Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie czaję tylko jednego, skoro wiedzieli już ( motostacja ) , ogłaszali upadłość, to czemu zakup na allegro zmienili u siebie na " w realizacji " . Kupujący nawet po chwili, doczytując co się dzieje nie mógł już dać "anuluj "

a teraz wysyłają takiego maila/wiadomość :

Dzień dobry, Niniejszym informujemy, że Motostacja Sp. z o.o., z siedzibą w Krakowie, złożyła do Sądu Rejonowego dla Krakowa Śródmieścia w Krakowie wniosek o ogłoszenie upadłości.

Planujemy realizację Państwa zamówienia w terminie 30–40 dni.

W przypadku gdyby wskazany termin był zbyt długi, mogą Państwo skorzystać z uprawnień, o których zostali Państwo poinformowani w procesie zawierania umowy. motostacja_pl:13408319:ref

czyli teraz żeby odzyskać kasę to pozostaje spór... extra

Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Mam złe info w tej kwestii, teraz nie ma operatora grilla! 

Aktualnie bawię się w Hiszpanii i mięso mi przynoszą gotowe :E 

IMG_3846.jpeg

W Hiszpanii tylko raz poszedłem do restauracji zamówić jakąś ich potrawę - właśnie jakieś mięso. Strasznie twarde, żylaste i niedoprawione. W Hotelu jednak było dużo lepsze żarcie

Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

zupełnym zaskoczeniem to ile Dacii jest - wszystkich modeli. Sandero to u nas na pewno tyle nie jeździ

W Grecji to samo, dawniej naród renówkami jeździł, teraz dacią, nawet na wyspach

• Upvote 1
Opublikowano
16 godzin temu, Klima napisał(a):

Co do wnoszenia nieporęcznych rzeczy... Lustro 3m x 1m na pierwsze piętro. Szerokość schodów 96cm. Lustro wnosilem z teściem i w połowie zaczęły się odklejac przyzssawki. Oj zrobiło się cieplutko. 

Tylko to tu zostawię :E

20231228_163500.jpg

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, KiloKush napisał(a):

W Hiszpanii tylko raz poszedłem do restauracji zamówić jakąś ich potrawę - właśnie jakieś mięso. Strasznie twarde, żylaste i niedoprawione. W Hotelu jednak było dużo lepsze żarcie

Ten stek z iberyjskiej karkówki był rewelacyjny. Przy czym to była knajpa z wyróżnieniem Michelina :) 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Przy takich rozmiarach to się zastanawiałbym nad projektorem. Ale zabawa musiała być na godziny przynajmniej :E 

Projektor jest fajny jak lubisz żyć w ciemnicy, tak to mocno średnio z nim jest. No i najczęściej jest głośny (a na pewno dużo głośniejszy niż TV) 

• Upvote 2
Opublikowano
19 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Swoją drogą - nie trafiłem jeszcze Omody albo Jaecco w ES. Jeździ ByD, ale tych dwóch nie widziałem zadnych.

I sporo SsangYongow też widać. Ale zupełnym zaskoczeniem to ile Dacii jest - wszystkich modeli. Sandero to u nas na pewno tyle nie jeździ :) 

Na zachodzie to wgl można przeżyć szok, takie Włochy na przykład. BMW, Mercedesów czy Audi jak na lekarstwo. Za to pełno Fiatów, Renault, takich normalnych tanich autek :D 

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, TheMr. napisał(a):

Przy takich rozmiarach to się zastanawiałbym nad projektorem. Ale zabawa musiała być na godziny przynajmniej :E 

Miałem projektor lata temu, dobrej klasy za worek pieniędzy. Teraz nigdy bym w to nie szedł, kiedy TV Mini LED o lepszej jakości obrazu niż JVC za 40k zł jest do kupienia po 13-14k... Do tego oglądasz w dzień, lepszy do grania itd. 

Fota jest akurat u taty w domu sprzed paru lat, co ciekawe była tam usługa wniesienia, ale panowie z Euro RTV się poddali :E Z bratem ogarnęliśmy na luzie, tylko trzeba było TV wyciągnąć z kartona i przeszedł przez zakręt. Potem 8 kołków do ściany i wisi ~60kg telewizora do dzisiaj. 

• Upvote 4
Opublikowano
17 minut temu, LYCONE napisał(a):

Miałem projektor lata temu, dobrej klasy za worek pieniędzy. Teraz nigdy bym w to nie szedł, kiedy TV Mini LED o lepszej jakości obrazu niż JVC za 40k zł jest do kupienia po 13-14k... Do tego oglądasz w dzień, lepszy do grania itd. 

Fota jest akurat u taty w domu sprzed paru lat, co ciekawe była tam usługa wniesienia, ale panowie z Euro RTV się poddali :E Z bratem ogarnęliśmy na luzie, tylko trzeba było TV wyciągnąć z kartona i przeszedł przez zakręt. Potem 8 kołków do ściany i wisi ~60kg telewizora do dzisiaj. 

Jak się ma mini LED do OLEDów?

Opublikowano
Teraz, KiloKush napisał(a):

Jako, że jesteśmy w wątku motoryzacyjnym to... żartuję :E

IMO ciągle OLED wygrywa. Miałem TV OLED dawno temu, do tej pory mam OLEDowy monitor, ale TV mam Mini LED. Głównie ze względu na duże okno tarasowe no i... cenę 85" Mini był ciągle sporo tańszy niż podobnej wielkości OLED. Gdybym jednak kupował coś do innego pomieszczenia to byłby to OLED, nawet na świetnym mini ledzie widać poświatę przy napisach. Da się to zniwelować do minimum ustawiając kolor szary napisów, ale ciągle co OLED to OLED :D

• Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Mam złe info w tej kwestii, teraz nie ma operatora grilla! 

Aktualnie bawię się w Hiszpanii i mięso mi przynoszą gotowe :E 

IMG_3846.jpeg

Ktoś to już wcześniej jadł?

22 minuty temu, KiloKush napisał(a):

OLED > mini LED. No chyba, że ciągle oglądasz programy informacyjne to wtedy miniLED.

• Haha 1
  • Upvote 1