeby wsiaść wysiaść z auta :D 

ostatnio mój ojciec jak wysiadał z Audi, to myślałem, że się nie złamie :E wzrost podobny, tylko waga z 40% większa :E 

1 minutę temu, dannykay napisał(a):

Tak coś czułem, że masz ze 60 lat

65* :E

Edytowane przez huudyy