Zas 462 Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia No patrz, a z drugiej strony są tak przebojowe osoby jak Łatwogang. Nie generalizowałbym, akurat tak jak obserwuje młodzież na ulicy, to wydaje się znacznie bardziej ogarnięta i znacznie mniej "piwniczakująca" niż pokolenie, które wychowało się 10-15-20 lat wcześniej, a teraz zasila grono kuców. A, chociaż czekaj, napisałeś milleninalsów, a nie zetki czy alfy, no to są ci, którzy mają teraz ok 40-50 lat. to może by i pasowało....
KiloKush Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia 3 minuty temu, Zas napisał(a): No patrz, a z drugiej strony są tak przebojowe osoby jak Łatwogang. Nie generalizowałbym, akurat tak jak obserwuje młodzież na ulicy, to wydaje się znacznie bardziej ogarnięta i znacznie mniej "piwniczakująca" niż pokolenie, które wychowało się 10-15-20 lat wcześniej, a teraz zasila grono kuców. A, chociaż czekaj, napisałeś milleninalsów, a nie zetki czy alfy, no to są ci, którzy mają teraz ok 40-50 lat. to może by i pasowało.... Jak parę lat temu miałem małe dziecko i stałem z nim w kolejce w sklepie na rękach to młodzieży zdarzało się mnie wpuścić do kolejki, za to te stare baby co to komune pamiętają i cisną po tej młodzieży jeszcze mi się potrafiły wrypać przede mnie.
trepek Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Z tą młodzieżą to jest różnie - z jednej strony dzieci płatki, z drugiej strony jak spaceruję z wózkiem po bocznej drodze i z naprzeciwka jedzie młodzieniec na jakimś motocyklu to podczas mijania albo wrzuca luz albo gasi silnik. Starsze osoby na motocyklu nawet nie zmniejszają obrotów.
galakty Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 10 godzin temu, KiloKush napisał(a): Jak parę lat temu miałem małe dziecko i stałem z nim w kolejce w sklepie na rękach to młodzieży zdarzało się mnie wpuścić do kolejki, za to te stare baby co to komune pamiętają i cisną po tej młodzieży jeszcze mi się potrafiły wrypać przede mnie. Wiadomo, a w tramwaju torba odpoczywa na miejscu na którym ktoś by usiadł.
Kris194 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Pisowski myśliciel. Proponuję mu dać Nobla za tą "głęboką" analizę.
galakty Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Jak w tym memie "If You're homeless, just buy a house".
Kamiyanx Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Ale trochę tak jest, bo ludzi nie stać też z tego powodu, że jedna pensja to mało.
galakty Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Nie no rację ma, kiedyś była bieda i dzieci było dużo, ale czy to dobry argument żeby do tego wracać Ktoś kto się wychował w biedzie i widział jak to wyglądało nie chce tego samego dla swoich dzieci.
adashi Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Nie odwrócimy tendencji małej liczby dzieci. Można albo się z tym pogodzić, albo dalej działać bohatersko jak Syzyf. Trzeba patrzeć na inne rzeczy. I no cóż, nawet Czarnek raz na jakiś czas powie coś trafnego.
galakty Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia No przecież robimy, ściągamy tanią siłę roboczą...
zlatan1981 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) Polska się wyludnia, a jednocześnie coraz większe korki na drogach. Edytowane 29 Kwietnia przez zlatan1981
galakty Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Wyludnia? W sensie że Polaków mniej, to tak, ale ludzi na pewno od 2022 jest więcej.
kubikolos Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Cytat W 2025 roku wydano kolejne 251 tys. zezwoleń na pracę dla cudzoziemców W zeszłym roku wydano 251 tys. zezwoleń na pracę dla cudzoziemców w Polsce. Czyli aktualnie państwo przyjmuje legalnie więcej imigrantów niż rodzi się dzieci. O ratowaniu demografii nie ma mowy bo wydano zaledwie 41,5 tys. zezwoleń dla kobiet w wieku rozrodczym. https://psz.praca.gov.pl/documents/10828/8179604/Zezwolenia+na+pracę+-+2025.xlsx/cd3305d3-5800-3f05-bb11-d6d6a5bc3d53?t=1776936643529 do tego jeszcze nielegalni, uchodzcy i oczywiscie studenci z afryki ktorych minister oficjalnie uwaza za nasza odpowiedz na demografie XDDDDDDDDDDDDDDDDDD wszystko zgodnie z planem
Suchy211 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 21 godzin temu, adashi napisał(a): Nie odwrócimy tendencji małej liczby dzieci. Można albo się z tym pogodzić, albo dalej działać bohatersko jak Syzyf. Ja nie wiem czy jest sens cokolwiek odwracać. Zmniejszająca się liczba ludzi w sposób samoistny rozwiązuje pewne problemy na które obecnie wymyślamy głupie i drogie rozwiązania.
209458 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia 23 godziny temu, adashi napisał(a): Nie odwrócimy tendencji małej liczby dzieci. Można albo się z tym pogodzić, albo dalej działać bohatersko jak Syzyf. Całego trendu nie odwrócisz, ale jednak w jednych krajach przebiega to łagodniej, w innych bardziej drastycznie. Są jakieś widełki manewu
kubikolos Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Cytat Co Twoje Dziecko Ogląda w Bajce! Tęczowe klimaty... Poprawność polityczna Tęczowa menora z świecami w kolorach flagi LGBT i piosenka o zapalaniu szóstej świecy, która brzmi jak indoktrynacja na sterydach. Dwóch tatusiów i poprawność polityczna poziom ciężki XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD jak zawsze, calkowicie przypadkowo
Kamiyanx Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja A wy dalej się łapiecie na jakieś skrajne filmiki i dopisujecie do nich teorię. Nasze tiktokowe mózgi muszą mieć dopaminę xd
Fatality Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 2 minuty temu, Ludojad napisał(a): Słyszałem rano w radio zet o tym tylko jednak trochę normalniej to przedstawili. A może nie jestem na czasie i teraz lewactwo zamiast mówić o płodach to używa takich stwierdzeń. Czyli w sumie jeśli kobieta jest w ciąży i chce zrobić aborcję to można już mówić że nosi w sobie odpad medyczny?
trepek Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) Wyhamowanie spadku urodzeń i stabilizacja: 15 tys dzieci z programu in-vitro. To wychodzi lekko ponad 6% urodzeń. Do tego urodzenia z in-vitro poza programem. Szok. Edytowane 25 Czerwca przez trepek
Badalamann Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca Może mu wytłumaczą że jak bardzo by nie próbował, z jak wieloma członkami PiSu, to dzieci z tego nie będzie
Rekomendowane odpowiedzi