SaRaSaRa 13 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Obejrzałem Emigracja XD i Edukacja XD. Jestem w szoku, że coś tak fajnego i tak dobrze zrealizowanego może u nas powstać. Wiadomo, że to za hajs Canal+ ale po prostu jest i co obejrzeć i z czego się śmiać i aktorzy bardzo dobrzy. No niespodzianka, polecam każdemu The Office PL też mega niespodzianka
j4z 937 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a): Z serialami jest tak że im dalej w las, tym gorzej, pierwszy sezon zazwyczaj porywa widza, drugi również, ale trzeci czy kolejny to już w 95% przypadkach jest już zjazd z poziomu i coraz większe plot twisty które robią WTF i tylko przeciągają serial niż porywają widza i bardziej ogląda się żeby oglądnąć przynajmniej u mnie to tak wygląda, choć ja zbyt dużo seriali nie oglądałem, ale taki trend zauważam. To tak jak z kolejnymi częściami filmów. 5 godzin temu, Akuki napisał(a): @j4z to zależy - jeden lubi golonkę, drugi carbonara. Rozumiem uzależnienie od serialowej dopaminy, ale chyba brak mi cierpliwość. Może dlatego seriale (jeśli już) siekam w maratonach. A pełen metraż, nawet długi (hej, ,,Dom który zbudował Jack" do Ciebie mówię!) zjem i poproszę o dokładkę. Ja mimo wszystko uważam, że dla mnie jest więcej dobrych seriali w ostatnich latach. Film tylko jeden na tę chwilę przychodzi mi do głowy i to też tak nie do końca w sumie byłem usatysfakcjonowany. Seriale nadal potrafią mnie zaskakiwać czy wzbudzać silne emocje, choć coraz rzadziej. Godzinę temu, SaRaSaRa napisał(a): Obejrzałem Emigracja XD i Edukacja XD. Emigracja zaliczona. Była beczka. Za edukację muszę się wziąć. Polskie Office nie siadło mi, ale nie dałem temu serialowi dużo czasu. Edytowane 30 Sierpnia przez j4z 1
Harddrinkingman 78 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia Od ostatniej wizyty w tym temacie ukończyłem pierwszy sezon Fundacji i coś się tam zaczęło dziać. Za jakiś czas wezmę się prawdopodobnie za sezon drugi a przynajmniej zacznę. Skończyłem również drugi sezon Sandman (po ponownym odświeżeniu sezonu pierwszego). Bawiłem się dobrze (z sezonem pierwszym nawet bardzo dobrze) ale bawiłbym się znacznie lepiej gdyby nie irytujące, wręcz kłujące w oczy promowanie "mniejszości seksualnych oraz rasowych". Na ten moment oglądam 4 sezon Bear, jestem po 3 odcinkach.
Vulc 2 191 Opublikowano 30 Sierpnia Opublikowano 30 Sierpnia 7 godzin temu, Harddrinkingman napisał(a): Od ostatniej wizyty w tym temacie ukończyłem pierwszy sezon Fundacji i coś się tam zaczęło dziać. Za jakiś czas wezmę się prawdopodobnie za sezon drugi a przynajmniej zacznę. Każdy kolejny sezon jest IMO gorszy od poprzedniego. Serial ciągnie głównie Lee Pace oraz fakt, że nie ma zbyt dużo widowisk o takiej skali. Wizualnie jest też bardzo dobrze zrealizowany.
Harddrinkingman 78 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia @Vulc to strasznie kiepsko jeśli drugi sezon jest jeszcze słabszy niż pierwszy. Muszę się poważnie zastanowić czy jest sens "inwestować" w to swój czas.
Decus 81 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Nie wiem czy oglądacie ale Dexter: Resurrection to najlepszy serial tego roku, już 9 odcinków i żaden nie był słaby. Sceptycy powiedzą że odgrzewany kotlet a ja powiem że jeśli takie mają być te kotlety to poproszę kilka. 2
miro 702 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia 6 minut temu, Dimazz napisał(a): A 10 odcinek oceniany mocno negatywnie. Pogrzebał sezon ta.. 10 odcinek ma premierę 5 września, tak że ten... może ci się pomyliło z dexter grzech pierworodny ( original sin ) też bardzo dobry, aczkowliek dostał nie wiedzieć czemu cancel, a już mieli zacząć kręcić 2 sezon
miro 702 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia 19 minut temu, Dimazz napisał(a): nie pomyliło poczytaj na filmwebie ok, rozumiem że opierasz się o to że ktoś tam, gdzieś tam, obejrzał , pobrał po rosyjsku, bo odcinek wyciekł, ok na filmwebie jeden człowiek napisał ze zakończenie zrąbali, twój post i opinia opiera się wieć o cały ten jeden głos, no kurde... na rededicie 5 osób napisało że zakończenie bardzo dobre i satysfakcjonujące.. i co teraz ? poczekajmy na spokojnie do piątku, niech każdy oceni sam, szerokości
Imm 275 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Nie wiem, co by musieli zrobić w 10 odcinku(nie oglądałem wycieku), abym zmienił zdanie o serialu. Jest naprawdę świetny. Potwierdzono również już 2 i 3 sezon, dla mnie super. 1
j4z 937 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia 1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Studio Mam na liście, tak bardzo bym chciał, ale to Apple, więc pewnie nie ma lektora?
