Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, galakty napisał(a):

Dobra skusiłem się :E 

Pobieram :E 

W życiu nie grałem w Gothica a jak ostatnio spróbowałem to odbiłem się od grafiki :konik:

Wziąłem się za fotografowanie, ta gra mimo swoich ograniczeń w silniku potrafi wyglądać kozacko :uklony:

2X4cnte.jpeg

DoLNlNI.jpeg

Uchc2nb.jpeg

5NeuSWK.jpeg

wJW7Q8A.jpeg

WXmI7jQ.jpeg

Edytowane przez MJRegul
  • Like 3
Opublikowano
50 minut temu, Linku napisał(a):

Mi to śmiga na tv podpiętym pod hdmi, odpalam grę klikam ctrl enter przenoszę na tv i znów ctrl enter, w lewym rogu masz wskazanik czy działa, takie prostokąt z dwoma kolorami. Auto HDR w win wyłączone. HDR w tv włączone. 

dałem tryb hud i mam te prostokąciki - ale nie powiedziałbym że jest to HDR - jakieś podbicie kolorów bardziej, wskaźniki od osd afterburndera są jedynie przyciemnione zaś w trybie HDR w każdej grze są żywe.

Opublikowano
19 minut temu, zozolek napisał(a):

dałem tryb hud i mam te prostokąciki - ale nie powiedziałbym że jest to HDR - jakieś podbicie kolorów bardziej, wskaźniki od osd afterburndera są jedynie przyciemnione zaś w trybie HDR w każdej grze są żywe.

Bo nie zrobisz z SDR HDRu. To tylko nędzna imitacja te wszystkie Auto HDRy. Po prostu podkręcone jasności i przy okazji rozwalone, podobnie z poziomami czerni/szarości itd.

Aby był dobry HDR to gra musi mieć to zaimplementowane od podstaw, rozszerzony gamut itd.

Jak ktoś lubi, aby się po prostu świeciło to może używać tych auto HDRów, czy RTX hdrów, ale to nigdy nie działa poprawnie jak dobrze zrobiony natywnie zaimplementowany  HDR i zawsze coś rozwala, jedno poprawi, ale coś innego zwali.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
33 minuty temu, galakty napisał(a):

O kurde, pierwsza misja wiem że nie ma co gdybać o wydajności, ale mam ustawienia max (bez eksperymentalnych), DLSS jakość i 130-140 FPS :E :E 

Pewnie później się zesra :E 

jaka rozdzialka?

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, lukadd napisał(a):

Bo nie zrobisz z SDR HDRu. To tylko nędzna imitacja te wszystkie Auto HDRy. Po prostu podkręcone jasności i przy okazji rozwalone, podobnie z poziomami czerni/szarości itd.

Aby był dobry HDR to gra musi mieć to zaimplementowane od podstaw, rozszerzony gamut itd.

Jak ktoś lubi, aby się po prostu świeciło to może używać tych auto HDRów, czy RTX hdrów, ale to nigdy nie działa poprawnie jak dobrze zrobiony natywnie zaimplementowany  HDR i zawsze coś rozwala, jedno poprawi, ale coś innego zwali.

Tak jest.

Gra natywnie i tak wygląda pięknie - od jedynki nie tyle się odbiłem co nie znalazłem czasu, może kilka godzin.

Ale tutaj fabularnie jest o wiele lepiej, walka dla mnie na plus - pewnie z czasem zabraknie polotu i mając super miecz będziemy machać jak cepem..

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, TmK napisał(a):

CryEngine ciągle zrywa beret. O wiele bardziej mi się podoba niż UE5, ta realistyczna paleta kolorów jest dosłownie idealna do takiej gry jak KCD, gdzie większość terenu to wiochy, lasy i łaki. 

💪

cryengine-5-1149.jpg

4 godziny temu, Strilok napisał(a):

Widoki czasami są tak dobre że człowiek stoi sobie na wzgórzu i podziwia

screenshot_250209_143306.jpg

3 godziny temu, dziadeke napisał(a):

Oj tak..

screenshot_250209_092545.jpg

Kingdom Come Deliverance 2 i Red Dead Redemption 2 zrywają skalpa 🤩

https://www.gry-online.pl/newsroom/kingdom-come-2-jest-przyjazne-mimo-hardkorowosci-projektant-czesk/z42c56d

2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

rozumiem ze gierka nie ma HDR wbudowanego? a

a druga sprawa czy jest tu DLSS4 czy starsza wersja, jak to w ogole dziala 

Wystarczy wł. Auto HDR w Win11 i masz od strzała HDR w wersji na PC lub w NVIDIA App wł. RTX HDR 

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, zozolek napisał(a):

Tak jest.

Gra natywnie i tak wygląda pięknie - od jedynki nie tyle się odbiłem co nie znalazłem czasu, może kilka godzin.

Ale tutaj fabularnie jest o wiele lepiej, walka dla mnie na plus - pewnie z czasem zabraknie polotu i mając super miecz będziemy machać jak cepem..

hej, jak u CIebie smiga gierka, bo widze ze mamy takie same GPU, i ja 12700K i 32GB 3100MHz

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, TmK napisał(a):

Najlepsze sposoby na zarobek? 

