Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Każdego każdego, czym bliżej premiery to każdy "niezainteresowany" będzie czuł coraz mocniejszą potrzebę napisania że nie jest zainteresowany :D

I wcale się nie dziwię, to jest premiera typu "wydarzenie" dla branży a nie tylko gra. Nawet nie grając to będzie ciekawe zobaczyć na różnych materiałach jakie cuda wymyślili.

2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

Mam PS5- zwykłe fat. 

lepiej kupić XSX, czy dolożyć jeszcze więcej i kupić PS5PRO? 

Czy za te piniondze lepiej do szanghaju pojechać?:heu:

Nie ma żadnych potwierdzeń, że gra będzie na PS5PRO działać w 60 FPS

Zostaw PS5.

Potwierdzam, nie będzie 60fps dla Pro. ;)

2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

hajp wzrasta, myślę czy po wielu latach warto wrocić może do GTA5 z RTX, next gen update i nowym TV OLED, myślę, że to może być całkiem dobre, nowe doświadczenie

Jak myślisz tylko o grafice to szkoda zachodu, aczkolwiek dla grafiki też znajdziesz trochę modów.

A jak chcesz nowego doświadczenia to modami zrobisz więcej niż niejedna niezależna premiera ;)
Ciągle gracie w to samo a tutaj czeka mnóstwo wielkich modów jak
https://www.lcpdfr.com/
https://fivem.net/
https://www.pcgamer.com/games/grand-theft-auto/a-mega-mod-is-kicking-gta-5-into-2026-thanks-to-one-hobbyist-creator-and-roughly-20-000-aggressively-placed-trees-and-street-props/
itp. które kompletnie zmienią grę.

To jest coś co daje właśnie gigantyczna popularność i całe lata pracy ludzi.

• Upvote 1
Opublikowano
55 minut temu, sideband napisał(a):

Bardziej czekam remake Max Payne 1/2, a GTA co najwyżej jako benchmark.

Także nie każdego interesuje ta gra;)

Ja w zasadzie też, choć akurat podoba mi się duet z GTA6, oparty na przeciwieństwach. Benchmarkowanie tej gry interesuje mnie tyle co nic. ;) A

Premiera każdej, kolejnej części jest największym, branżowym wydarzeniem, nie tylko w roku wydania. Seria ma w sobie magnetyzm, który momentalnie zamienia się w sprzedażowe wyniki. To już ostatnia odsłona na obecną generację konsol, na rynku jest ich niemal 130 milionów, a GTA to produkcja w zasadzie dla każdego. Będą kosmiczne cyfry, oj będą.

Opublikowano
42 minuty temu, Vulc napisał(a):

Ja w zasadzie też, choć akurat podoba mi się duet z GTA6, oparty na przeciwieństwach. Benchmarkowanie tej gry interesuje mnie tyle co nic. ;) A

Premiera każdej, kolejnej części jest największym, branżowym wydarzeniem, nie tylko w roku wydania. Seria ma w sobie magnetyzm, który momentalnie zamienia się w sprzedażowe wyniki. To już ostatnia odsłona na obecną generację konsol, na rynku jest ich niemal 130 milionów, a GTA to produkcja w zasadzie dla każdego. Będą kosmiczne cyfry, oj będą.

Wiesz u mnie tak jest, że więcej testuje jak gram od lat :hihot: A jak gra mnie nie interesuje to czysto od strony technicznej sprawdzam z ciekawości.

Opublikowano
26 minut temu, sideband napisał(a):

Wiesz u mnie tak jest, że więcej testuje jak gram od lat :hihot: A jak gra mnie nie interesuje to czysto od strony technicznej sprawdzam z ciekawości.

Tak, ciężko nie zauważyć. :E Fakt pozostaje faktem, to będzie benchmark na lata, ale na razie zobaczymy jak to w ogóle pociągną obecne pudła. ;) 60 klatek w perf mode to ja tutaj nie widzę. 

