Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Gra pożera ponad 11 GB pamięci Vram...

Grafika nie jest tak rewelacyjna i dziwię się, że dalej nie ma sprzeciwu społeczeństwa wobec słabej optymalizacji. rtx 5070ti 2560x1440 i około 70 fps a w przypadku biomasy nawet spada  poniżej 60 fps ? Przecież to kpiny są. W d*pie mam te sztuczne techniki jak dlss czy fg. 

Nie no, jak są sztuczne techniki i ostrość bardzo zbliżona do efektu bez ulepszaczy to jest elegancko. Obecnie gram w DLB na upscalerze 4.0 fsr i jest całkiem spoko pod względem jakości i wydajności 

Opublikowano

Optymalizacja leży i nie ma tu czego bronić... Ech, myślałem, że 5070 Ti w 1080p wystarczy na trochę dłużej grania na full detalach. :P Ale gra cały czas zacna, choć na niektórych etapach wkrada się trochę monotonii.

Opublikowano

No ja tak gram po trochę, kończę etap z butami grawitacyjnymi i w niektórych segmentach widać wyraźnie, że gra została skrojona na sprint przez grupę wrogów w nie czyszczenie pomieszczeń :E ogólnie po ostatnich aktualizacjach na 2080ti w wfhd i wysokich detalach jest raczej stabilne 60 fps - delikatne dropy do 50 kilku w paru miejscach. RT oczywiście off.

Opublikowano
15 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Tak, tak - bez DLSS i generatora klatek nie da się w to normalnie grać na max detalach nawet w 1080p.

Wystarczy wyłączyć sprzętowy Lumen (nazywany w opcjach RT %-)) i gra działa ok.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Necronom napisał(a):

Nie jestem niewolnikiem "wszystko w prawo" to mi nic nie kwiczy. Gra chodzi lepiej niż SH2. Zresztą różnice między maksymalnymi ustawieniami a tymi o jeden stopień niżej są prawie niezauważalne.

Na tym silniku ue5 to nawet różnice niskie/wysokie nie są zbyt zauważalne a wymagania takie same... 

OKEJ! Gra ukończona z zakończeniem A. Fajny tytuł.

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano

Na pewno nie sprzedał się wybitnie dobrze, co nie jest zaskoczeniem - nikt tego nie oczekiwał. Pierwsze wyniki mówiły o 200 tysiącach kopii cyfrowych, co pokryło połowę kosztów produkcji. Gra pewnie wyjdzie na swoje, ale szału nie ma i nie będzie.

Opublikowano

No od premiery już trochę czasu minęło i gra ma zaledwie 6k ocen na steam. To bardzo, bardzo mało. Choćby silent hill f, który też jakoś szczególnie dobrze się nie sprzedał i wyszedł parę tygodni później ma tych ocen prawie 3x tyle. A co dopiero jakieś popularne tytuły, bf6 - 102k.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, babayaga napisał(a):

No od premiery już trochę czasu minęło i gra ma zaledwie 6k ocen na steam. To bardzo, bardzo mało. Choćby silent hill f, który też jakoś szczególnie dobrze się nie sprzedał i wyszedł parę tygodni później ma tych ocen prawie 3x tyle. A co dopiero jakieś popularne tytuły, bf6 - 102k.

Bo ten f to jest gówno które tylko leci na marce silent hill i to wystarcza by się sprzedawano pomimo tego, że to gówno.  A Cronos to ciekawa gra tylko kuźwa brakuje w niej potencjału. Prosty unik by dodali i byłoby lepiej ale nie bo po co... 

Edytowane przez Crew 900
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):
  Pokaż ukrytą zawartość

Nie. Ten debil kolekcjoner już został wyjaśniony przez większość, że jest gównem i to co on pi*rdoli jest nic nie warte i jest opłacone. 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano (edytowane)

Sam temu typowi swojego czasu w komentarzu napisałem jak pitoli trzy po trzy. Gość grał tylko w SH2, zrobił sobie z tego jakieś cudo, a reszty serii nie zna i kompletnie miesza fakty. Ale obiecałem sobie, że więcej nic od niego nie obejrzę.

Edytowane przez Necronom
Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Microsoft by to kupił do GPa.

GP to zabójca studiów z ambicjami. Jedyne co zapewnia Microsoft, to że nie zbankrutujesz. Jeżeli jednak masz dobrą własną grę i masz nadzieję na niej dobrze zarobić, musisz iść w samodzielne wydawanie gry. Wierzę, że Blooberowi uda się ze sprzedaży spłacić kiedyś koszty produkcji i potem zarobić jeszcze z 50 mln PLN. 

@Ryszawy Cronos był bardzo drogi w produkcji (ok. 100 mln PLN) i potrzebuje sprzedać się w 1mln kopii w pełnej cenie, żeby się spłacić. Na razie jeszcze sporo brakuje mu do tej ilości).

Edytowane przez tgolik
Opublikowano

Ja trzymam kciuki za Blooberów i Cronosa, 100 baniek to jednak sporo kasy, mam nadzieję, że wyjdą na plus. Chociaż z tym gatunkiem gier to nigdy nie wiadomo, niby wszyscy lubią Dead Space, ale remake, mimo, że świetnie wykonany, nie sprzedał się chyba zbyt dobrze, a liczyłem na odświeżenie drugiej części DS (trzeciej nienawidzę).

Opublikowano

Wleciało Demo na Steam, pograłem chwilę, ale musiałem wrzucić DLLS i FG aby uzyskać stabilne klatki. Gra jakoś nie wygląda aby miała takie wymagania, zwłaszcza że widać, że GPU ani CPU nie są dociskane, a mimo to bez wspomagaczy mam niespełna 30fps :heu:

Opublikowano (edytowane)

Odpaliłem demko, wcześniej widziałem kawałki streama na YT, ale jednak samemu jak się gra to dźwięk, grafika, klimat(brak kurna dubbingu) wygląda dużo lepiej. Odpaliłem maks detale z RT, 1440p z DLSS balans + FG i mam ponad 110/120fps zależnie od miejscówki, przejście z dlss jakość na balans daje ok 10fps. Podoba mi się, demo wpadło mi oko i rozważę zakup, jeszcze pogram w to demo.

Jeszcze jedno, czasem jest stutter, czuć. 

Edytowane przez Reddzik