serwal4 162 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września No siema Póki co ~1600 kilometrów za mną: T-Góry -> Otwock (nocleg) -> Druskieniki -> Wilno (nocleg) -> Podbrodzie -> Malaty -> Łabonary -> Ignalino -> Ignalińska elektrownia atomowa -> Wisaginia -> Jeziorosy -> Rakiszki (nocleg) -> Pojedupie (lit. Juodupė - no musiałem zajechać ) -> Birże -> Szawle -> Kretynga -> finał Połąga na 4 noce / 5 dni; 80% trasy oczywiście zwiedzana jak japoński turysta - z okien samochodu W piątek powrót, zapewne z noclegiem gdzieś na Podlasiu, żeby nie robić ~900km jednym ciągiem. Ponownie fascynuje mnie jak wszędzie jest czysto, cicho, wysprzątane, wystrzyżone, ozdobione i tak... sielsko; 1 6
Katystopej 980 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Czekam na Nordkapp w twoim wykonaniu 1
Petru23 249 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) @Katystopej Dzięki za odzew, widziałem w wersji do mojego, mam nawet w koszyku. Kilka pytań Krótki język pod gazem nie przeszkadza? Nie kapie z pedała i nie leci z buta na podłogę nad gumą? Spasowania ok? Otwory na klipsy zgodne, bez wybrzydzania dywaniku po zapięciu. Czy uwzględniony jest profil podłogi, tzn przy pedałach trochę niżej niż leży fotelu, itp? Tunel z tyłu dobrze kryje? Bez psikusów? Edytowane 16 Września przez Petru23
Katystopej 980 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Ja jestem dosyć wymagający co do dywaników bo często po rybach buty ubłocone, mokre a zimą taczka śniegu. Te mają wyjątkowo wysokie brzegi, nawet przy wyciąganiu ich z kałużą w środku nie wylewa się na boki. Otwory prawidłowo zrobione. A tył jak tył, jest ok, w końcu młody jak nasyfi to tylko na dywaniku a nie na tunelu i pod dywanikami
GordonLameman 8 423 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września @Petru23 Ja polecam dywaniki Eva. Mam od kilku miesięcy i jestem zadowolony. 1
trepek 1 337 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Też polecam Evy. Miałem w Lexie przez 2 lata. Teraz zamówiłem do Santafetki. 1
Petru23 249 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 24 minuty temu, GordonLameman napisał(a): @Petru23 Ja polecam dywaniki Eva. Mam od kilku miesięcy i jestem zadowolony. Któreś konkretnie? Widzę na allegro dominację jednego producenta, czyżby o nim mowa? Jeśli tak, cena jednak nie powala i jest bliska Ori gumom.
LYCONE 125 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Pany, posiada ktoś i aktywnie korzysta z IKE?
GordonLameman 8 423 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Ja zamawiałem z prime Eva. Tu bardziej chodzi o walory użytkowe niż cenę. 2 minuty temu, LYCONE napisał(a): Pany, posiada ktoś i aktywnie korzysta z IKE? Co potrzebujesz?
LYCONE 125 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 49 minut temu, GordonLameman napisał(a): Co potrzebujesz? A tak dopytać czy samemu próbujesz swoich sił i kupujesz pojedyncze spółki czy raczej ETF i systematycznie dokupujesz? Od jakiegoś czasu mocno badam temat, bo nieruchomości mi się przejadły. Chcę coś bardziej pasywnego.
GordonLameman 8 423 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września Ja tylko ETF i obligacje. mbank/pko BP w inne rzeczy się nie bawię 1
Gang 344 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 4 godziny temu, Petru23 napisał(a): Macie doświadczenie z dedykowanymi gumowymi dywanikami do samochodu? Coś polecacie, coś odradzanie? Mam u siebie do dostania kpl Ori forda z matą bagażnika za 570zl, co jest trochę duż (mimo, że i tak taniej niż w sieci (630 w oromo). Widzę po allegro też kpl od ok 200zl + mata, są i droższe. Ori nie sięga gumą za pedały a na tym mi zależy. Doświadczenie pokazuje, że guma ma być jak najwyżej Gdzieś po forach przewijają się Rigum i Frogum. Ktoś coś? Myślałem o czymś takim https://topdywaniki.pl/produkt/dywaniki-gumowe-i-mata-bagaznikowa-ford-kuga-phev-od-2020-idealnie-dopasowane-komplet/ 96zl kosztuje wzięcie odpowiedzialności za stan butli na diagnostę https://www.carmager.com Kupowałem do kilku aut swoich i firmowych. Zawsze idealnie.
