Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Kolega chyba nie umie otwierać obrazków w nowej karcie by widzieć je w pełnej rozdzielczości, nic nie jest rozmazane.

Zwzdo7c.jpeg

Nie wiem, no jak mowi, że słabo to wyglada to niech i tak bedzie. Wydaje mi się, że nigdy nie wygladało lepiej. Ogólnie preset L jest jeszcze tak jakby lepszy przy suwaku sharperingu na OFF, obraz jest najbardziej naturalny, M troszke pogrubia za bardzo. L Quality jest wedlug mnie najfajniejszy jezeli chodzi o obraz jak i o FPS

Opublikowano

Dokładnie, ale te obrazy wczesniejsze to tam nie bylo ani LOW ani HIGH, tylko OFF :P a i tak jest za tłusty. Przynajmniej w tej grze. A L po porstu miodzio. Różnica w FPS znikoma 1-2fps. Zdecydowanie warto dac L quality czy nawet balance. W sumie i performance dobrze wyglada.

Opublikowano

Mam problem.
Nie mogę odpalić z poziomu NvidiaApp Wiedźmina 3 w dx12.
Odpala zawsze jako dx11 (w GOG jest ustawione jako dx12 i z poziomu GOG odpala poprawnie).
NvidiaApp ma ustawioną ścieżkę do pliku startowego i nie pozwala zmienić na inną (nie zapamiętuje nowych ustawień).

We  wszystkich innych dwudziestu grach NvidiaApp odpala poprawnie.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co może być byc problemem, ale skoro działa bezpośrednio z GOG to nie widzę sensu aby odpalać z poziomu apki nvidii (szczerze mówiąc nawet nie zwróciłem nigdy uwagi że tak można, ale wydaje mi się to zupełnie zbędne ;) )

Edytowane przez JohnyWol
Opublikowano (edytowane)

Ale jak ustawisz sobie w apce to te ustawienia są zapamiętane i działają niezależnie czy uruchamiasz z poziomu apki czy bezpośrednio z GOG czy z innego serwisu. Nie trzeba uruchamiać z paki, żeby działały

Edytowane przez JohnyWol
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, kptEnter napisał(a):

no ale z apki masz te nowe ustawienia np "preset M"

Przecież to nie ma znaczenia. Ustawiasz raz w apce preset M i potem odpalasz normalnie. Nie musisz gier uruchamiać z apki aby działał preset M.

@JohnyWol byłeś szybszy ;-).

Edytowane przez Kabor
  • Upvote 2