Wu70 105 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października (edytowane) @tomcug wkleję tu: lekkie zmiany QoL sugeruję, te emotki są fatalne. Przywróćcie reakcje confused (to ludzi lekko irytuje ale zwiększa aktywność), jakiś limit reakcji też widziałem bez sensu, suma reakcji(reputacji?) pod avatarem, lista osób przeglądających temat/dział, to są kwestie tylko do przełączenia bez żadnej programistycznej ingerencji. Znasz laba więc wystarczy przejrzeć i porównać. Uważajcie też z prośbami o milion nowych działów, to małe forum a nawet na labie ruch już był bardzo niewielki w wielu działach, w pierwszej kolejności przeanalizujcie obecne bo po prostu brakuje prostych poprawek - Działy playstation 4 i xbox one zmienić na Playstation i Xbox, konsole stacjonarne -> konsole, może motoryzacja w offtopicu. Edytowane 30 Października przez Wu70
Spychcio 279 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października 3 godziny temu, daerragh napisał: Bardzo nie podobaja mi sie te wszystkie czarne emotki, najlepiej zmienic na wersje zoltawe... Co myslicie? Dokładnie tak, są nieczytelne i kiepskie z wyglądu.
Pawelek6 36 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października (edytowane) @tomcug przełącz sobie na ciemny motyw i wstaw tego emota Są białe piksele w rogach, jakby nie był do końca wycięty. @Isharoth Może dopiszesz do listy: - może bloczek z forum na głównej dałoby się wrzucić wyżej? Tak aby był na widoku od razu po wejściu na stronę. I przynajmniej u mnie jest zacofany o około godzinę z postami; - podgląd aktywnych użytkowników w temacie/na forum ogólnie, na dole strony; - opcję edycji swojego postu wyciągnąć na wierzch. Wydaje mi się to niepotrzebnie zakopane w menu "trzech kropek" obecnie. Edytowane 30 Października przez Pawelek6
TheMr. 230 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Zdjąć limit reakcji. Przy okazji. Dark Mode w powiadomieniach średnio działa i widać.
Isharoth 170 Opublikowano 30 Października Autor Opublikowano 30 Października @Pawelek6 Ten podpunkt o podglądzie czytających/piszących userów już był. Pozostałe 2 wrzuciłem. Wyjaśnisz jeszcze o co chodzi z tym bloczkiem cofniętym o godzinę? Chciałem to sprawdzić u siebie.
wrobel_krk 229 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Za wąskie to forum na 21:9 ekranie 1
skunRace 167 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Rozumiem, że tutaj za PcLabowe ChatGPT będzie robił ODIN85 ?
JeRRyF3D 350 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października 11 minut temu, wrobel_krk napisał: Za wąskie to forum na 21:9 ekranie ekran o 90' obróć - wtedy siądzie. ;) 1
Pawelek6 36 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października @Isharoth na głównej jest bloczek forumowy z kilkoma tematami, gdzie dodano najświeższe posty. Takie coś było i na PCL na głównej. Teraz kiedy piszę ten post, to bloczek wyświetla mi dopiero posty z 19:59. Gdzie po wejściu na forum już wszystko jest ok, gdzie po prawej mamy najnowsze posty. Po prostu bloczek jest spóźniony albo się tak odświeża, nie wiem, nie znam się na tym. Po prostu zgłaszam, że nie działa.
Fatality 100 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października (edytowane) 1 godzinę temu, Wu70 napisał: Przywróćcie reakcje confused (to ludzi lekko irytuje ale zwiększa aktywność), jakiś limit reakcji też widziałem bez sensu, suma reakcji(reputacji?) pod avatarem, lista osób przeglądających temat/dział, to są kwestie tylko do przełączenia bez żadnej programistycznej ingerencji. Znasz laba więc wystarczy przejrzeć i porównać. A akurat limit reakcji na dobę jest okej, bo pozniej mamy spamowanie jakimś confused pod każdym postem. Dać limit 20 dziennie i git Ogólnie to mam pewien nowy pomysł, którego nie było na żadnym PCLabie. Dać możliwość wrzucenia tematu jako "ulubiony" i wtedy wyświetli nam się z boku gdzieś przypięty ten temat tylko dla nas. Dla kogoś kto odwiedza forum dla 5-6 tematów to może być spoko opcja bo nie trzeba się przeklikiwać. Edytowane 30 Października przez Fatality 2
Spychcio 279 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Dział Gadżety i Programy Multimedialne do usunięcia, tego nie przywróci do życia nawet nasza ekipa. Tematy w nich zawarte i tak są poruszane w dziale ze smartfonami.
Isharoth 170 Opublikowano 30 Października Autor Opublikowano 30 Października @Pawelek6 O, u mnie jest ok. W razie co dodam to do listy.
Wu70 105 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października 7 minut temu, Fatality napisał: A akurat limit reakcji na dobę jest okej, bo pozniej mamy spamowanie jakimś confused pod każdym postem. Dać limit 20 dziennie i git Nie jest, jak forum ma rosnąć to nie może ograniczać ludzi wyjątkowo aktywnych którzy będą napędzać rozwój. Wojenki confused... No cóż, to część życia na wielkim forum
PiPoLiNiO 254 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Bez przesady, na PCLab chyba tylko @SebastianFM trzaskał "confused". Więc bez tragedii. A takie sztuczne ograniczanie jest trochę słabe...
Element Wojny 510 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Chatbox - wprowadzenie ograniczenia widoczności osób znajdujących się na liście ignorowanych. Dzięki.
Pawelek6 36 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października @Isharoth Tylko mi chodzi o główną stronę portalu ITH. Tam jest problem. Na głównej stronie forum dobrze się wyświetla.
SebastianFM 21 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października 16 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Bez przesady, na PCLab chyba tylko @SebastianFM trzaskał "confused". Więc bez tragedii. A takie sztuczne ograniczanie jest trochę słabe... Głównie tobie. 😋 Nie wiedziałem, że cię to tak bardzo boli. 😁 Już nie będę.
Lameismyname 53 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października @Ramzes Pytanie za dwa złote (może pięć nawet - mam nadzieję, że nie dubuje). Moglibyście wgrać opcjonalną skórkę forum z PCLaba - jakby ktoś z sentymentu chciał sobie widok zmienić? ;)
Raiven 0 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października @jagular również się pojawił, to może jakiś dział fotograficzny?
jagular 91 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Hehe, cóż, to już zależy od lokalnych włodarzy - na ile czują potrzebę utworzenia osobnego działu, oraz (co może ważniejsze) zainteresowania takim działem
Wu70 105 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Moderatorów rozdajecie dużo szybciej niż potrzeby a jedyny który powinien dostać to nie dostał @RyszardGTS 1
ryba 75 Opublikowano 30 Października Opublikowano 30 Października Zbiorcze tematy dla dwoch kwestii: pomoc hardware i co kupic. To byla jedyna przewaga forum PPC nad PCL w dawnych latach, kiedy byla jeszcze konkurencja. Tylko to mnie mega draznilo na labie - pierdylion tematow zakladanych przez nowe osoby, ktorych pozniej nie bylo wcale.
Rekomendowane odpowiedzi