Lypton 953 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października (edytowane) Indykowy (indyczy?) październik, uuuuu! Jako że powoli zbliża się Święto Dziękczynienia, a symbolem Święta Dziękczynienia jest indyk, to pora na ogrywanie indyków. Na pierwszy ogień wleciało Dredge - jeden z większych indyczych hitów ostatnich lat. Czy faktycznie jest to taki hit, jak go malują? Otóż nie. Ale czy to dobre gra jest? Otóż tak. Takie 7/10 na luzie. Wszystko jest tam lite. Lite open world, lite mini gierki, lite micro management, lite grind. Takie lovecraftian cozy game, ale jak ktoś chce, to tego lovecrafta mieć nie będzie - wystarczy unikać nocy. Na drugi ogień wleci American Arcadia - przeciwieństwo Dredge, bo przeszła przez rynek bez echa - czyli arcyciekawe połączenia platformówki 2,5D z... symulatorem chodzenia w FPP, inspirowane Truman Show. Edytowane 12 Października przez Lypton 1
DarkeVo 335 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Ja teraz ogrywam kampanię w battlefild 1 ustawione wszystko na ultra i muszę przyznać że w 3440x1440p wyglada to naprawdę dobrze🙆 1
Zas 287 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października O tak, American Arcadia jest super, sam wyczaiłem chyba na którymś Next Fest demo i od razu wleciało na listę życzeń.
janek25 191 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Znowu Indiana Jones i mafia. Coś mi słabo idzie A w Quake 4 na igpu mógłbym siepać n okrągło
Dimazz 565 Opublikowano 15 Października Opublikowano 15 Października (edytowane) rdr2 kiedyś kupiłem i tak leżało. Na razie początek. Pierwszy napad na pociąg graficznie dalej daje rade Edytowane 15 Października przez Dimazz 1
Keller 727 Opublikowano 15 Października Opublikowano 15 Października Po kolei grałem w każdą część - wybitnie wciągające turowe taktyki: Expeditions: Conquistador Expeditions: Viking (niesamowity klimat) i teraz biorę się za Expeditions: Rome.
j4z 936 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października (edytowane) Wczoraj zacząłem DMC z 2013 (o.s.t. by Noisia ). Kiedy w 2013 zacząłem w to grać, szybko odbiłem i do tej pory twierdziłem, że mam dość takich slasherów i mnie nudzą. O dziwo dobrze się wczoraj bawiłem. Zobaczymy, czy skończę. W dniu 11.10.2025 o 22:59, Lypton napisał(a): Czy faktycznie jest to taki hit, jak go malują? Otóż nie. Ale czy to dobre gra jest? Otóż tak. Wyznacznikiem, czy coś jest hitem czy nie, nie jest to, czy gra Ci się podoba. Ba, nie jest nawet to, czy gra jest dobra. Just saying. Edytowane 17 Października przez j4z 1
jankooo 252 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października Podejście numer 3. Niby mi się podoba ale jakoś wybieram inne pomimo, że z pół roku na dysku już jest... 2
Keleris 473 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października Fallout 2 - Pomału przygotowuję się do wolnego za 2tyg, gra zainstalowana, zagram raczej standardowo - broń palna/elektryczna + charyzma + nauka z 4/5 kompanami (Sulik + Vic + Cassidy + Markus + robot), najważniejsze przemęczyć Arroyo, Klamath, Den i Modoc, a reszta już pójdzie z przyjemnością. 7 2
Harddrinkingman 78 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października Od lat zbieram się do F2 i zebrać się nie mogę. 1
Keleris 473 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października Ze swojej strony grę polecam, chociaż wiem że w dzisiejszych czasach może być to już problematyczny tytuł, szkoda również że na steam nie jest dostępna w polskiej wersji.
Harddrinkingman 78 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października Niestety ukończyłem tylko Fallout Tactics: Brotherhood of Steel i to lata temu. Mamy jesień więc w coś napewno zagram.
Gothic 120 Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października Godzinę temu, Keleris napisał(a): Ze swojej strony grę polecam, chociaż wiem że w dzisiejszych czasach może być to już problematyczny tytuł, szkoda również że na steam nie jest dostępna w polskiej wersji. Dzisiaj w grze tego typu najtrudniejszy jest początek i duży próg wejścia do gry natomiast jak wszystko ogarniesz to już później sama przyjemność. 1
krzysiek_1990 74 Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października wleciała bieda cuszimka, graficznie tak se ale ostro wali w sprzęt, port do dupy, fabuła coś tam jest ale po 1h
ODIN85 3 501 Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października Walka nawet fajna tylko strasznie powtarzalna pod koniec i mało co nas już potrafi zaskoczyć. Można ograć od biedy.
