Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Albo ciągle pojawiające się na FB posty piewców idealności samochodów elektrycznych

Mialem kiedyś wrzucać, ale odpuścilem.

Na fejsie wyskoczyl post jakiegoś gościa - "sesja" z wyjazdu na wakacje - ponad 30 zdjęć, z których tylko na 3 czy 4 nie bylo samochodu, żona byla także na okolo 4, z których dwie przy ladowarce, jedno przy samochodzie.

Wszedlem w profil gościa - od okolo roku 95% wpisów, to jego samochód, ladowanie, ile przejechal na ladowaniu itd, a gdzieś tam "w tle" od czasu do czasu żona.

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Civiki od UNO mi się zawsze podobały, Type-R już w ogóle. Nawet ta kontrowersyjna 10tka.

Tyle, że na co dzień auto nieużywalne, potwornie głośne w trasie a tajpery do tego twarde jak nieszczęście. Na pewno nie na główne i jedyne auto.

Opublikowano
10 minut temu, MadDog napisał(a):

Jak Civic to tylko Type-R. Fajnie się latało po Nordschleife :D

Te przegrzewające skrzynie w końcu wymieniali w Polsce na gwarancji, czy caly czas udawali glupa i zganiali na użytkowników? /z tego co pamiętam to bodajże rachunki na 31 000/

Opublikowano
25 minut temu, bergercs napisał(a):

Te przegrzewające skrzynie w końcu wymieniali w Polsce na gwarancji, czy caly czas udawali glupa i zganiali na użytkowników? /z tego co pamiętam to bodajże rachunki na 31 000/

Auto jest mojego kumpla. Nigdy nie narzekał na przegrzewającą się skrzynie. Co innego tarcze hamulcowe zwłaszcza z tyłu. Te na Nordschleife dostawały mocno po dupie i szybko się przegrzewały.

Opublikowano
25 minut temu, bergercs napisał(a):

Mialem kiedyś wrzucać, ale odpuścilem.

Na fejsie wyskoczyl post jakiegoś gościa - "sesja" z wyjazdu na wakacje - ponad 30 zdjęć, z których tylko na 3 czy 4 nie bylo samochodu, żona byla także na okolo 4, z których dwie przy ladowarce, jedno przy samochodzie.

Wszedlem w profil gościa - od okolo roku 95% wpisów, to jego samochód, ladowanie, ile przejechal na ladowaniu itd, a gdzieś tam "w tle" od czasu do czasu żona.

Może to ten „Daniel Grzyb”? 
Pare razy przewinęły mi się jego wpisy i część z nich była irytująca i bez sensu. 
Potrafi głupoty wypisywać by w komentarzach jechali jego i auta elektryczne ale co by nie mówić wie co robi bo zyskuje zasięg i przy okazji kasę :E 

Idąc dalej w każdym gronie można znaleść oderwaną od rzeczywistości osobę. 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

Może to ten „Daniel Grzyb”? 

Jeszcze Krzysztof Kosmala do kompletu...nawet FB chciał ze mnie zrobić lidera wśród jego fanów 8:E 

Chłopy swoim tonem/przesłaniem nakręcają hejt na elektryki tak naprawdę, zamiast przyciągać zwolenników.

Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Tam się wysprzęglik (płyn) nie przegrzewał od wydechu, przez co źle wysprzęglał, idąc dalej rozwalała się skrzynia?? :hmm:

Jakieś PL ASO wpadło na pomysł osłony termicznej która na to pomagała, ale centrala Hondy zabroniła im tego bo to "Przyznanie się do winy" :D 

Chyba że jeszcze o czymś innym piszesz?

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
17 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Jeszcze Krzysztof Kosmala do kompletu...nawet FB chciał ze mnie zrobić lidera wśród jego fanów 8:E 

Chłopy swoim tonem/przesłaniem nakręcają hejt na elektryki tak naprawdę, zamiast przyciągać zwolenników.

