Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Premiera GTA 6 za ciut ponad dwa miesiące a tymczasem kurs wydawcy czyli Take Two od roku szoruje po dnie. A w tym roku to już w ogóle dramat - minus 14%. Czy ktoś wie o co chodzi? Martwię się, bo ten negatywny sentyment rozlewa się na całą branżę.

Opublikowano (edytowane)

Symulator zrzędzącej nad uchem bossbabe, dokładnie po to uciekamy do gierek od swoich partnerek :E ogólnie po początkowym efekcie wow pojawia się mnóstwo filmików w tym tonie i szczerze, trudno się z tym nie zgodzić. Po prostu czuć, że główny rozwój tej gry przypadł na najbardziej rakotwórczy okres naszych współczesnych czasów. 

Edytowane przez TmK
Opublikowano
3 godziny temu, STALKER napisał(a):

Mi akurat to pasowało a online mnie nie interesi.

Dla mnie fpp też jest bardzo ważne, pozwala odczuć to z samego środka wydarzeń, zobaczyć własnymi oczami. Ale rozumiem też ludzi, którzy od początku kojarzą tę serię właśnie z widokiem zza pleców. Dlatego mam nadzieję na idealne rozwiązanie w wersji PC, czyli widok do wyboru.

• Upvote 1
Opublikowano

Przy KCD2 i dosyć  wolnym tempie gry to rozumiem jeszcze fpp, ale w gta przy chaosie i szybkosci rozgrywki to jest po prostu dramat, tam trzeba widzieć więcej po prostu,  pograłem tak ok 35 sekund  w  gta 5 - nigdy więcej, ale wybór niech dają, jak kto woli. 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Pawcio napisał(a):

jak trafnie zauwazył jeden z prowadzących para głownych bohaterów w GTA 6 sprawia wrażenie że są "postaciami drugoplanowymi w swojej własnej grze" w których na pierwszym planie jest wyeksponowane miasto i to ono jest bohaterem tej gry. Ja w sumie też odniosłem takie wrażenie ale byc moze sie mylę (w koncu ten film skupiał sie na prezentacji swiata) , poczekamy zobaczymy.

Edytowane przez Oldman
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, KamcioGF napisał(a):

@TmK Gość co prowadzi ten kanał musi mieć na prawdę smutne życie. :hihot:

Screenshot_20260831_213041_YouTube.jpg

A w którym z przytoczonych tematów na screenie się niby mija z prawdą? Można powiedzieć, że ma faktucznie trochę monotematyczną ostatnią serię, ale przecież to w jakim obecnie stanie jest Bethesda czy zwłaszcza to co zrobiły z Halo te ameby umysłowe z 343 Studios to powinno być wręcz karalne :E

Opublikowano
6 godzin temu, Oldman napisał(a):

jak trafnie zauwazył jeden z prowadzących para głownych bohaterów w GTA 6 sprawia wrażenie że są "postaciami drugoplanowymi w swojej własnej grze" w których na pierwszym planie jest wyeksponowane miasto i to ono jest bohaterem tej gry. Ja w sumie też odniosłem takie wrażenie ale byc moze sie mylę (w koncu ten film skupiał sie na prezentacji swiata) , poczekamy zobaczymy.

A może w końcu jakieś studio zauważyło że mało kto kończy fabułę w openworldach i postawiło na co innego?

Opublikowano
8 godzin temu, TmK napisał(a):

A w którym z przytoczonych tematów na screenie się niby mija z prawdą? Można powiedzieć, że ma faktucznie trochę monotematyczną ostatnią serię, ale przecież to w jakim obecnie stanie jest Bethesda czy zwłaszcza to co zrobiły z Halo te ameby umysłowe z 343 Studios to powinno być wręcz karalne :E

Powiem tak, zawsze można wszystko podciągnąć pod swoją tezę, a gość ma kilkadziesiąt filmów gdzie wszystko ciśnie od woke. Równie dobrze mogę postawić tezę, że GTA jest wręcz anty woke bo w odróżnieniu od wielu gier Lucia jest bardzo atrakcyjna tak samo Jason jest cichym dopakowanym typem z aż przesadzonym niskim głosem. GTA dostarczy ci najbardziej realistycznych cycków w klubie ze striptizem jakie widziano w grach! 

I to brzmi woke? A jak będzie narracyjnie to się dowiemy bo wizualnie nie widzę tu nic miękkiego. 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, tgolik napisał(a):

Premiera GTA 6 za ciut ponad dwa miesiące a tymczasem kurs wydawcy czyli Take Two od roku szoruje po dnie. A w tym roku to już w ogóle dramat - minus 14%. Czy ktoś wie o co chodzi? Martwię się, bo ten negatywny sentyment rozlewa się na całą branżę.

ale to nic dziwnego. Każdy myśli, że jak premiera niedług oto kurs będzie szedł w górę i darmowe pieniądze. Całkiem możliwe, że dalej będzie leciał w dół a po premierze odbije. Taka to odwrócona logika - bardzo częste na giełdach. Poza tym to są akcje Take Two a nie samego Rockstara, więc wpływ GTA to nie 100% (ale pewnie z 70%). Nikt normalny poza tym nie iwnestuje w spółki z grami. Patrz ubisoft. To loteria

Edytowane przez Fatality
  • Upvote 1
Opublikowano

Może zastosują ten sam manewr jak w V, gdzie jeśli się nie mylę tryb FPP dodali w wersji na nową generację konsol. No bo będą teraz przez następne 10 lat wydawać różne edycje tej gry, to chyba oczywiste. 

Opublikowano

z tą butelką z lodówki która nagle pojawia sie w dłoni to albo faktycznie niedoróbka albo wynika to z jakis dodatkowych rzeczy o których nie wiemy.

ktos moze powiedzieć ze animacja wygląda tak bo przecież otwieramy lodówkę i dopiero wybieramy konkretny produkt z listy, wiec on nie może moze nie stać akurat na półce i wtedy po prostu pojawia sie w dłoni.

ale przecież mozna było to zrobic inaczej, mozna było przesunąć wybór produktu przed faze animacyjną otwierania lodówki, i wtedy produkt juz był by na półce (bo gra by wiedziała co wybralismy), oczywiscie powodów tych decyzji nie znamy, taka pierdoła w sumie (mi to jakos mocno nie przeszkadza, moze to kiedys załatają jakims patchem a moze nie).