skunRace 797 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Zrobiłem sobie po pond 10 latach powtórkę z gangsterskich klimatów. The Sopranos skończone , teraz lecę Boardwalk Empire (3 sezon). Jak skończę to zaczynam świeżutki MobLand, bo już wyszły wszystkie odcinki. 2 1
miro 702 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia 5 minut temu, j4z napisał(a): pewnie nie ma lektora? jest z AI, jak ktoś musi.. nie psuj sobie odbioru, eng i dobre napisy, serial sztos
j4z 937 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Nie no SI to nie... Trudno. Poczekam może ktoś kupi prawa.
Oldman 464 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia (edytowane) W dniu 30.08.2025 o 00:30, Akuki napisał(a): Nie oglądam zbyt wiele seriali bo mierzi mnie rozwlekanie fabuły No widzisz a ja np chętniej oglądam seriale niż filmy. Filmy z racji swojej długosci są czesto bardzo uproszczoną wersją historii jaką moglibysmy otrzymać gdyby nie ograniczenia czasowe, taką wręcz papierową, w niektórych gatunkach to sie powiedzmy sprawdza ale w niektórych az sie prosi by pokazać to lepiej dokładniej ale czas goni i trzeba kończyc . Pozatym filmy i seriale rządzą sie swoimi prawami i nie ma co generalizować bo to za duze uproszczenie, wszystko zalezy od tego jaką opowieść chcemy przedstawić i komu. są takie historie których chocbys stanął na głowie to nie dasz rady sensownie pokazać w filmie (nawet 3 częsciowym) a są i takie które nadają sie tylko na film i robienie z nich serialu to głupota bo historia jest zwyczajnie za krótka, zbyt prosta itp. Obecnie produkuje sie seriale w róznych długosciach i mozna dzieki temu wybrac odpowiednią długosc do rodzaju opowiesci. Faktem jest to ze czasami wystepuje tzw "rozwlekanie fabuły" gdy fabuła jest zwyczajnie za krótka na ilosc zakontraktowanych odcinków ale bywa też odwrotnie czyli wtedy gdy adaptuje sie np duzą ksiązke i próbuje ją wcisnąć w jeden film (wtedy wychodzi gówno w kolorowym papierku). Jak juz wspomniałem zalezy to też od targetu , młodsi widzowie bedą bardziej zainteresowani podstawową historią, a starsi chętnie takze mogą przytulić zgłębianie portretów psychologicznych bohaterów i ich motywacji (a to wymaga większej ilosci czasu antenowego i np retrospekcji z przeszłosci) Edytowane 31 Sierpnia przez Oldman 1 1
j4z 937 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia Z tymi młodszymi i starszymi widzami to też jest generalizowanie. Z całą resztą chyba się zgadzam.
Send1N 4 162 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września W dniu 30.08.2025 o 01:50, Imm napisał(a): Alien - totalna padaka, w sumie zgodnie z oczekiwaniami, nie wiem czy dotrwam do końca sezonu. Gorzej niż 4 odcinek to chyba już nie może być więc trzeba wierzyć że będzie lepiej
ODIN85 3 501 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Alien ep 5. Klasyczny Obcowy odcinek. Mogli go nawet dać jako pierwszy. W końcu coś dobrego 1 1
Dimazz 565 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Na razie najlepszy odcinek. Retrospekcja z wydarzeń przed i wariacja ósmego pasażera. Oczko okazuje się chyba rozumnym stworzeniem to jest ciekawy wątek ale reszta taka sobie. Alien wygląda słabo i gość który zakłada kostium jest za gruby. Jego zachowanie też jest dziwne. Jest słaby i jakiś upośledzony, słabo kojarzy. Zostały 3 odcinki do końca. Za mało żeby poznać świat i stworzyć ciekawe wątki. Głupie dialogi i przeciąganie serialu bez pomysłu źle się skończy
ODIN85 3 501 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września W następnym obcy wybiją cały ośrodek. W kolejnym odcinku droga obcych do miasta. A w ostatnim masakra w mieście
Lypton 953 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września 8 minut temu, ODIN85 napisał(a): W następnym obcy wybiją cały ośrodek. W kolejnym odcinku droga obcych do miasta. A w ostatnim masakra w mieście Do miasta to nie, bo ośrodek jest na wyspie pośrodku oceanu. Ale że uciekną, to wiadomo. W trailerze jest scena z jakimiś komandosami buszującymi po tropikalnym lesie.
ODIN85 3 501 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września No dobra to pewnie w ostatnim jakoś dostaną się do miasta. A są ploty o Predatorze że przyleci zrobić porządek?
Stjepan 2 376 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września 8 godzin temu, ODIN85 napisał(a): No dobra to pewnie w ostatnim jakoś dostaną się do miasta. A są ploty o Predatorze że przyleci zrobić porządek? Niech robi, wolę Predatora od Aliena. 1
Rekomendowane odpowiedzi