Tak - ten Kosmala też mi się gdzieś przewinął. 
Generalnie schemat jest prosty. Wrzucać kontrowersyjne posty, które wywołują w komentarzach gównoburze. Kontrowersyjne treści są pożywką dla użytkowników anty-EV, których komentarze stanowią ponad 90% ze wszystkich komentarzy. Część krytyki jest słuszna a część tych komentarzy wyssana z palca. 
Osobniki poprzez takie wpisy zyskują duże zasięgi bo ich posty są ciągle wyświetlane.
Nawiązują współpracę z firmami i producentami aut EV i dalej klepią tematy promujące. 
Temat pod ustawienie się na rynku. 

Przez takie osoby właśnie jest kręcony duży hejt w stronę EV i normalnych użytkowników tych aut.

• Upvote 1
Opublikowano

Ło matko. Ale natłok bzdur w tym temacie.

Kurna, to ja żem sobie kazał domontować hak i założyć opony wielosezonowe i żadnej kary nie dostałem! :E 

Z leasingami problem jest taki, jak bierze się jakieś auto z leasingowej "sieciówki". Bo rata tańsza o kilka złotych, a potem na koniec przyjeżdża "obiektywny" rzeczoznawca i zaczyna wyliczać. 

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Jeszcze Krzysztof "jakistam" do kompletu...nawet FB chciał ze mnie zrobić lidera wśród jego fanów 8:E 

sarkazm Meta AI wbija na coraz wyzszy poziom ;) 

widocznie AI znajduje cos co pozwala na polaczenie ze soba "kropek" i nie chodzi tutaj o wspolnch znajomych :E

Opublikowano (edytowane)

@SuLac0akurat na FB praktycznie nie komentuję w ogóle elektrycznej motoryzacji (może przez wszystkie lata by się zebrało kilka postów)... stąd było moje zdziwienie, że algorytm chciał ze mnie zrobić jego "fana" bo nawet nie wiem czy 2 posty napisałem u niego 😂

Ogólnie 80% kontentu jaki mi FB wrzuca to posty moto, więc stąd i takie ;)

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
24 minuty temu, SweetDreams napisał(a):

Da się w jakiś sposób sprawdzić jaką skrzynię (wersję) wrzucają do najmocniejszej Fabii? 
W salonie będą coś wiedzieli czy może pokusić się o maila do centrali? :hmm:

Jaki tam jest najmocniejszy silnik?

Opublikowano
1 godzinę temu, LYCONE napisał(a):

W temacie około leasingowym - muszę się pochwalić, bo skończyłem płacić haracz bankowi za zgodę jeżdżenia ich autem i nawet zgodzili się je sprzedać za 1% wartości :E

Gratulacje!

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Pytanie Panowie. Teść wspominał, że chciałby nową maszynkę do golenia na święta. Od wielu lat używa rotacyjnej (aktualnie jakiś Philips). Zaryzykować i kupić mu polecanego Panasonica ES-LV67 (golarka foliowa) czy poszukać kolejnej rotacji? Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?

Opublikowano

Nope.

Kiedyś podejście miałem do elektrycznej maszynki ale... zostałem przy swoim 22 letnim Gillette Mach 3 Turbo Champion.

image.thumb.png.1dc1553efbec7df3dd34787c8b3e4d9f.png

Szczytowe osiągnięcie wśród maszynek do golenia. Przynajmniej dla kogoś z twardym zarostem i z podrażnieniami.

BTW.

Jak szukałem zdjęć maszynki to znalazłem, że to limitowana wersja, która teraz kosztuje 130$ :E Powaleni.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.12.2025 o 21:41, Krzysiak napisał(a):

Ja dziś jeszcze dokonałem ostatniego zakupu do kompa...niby budżetowy qd-oled, ale za 1900 grzechem było nie wziąć 34" :E 

Ostatniego w tym roku...niestety jest to mój nałóg z którego nigdy nie wyrosłem :rotfl2:

Podłączyłem go właśnie...po 34" ijamce na VA (chwalonej w recenzjach) moja reakcja na kolory "o żesz kufa ja pertole :o " 

Już rozumiem czemu jak ktoś raz zasmakuje oleda to nie chce już innej matrycy :D 

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Podłączyłem go właśnie...po 34" ijamce na VA (chwalonej w recenzjach) moja reakcja na kolory "o żesz kufa ja pertole :o " 

Już rozumiem czemu jak ktoś raz zasmakuje oleda to nie chce już innej matrycy :D 

Jaka dokłądnie ta ijamka? Bo też mam.