Skocz do zawartości

Demografia Polski - System Emerytalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No patrz, a z drugiej strony są tak przebojowe osoby jak Łatwogang. Nie generalizowałbym, akurat tak jak obserwuje młodzież na ulicy, to wydaje się znacznie bardziej ogarnięta i znacznie mniej "piwniczakująca" niż pokolenie, które wychowało się 10-15-20 lat wcześniej, a teraz zasila grono kuców. 

A, chociaż czekaj, napisałeś milleninalsów, a nie zetki czy alfy, no to są ci, którzy mają teraz ok 40-50 lat. to może by i pasowało.... :E 

Opublikowano
3 minuty temu, Zas napisał(a):

No patrz, a z drugiej strony są tak przebojowe osoby jak Łatwogang. Nie generalizowałbym, akurat tak jak obserwuje młodzież na ulicy, to wydaje się znacznie bardziej ogarnięta i znacznie mniej "piwniczakująca" niż pokolenie, które wychowało się 10-15-20 lat wcześniej, a teraz zasila grono kuców. 

A, chociaż czekaj, napisałeś milleninalsów, a nie zetki czy alfy, no to są ci, którzy mają teraz ok 40-50 lat. to może by i pasowało.... :E 

Jak parę lat temu miałem małe dziecko i stałem z nim w kolejce w sklepie na rękach to młodzieży zdarzało się mnie wpuścić do kolejki, za to te stare baby co to komune pamiętają i cisną po tej młodzieży jeszcze mi się potrafiły wrypać przede mnie. 

Opublikowano

Z tą młodzieżą to jest różnie - z jednej strony dzieci płatki, z drugiej strony jak spaceruję z wózkiem po bocznej drodze i z naprzeciwka jedzie młodzieniec na jakimś motocyklu to podczas mijania albo wrzuca luz albo gasi silnik. Starsze osoby na motocyklu nawet nie zmniejszają obrotów.

Opublikowano
10 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Jak parę lat temu miałem małe dziecko i stałem z nim w kolejce w sklepie na rękach to młodzieży zdarzało się mnie wpuścić do kolejki, za to te stare baby co to komune pamiętają i cisną po tej młodzieży jeszcze mi się potrafiły wrypać przede mnie. 

Wiadomo, a w tramwaju torba odpoczywa na miejscu na którym ktoś by usiadł. 

Opublikowano

Nie odwrócimy tendencji małej liczby dzieci. Można albo się z tym pogodzić, albo dalej działać bohatersko jak Syzyf.

Trzeba patrzeć na inne rzeczy.

I no cóż, nawet Czarnek raz na jakiś czas powie coś trafnego.

Opublikowano
Cytat

W 2025 roku wydano kolejne 251 tys. zezwoleń na pracę dla cudzoziemców

W zeszłym roku wydano 251 tys. zezwoleń na pracę dla cudzoziemców w Polsce. Czyli aktualnie państwo przyjmuje legalnie więcej imigrantów niż rodzi się dzieci. O ratowaniu demografii nie ma mowy bo wydano zaledwie 41,5 tys. zezwoleń dla kobiet w wieku rozrodczym.

https://psz.praca.gov.pl/documents/10828/8179604/Zezwolenia+na+pracę+-+2025.xlsx/cd3305d3-5800-3f05-bb11-d6d6a5bc3d53?t=1776936643529

do tego jeszcze nielegalni, uchodzcy i oczywiscie studenci z afryki ktorych minister oficjalnie uwaza za nasza odpowiedz na demografie XDDDDDDDDDDDDDDDDDD

wszystko zgodnie z planem

da1a94f077c8e11c3740c754f01b0d9d,930,0,0

XfiUL3ms2b2gzOG2JLOXQyrglEfQjQkV_story33

Opublikowano
21 godzin temu, adashi napisał(a):

Nie odwrócimy tendencji małej liczby dzieci. Można albo się z tym pogodzić, albo dalej działać bohatersko jak Syzyf.

Ja nie wiem czy jest sens cokolwiek odwracać. Zmniejszająca się liczba ludzi w sposób samoistny rozwiązuje pewne problemy na które obecnie wymyślamy głupie i drogie rozwiązania.

Opublikowano
23 godziny temu, adashi napisał(a):

Całego trendu nie odwrócisz, ale jednak w jednych krajach przebiega to łagodniej, w innych bardziej drastycznie. Są jakieś widełki manewu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

Co Twoje Dziecko Ogląda w Bajce! Tęczowe klimaty... Poprawność polityczna

Tęczowa menora z świecami w kolorach flagi LGBT i piosenka o zapalaniu szóstej świecy, która brzmi jak indoktrynacja na sterydach. Dwóch tatusiów i poprawność polityczna poziom ciężki

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

jak zawsze, calkowicie przypadkowo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
2 minuty temu, Ludojad napisał(a):

Słyszałem rano w radio zet o tym tylko jednak trochę normalniej to przedstawili. 

A może nie jestem na czasie i teraz lewactwo zamiast mówić o płodach to używa takich stwierdzeń. Czyli w sumie jeśli kobieta jest w ciąży i chce zrobić aborcję to można już mówić że nosi w sobie odpad medyczny? 

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...