Mogę napisać co ja robię wykonuje zadań i aktywności, zbieram łup z poległych wrogów , tworzę mikstury i część sprzedaje, okradam skrzynki i śpiących ludzi

24 minuty temu, Strilok napisał(a):

obraz.png.82831e7d73401e73193857551e502712.png

Moim zdaniem ładny wynik ;)

Przebiło 250 tysięcy osób ładnie tyle co przewidywałem ale do hitu potrzebne by było drugie tyle co najmniej , cyberpunk miał milion , wukong odjąć Chińczyków też około milion , jakieś większe hity powyżej pół miliona

Testy wydajności powinny być przeprowadzane na drugiej mapie w kuttenbergu 

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, TmK napisał(a):

CryEngine ciągle zrywa beret. O wiele bardziej mi się podoba niż UE5, ta realistyczna paleta kolorów jest dosłownie idealna do takiej gry jak KCD, gdzie większość terenu to wiochy, lasy i łaki. 

Pamiętam jak jeszcze przed premiera każdy pluł  na CE w tej grze i jakie będzie, jak będzie kiepsko zoptymalizowany a po premierze jest zupełnie na odwrót :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Akurat sam wygląd to raczej nie kwestia silnika, tylko projektu assetów i skilla grafików.

Natomiast łatwo sobie wyobrazić, jakby to działało na UE5 :E 

Troche wam zazdroszczę, że potraficie się wkręcić w to monotonne, pełne dłużyzn, zalatujące immersive-simem, symulatorem praczki i giermka czeskie drewno - też bym sobie na widoczki popatrzył, a wygląda na to, że na low-medium w 1080p z DLSS Balanced nawet na moim sprzęcie byłoby to wykonalne.

BTW - czy jedyny sposób na zarobek to zostanie złodziejem? Trochę to słabe, ale w jedynce było chyba podobnie - tu jednak moim zdaniem balans trochę leży, można odnieść wrażenie, że tylko kradzieje mieli w średnich wiekach z górki i mogli do czegoś dojść. :) 

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

Możesz kraść, warzyć mikstury, polować, wykuwać miecze, łupić bandytów, na wszystkim można zarobić, nie tylko na złodziejstwie. Ja mam kilka tysięcy monet, a poza tutorialem i questami to niczego nie kradłem.

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Zas napisał(a):

BTW - czy jedyny sposób na zarobek to zostanie złodziejem? Trochę to słabe, ale w jedynce było chyba podobnie - tu jednak moim zdaniem balans trochę leży, można odnieść wrażenie, że tylko kradzieje mieli w średnich wiekach z górki. :) 

Nope, mam prawie 3.5k na koncie, nie ukradłem prawie nic (no dobra, było kilka grobów...). Gra w kości, kasa z zadań, ekwipunek po pokonanych wrogach, alchemia, kowalstwo, bójki za kasę, polowanie - możliwości jest naprawdę sporo. Dodatkowo została zbalansowana ekonomia, mniej się płaci za naprawę ekwipunku, gdzie w jedynce buliło się czasem za to okrutnie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, samsung70 napisał(a):

hej, jak u CIebie smiga gierka, bo widze ze mamy takie same GPU, i ja 12700K i 32GB 3100MHz

100-140 fps na bardzo wysokich z dlss na jakość. ( 5120x1440)

Żadna gra mi tak CPU NIE GRZAŁA - 75 STOPNI !!! 

GPU mam wykręcone pod korek i łapie widzę 70 stopni xD.

Z tego co kojarzę dopiero na serii 14xx intela kcd 1 zaczęło smigać bez dropów.

Edytowane przez zozolek
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, lukadd napisał(a):

Dokladnie, jak cos nie ma HDR to szkoda kombinowac, no chyba ze zalezy wam zeby po oczach tylko walilo.

Oczywiscie szkoda ze majac dostep do tych technologii devi z tego nie skorzystali.

Gram teraz w jedynke i nawet w SDR wyglada swietnie, najbardziej tylko brakuje mi opcji przyciemniania HUD i napisow.

Edytowane przez Sheenek
Opublikowano

Żeby mieć DLSS4 w KCD2, to wystarczy w Nvidia app ustawić tak, jak poniżej?

Zrzutekranu2025-02-09201202.thumb.png.f595bdc5fc442cb179d6576a61f805df.png

Dodatkowo, żeby było DLAA to ustawiam DLSS, a poniżej natywne AA?

• Upvote 1
Opublikowano
4 godziny temu, MJRegul napisał(a):

Polubiłem takie zagrywki robić gdy wiem, że nie mam szans z bandziorem, strasznie podoba mi się, że tak to działa :pozdro:

Akurat testowo grałem z Lossless Scaling X3 więc fps widoczny w Afterburnerze niziutki. 

Nie za wysokie temperatury procka masz, chyba, że ten CryEngine tak ciśnie ? Ale 78 stopni w grze, przy poborze 65W to ja Cinebench przy 120W :hmm:

Opublikowano

Nie wiem, czy poruszaliście temat. Sama gra świetna, ale jazda na koniu, to jakiś melex, ewentualnie ciuchcia na szynach. Strasznie sztuczne rozwiązanie. Jakbyśmy płynęli w łódce, a nie jechali. KCD1, RDR2 i Wiedźmin 3 lepiej to ogarniają.

• Like 1