Petru23 249 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września (edytowane) 15 godzin temu, Krzysiak napisał(a): Zaczęło się...jeden dziś czekał pół godziny na otwarcie...3 miesiące przed czasem żeby nie zapłacić więcej za przegląd edit Gdy powiedziałem, że w sumie to nawet w czwartek mógł przyjechać po starej cenie to bardzo żałował iż zapłacił Gdzie bijesz pieczęć? Maździe chce zrobić przed sprzedażą daj na PW namiar gdzie dowód wysłać A co do dywaników, to namieszaliscie nieźle muszę się zastanowić Edytowane 16 Września przez Petru23 1
Krzysiak 1 517 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Bije w dowodzie jak auto sprawne 😂 Ale nic nie bój, na pewno gdzieś w okolicy znajdziesz stację gdzie biją bez pojazdów 😎
KiloKush 607 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września 12 godzin temu, serwal4 napisał(a): No siema Póki co ~1600 kilometrów za mną: T-Góry -> Otwock (nocleg) -> Druskieniki -> Wilno (nocleg) -> Podbrodzie -> Malaty -> Łabonary -> Ignalino -> Ignalińska elektrownia atomowa -> Wisaginia -> Jeziorosy -> Rakiszki (nocleg) -> Pojedupie (lit. Juodupė - no musiałem zajechać ) -> Birże -> Szawle -> Kretynga -> finał Połąga na 4 noce / 5 dni; 80% trasy oczywiście zwiedzana jak japoński turysta - z okien samochodu W piątek powrót, zapewne z noclegiem gdzieś na Podlasiu, żeby nie robić ~900km jednym ciągiem. Ponownie fascynuje mnie jak wszędzie jest czysto, cicho, wysprzątane, wystrzyżone, ozdobione i tak... sielsko; 1 11
dannykay 620 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Elo, chwile mnie nie było. Działo się coś ciekawego od połowy sierpnia? Jakaś nowa wojenka dotycząca samochodów elektrycznych?
Katystopej 980 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września (edytowane) Tak, Gordą z Sylwkiem którego już połowa forum ma w ignorowanych mierzyli se siusioki pod względem drogi hamowania Daci Duster i X-Traila, a wszystko się zaczęło od tego naszego farbowanego szkopa Marko, bo się Sylwek zesrał że powoduje zagrożenie jadąc załadowanym autem na haku i dachu ale nie przekraczając norm producenta Jakby nie patrzeć, Niemiaszki rozpoczęły znowu wojnę u nas Edytowane 17 Września przez Katystopej 6
dannykay 620 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września A może Sylwek miał kiedyś czerwoną fabię... 6
GordonLameman 8 423 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września 3 minuty temu, Katystopej napisał(a): Tak, Gordą z Sylwkiem którego już połowa forum ma w ignorowanych mierzyli se siusioki pod względem drogi hamowania Daci Duster i X-Traila, a wszystko się zaczęło od tego naszego farbowanego szkopa Marko, bo się Sylwek zesrał że powoduje zagrożenie jadąc załadowanym autem na haku i dachu ale nie przekraczając norm producenta Jakby nie patrzeć, Niemiaszki rozpoczęły znowu wojnę u nas Ja tylko dopowiem kluczową informację: mam dłuższego i grubszego! 4
Krzysiak 1 517 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września (edytowane) 1 minutę temu, jarux napisał(a): Kim jest Sylwek? Nie wywołuj wilka z lasu bo znów nas będzie męczył kilka dni...a na koniec i tak wyjdzie hipokryzja Edytowane 17 Września przez Krzysiak 2
LYCONE 125 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Nasz kochany rząd bierze się za darowiznę po wykupie z leasingu. Będzie trzeba czekać 3 lata od daty darowizny, aby sprzedać bez podatku... Projekt: UD116
GordonLameman 8 423 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września Teraz, LYCONE napisał(a): Nasz kochany rząd bierze się za darowiznę po wykupie z leasingu. Będzie trzeba czekać 3 lata od daty darowizny, aby sprzedać bez podatku... Projekt: UD116 To był oczywisty kierunek. Dlatego wlansie leasing to niedobra opcja
KiloKush 607 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września 23 minuty temu, GordonLameman napisał(a): To był oczywisty kierunek. Dlatego wlansie leasing to niedobra opcja Leasing to była bardzo dobra opcja ale nasz rząd kompletnie zarżnie tą opcję. Dlaczego? Bo brałeś leasing niezależny od dealera samochodu. Mogłeś wtedy wywalczyć rabat nawet do 40%. Teraz auta mają być finansowane przez dealera i on sobie zrobi marketingowy bełkot leasing/najem 0% za to klient rabatu na auto już nie zobaczy. Dodatkowo przy wykupie delaer zarobi jeszcze na aucie drugi raz bo wróci do niego auto, które sprzeda powyżej wartości rynkowej ( tak, ludzie wolą zapłacić więcej żeby mieć "pewność" bo kupują używane od delaera niż kupować z komisu czy od osoby prywatnej).
GordonLameman 8 423 Opublikowano 17 Września Opublikowano 17 Września 2 minuty temu, KiloKush napisał(a): Leasing to była bardzo dobra opcja ale nasz rząd kompletnie zarżnie tą opcję. Dlaczego? Bo brałeś leasing niezależny od dealera samochodu. Mogłeś wtedy wywalczyć rabat nawet do 40%. Teraz auta mają być finansowane przez dealera i on sobie zrobi marketingowy bełkot leasing/najem 0% za to klient rabatu na auto już nie zobaczy. Dodatkowo przy wykupie delaer zarobi jeszcze na aucie drugi raz bo wróci do niego auto, które sprzeda powyżej wartości rynkowej ( tak, ludzie wolą zapłacić więcej żeby mieć "pewność" bo kupują używane od delaera niż kupować z komisu czy od osoby prywatnej). Yyy, a nie słyszałeś o wyspecjalizowanych firmach od wynajmu? Leasingodawcy też przerzucają się na wynajem. W tej kwestii niewiele się zmieni. Nikt nie mówi o tym, że auta mają by finansowane przez dealera - nie wiem skąd ten pomysł.
Rekomendowane odpowiedzi