Oldman 463 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października W dniu 18.10.2025 o 20:39, Keleris napisał(a): Fallout 2 - Pomału przygotowuję się do wolnego za 2tyg, gra zainstalowana, zagram raczej standardowo - broń palna/elektryczna + charyzma + nauka z 4/5 kompanami (Sulik + Vic + Cassidy + Markus + robot), najważniejsze przemęczyć Arroyo, Klamath, Den i Modoc, a reszta już pójdzie z przyjemnością. specjalny dedykowany komputer i monitor do F2 , grubo 1 1
j4z 936 Opublikowano 20 Października Opublikowano 20 Października Odpaliłem GTA5, żeby sprawdzić jak PC sobie radzi. Wygląda i chodzi świetnie, podjarałem się. Ogram chyba trzeci raz, jak skończę DMC. Dwa razy ograłem na konsolach. 😀 W dniu 19.10.2025 o 15:53, krzysiek_1990 napisał(a): wleciała bieda cuszimka, graficznie tak se ale ostro wali w sprzęt, port do dupy, fabuła coś tam jest ale po 1h Crap 1
krzysiek_1990 74 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października 16 godzin temu, j4z napisał(a): Crap zgadzam się. nie dawałem tej produkcji zbyt dużych szans. Fabuła niby fajna ale ogólnie kupa, sterowanie, praca kamery, i system walki rodem z soulsów. Wyleciała z dysku bez żalu, a i koszta zerowe bo z 'powszechnie dostępnego źródła" 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Godzinę temu, krzysiek_1990 napisał(a): z 'powszechnie dostępnego źródła" Na przyszłość, takie informacje zachowaj do siebie, ponieważ nie ma się czym chwalić, a pisząc takie coś tworzysz swój autoportret, który zasługuje na jedno słowo którego teraz nie użyję.
j4z 936 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października Niestety tutaj nawet rozmowa o tym jest nielegalna. *nieoficjalnie xd
Akuki 59 Opublikowano 21 Października Opublikowano 21 Października (edytowane) @j4z ale czy jest potrzebna (rozmowa)? Kto nie ma oporów znajdzie žródło, kto kumaty kupi tanio w GOG, klucz na allegro, etc; reszta wypożyczy u Novella (przypominam, że Steam gier nie sprzedaje lecz wypożycza). Edytowane 22 Października przez Akuki
panicz patryk 44 Opublikowano 22 Października Opublikowano 22 Października (edytowane) 22 godziny temu, krzysiek_1990 napisał(a): zgadzam się. nie dawałem tej produkcji zbyt dużych szans. Fabuła niby fajna ale ogólnie kupa, sterowanie, praca kamery, i system walki rodem z soulsów. Wyleciała z dysku bez żalu, a i koszta zerowe bo z 'powszechnie dostępnego źródła" I bardzo dobrze. Powszechnie dostepne zrodla sa potrzebne. Nie raz uzylem i dzieki temu nie stracilem czasu i kasy. Lata temu ddalem moze 2 gry na steam. Na premiere juz gier nie kupuje, ostatnia to Diablo 3 albo DayZ. Latwiej aprawdzic gre z powszechnego zrodla niz bawic sie w zwroty gdzie np na Steam sa 2 h z czego 30-40 minut bawisz sie w menu gry. Ostatnio sciagnalem pirata Aliens fireteam albo jakos tak. Pogralem moze 15 minut, pozniej syn sprobowal. Spodobalo mu sie to kupilem nam po grze i gralismy razem w sieci. God of war juz mi nie podszedl wiec wywalilem z dysku po moze godzinie (podchodzilem do niego 2 razy). Tak samo jest z oddawaniem sprzetu bo cewki piszcza albo uwalony piksel, ekran nie jest rowno podswietlony, bo klawiatura za glosna. Przeciez do piszczenia cewek mozna sie przyzwyczic albo kupic duza bude z wyciszeniem i trzymac pod biurkiem. Na piksel nie trzeba patrzec, a obraz da sie jakos ustawic. Na klawiature mozna narzucic gruby, miekki kocyk aby wygluszyl ja troche. Obecnie gram w dayz i uboat. Edytowane 22 Października przez panicz patryk 1
AndrzejTrg 2 740 Opublikowano 22 Października Opublikowano 22 Października 18 godzin temu, Akuki napisał(a): @j4z ale czy jest potrzebna (rozmowa)? Kto nie ma oporów znajdzie žródło, kto kumaty kupi tanio w GOG, klucz w Argentynie, etc; reszta wypożyczy u Novella (przypominam, że Steam gier nie sprzedaje lecz wypożycza). Otóż to, ale pisać o tym że ma się z zatoki jest tak jak, pisać że dzisiaj się było w sklepie i ukradło się to i owo 1
poszukiwaczGPU 89 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października (edytowane) Spiritfarer (2020) skończony. Temat odchodzenia czy przemijania jest mi mocno znany m.in. z filmów czy seriali (np. "sześć stóp pod ziemią"), stąd efektu "wow" nie było. Wystawiłem 7,5/10. Zacząłem grać w "Rolling Gunner" (2019): https://www.metacritic.com/game/rolling-gunner/ https://store.steampowered.com/app/1456470/Rolling_Gunner/ No i od czasu do czasu pyknę meczyk w "EA SPORTS FC 25" (2024). Edytowane 24 Października przez poszukiwaczGPU Literówka
Rekomendowane odpowiedzi