Opublikowano
8 godzin temu, KamcioGF napisał(a):

Faktycznie, co to za różnica. 

Nie wiem jak ty ale ja patrzę na to co pokazują a jeszcze bardziej zwracam uwagę na to czego nie pokazują. Czy naprawdę trzeba tłumaczyć dlaczego mapa poniżej była najlepszą w całej serii?

images?q=tbn:ANd9GcTCZLGrc0vFhI33231Cwl4

To nie RDR, tu się nie ujedzie na małych miasteczkach i wioskach.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Ma być 45mln w pierwsze 24h:o

Oj nie, bez przesady. Czyli co 2.5 osoby mająca ps5/XSX musiała być kupić w ciągu pierwszych 24h grę. Nawet dla GTA VI to nie możliwe. 
Bardziej realne 24h -> ok. 20 mln szt. kopii, a do końca roku 2026 ok. 35-40 mln szt. kopii. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Za mała grupa odbiorców, nie wiem czy dadzą radę te 20mln w 24h :lol2:

Godzinę temu, Vulc napisał(a):

to będzie benchmark na lata

Pod względem graficznym będzie ładna ale nic rewolucyjnego, to tylko gra na średni sprzęt z 2020.

Edytowane przez Wu70
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Wu70 napisał(a):

Pod względem graficznym będzie ładna ale nic rewolucyjnego, to tylko gra na średni sprzęt z 2020.

Na pc dadza opcje rr i bedzie 15 fps na 5090 w natywnej 4k

bez  SI, AI,  tralala i tututu nie bedzie dalo sie grac chore czasy

Edytowane przez AlienT
Opublikowano
20 minut temu, Wu70 napisał(a):

Miałem na myśli to, że będzie wykorzystywana do testowania sprzętu. Do tego nie musi być rewolucją.

• Upvote 1
Opublikowano
15 godzin temu, AlienT napisał(a):

Na pc dadza opcje rr i bedzie 15 fps na 5090 w natywnej 4k

bez  SI, AI,  tralala i tututu nie bedzie dalo sie grac chore czasy

A co sie zmienilo vs lata wstecz? Crysis, far cry, w3. Ile miały na topach wtedy? Pewnie podobnie, tyle ze w fhd ;) a nie 4k. ;)

Opublikowano
39 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

A co sie zmienilo vs lata wstecz? Crysis, far cry, w3. Ile miały na topach wtedy? Pewnie podobnie, tyle ze w fhd ;) a nie 4k. ;)

wtedy gry byly robione na pc a nie przestarzale konsole ktore  wydajnosciowo sa lata swietlne za pc

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Wu70 napisał(a):

Niech walczą walczą, najlepiej do 20fps :D

Liczy się każdy odbity promień oraz wyrenderowany budynek! :E Co z tego że gra będzie renderowana z natywną rozdzielczością 1080p w podstawowym modelu ps5 lub 1440p w droższym ps5 pro upscalowanym do telewizyjnego 4k 60fps z włączonym generatorem klatek, tak jak w przypadku forzy horizon 6, jutuberzy podczas premiery grali na komputerach pc w rozdzielczości 1440p, bo w 4k z rtx 5080 uzyskali szarpiące 40fps, zamiast płynnych 60 na ustawieniach ultra. :hihot:

A jak wiadomo nowe gta to gra następnego dziesięciolecia, w przypadku komputerów pc dopiero następna generacja kart graficznych amd rdna 5 / udna czyli rx 10.000 lub nvidia rubin czyli rtx 6000 poradzą sobie z wymaganiami graficznymi nowego gta w rozdzielczości 1440p i 4k. Nie zdziwię się jeśli obecna generacja kart rx 9000 i rtx 5000 nie dostanie porządnej optymalizacji, tylko po to żeby podczas premiery wersji na pc za rok lub dwa nowa generacja pod tym względem była zauważalnie szybsza od obecnie sprzedawanych kart. Jak to mówił Zenek: Czas pokaże :)

Edytowane przez Pawcio