Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja przynajmniej jedno auto lubię mieć na sezonowych. Zimy są jakie są, ale jednak mieszkam na południu kraju, do tego stosunkowo często gdzieś zaczepiam góry i nie chcę być zaskoczony "na zimówkach jadą a ja na wielosezonie stoję". 307 już od kilku lat na wielosezonie, teraz dostał kolejne, C5 pewnie też dostanie je gdy któryś komplet sezonowych (raczej letnie) się skończy. 508 jesienią dostał nowe letnie i zimowe więc tu mam spokój na kilka lat.

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Poskładałem! Później fotki wrzucę - zostały mi tylko słupki tył do założenia bo gdzieś spinki pogubiłem i muszę dokupić :hmm: No i teraz schowek na okulary się nie trzyma - muszę dokupić stelaż bo inaczej dziura w dachu. I na koniec - przy demontażu podsufitki urwałem taśmę od lampek. Walczyłem ze 2h żeby ją zreanimować i polutować, w końcu się wkurw... bo ciągle nie działała i wywaliłem całą, zrobię nową na zwykłych kablach od początku do końca - więc póki co nie ma oświetlenia w środku.

Edytowane przez lesiu155
  • Like 1
Opublikowano

U mnie wymiana akumulatora bo dealer Kia z Poznania był tak łaskawy i sprzedał mi Stingera z jakimś zajechanym :bicz:

Do tego zakupiłem sobie skanerek OBD2. Jak na razie 0 błędów. Mają szczęście :E 

Opublikowano (edytowane)

No i są zdjęcia! Nie edytuję tamtego postu bo by to zginęło.

A więc było tak:
uCHqGq2.jpeg
Tutaj mi chodzi o to, jak dojechany był zderzak, widać odpryski lakieru i on wyglądał od przodu jak wypiaskowany.
YjKrqsr.jpeg
rGRfu65.jpeg
rwGPsYz.jpeg
To zdjęcia od razu po zdarzeniu, nie zrobiłem zdjęć przed robotą, zapomniałem ale wyglądało to dużo gorzej, rdza itd.
NngPVYT.jpeg

A jest tak:

TqEeUxJ.jpeg
x13ymgl.jpeg
y1wDMlI.jpeg

No i podsufitka w trakcie roboty:
pQhtndC.jpeg
YnA4tfU.jpeg

I gotowa:
V4BUtTg.jpeg
pIihVe1.jpeg

oMvhmfC.jpegKPDAlz8.jpeg

QzC9rF9.jpeg

I na koniec mój tymczasowy rygiel :D
IIsowN6.jpeg

Edytowane przez lesiu155
  • Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Ja chyba naprawiłem klamki u siebie. Jako, że za bardzo nie chciało mi się do serwisu, a kompletnie nie pasowało mi, że obydwie klamki zdechły, to przetrzepałem wszystkie opcje w ustawieniach samochodu. O zamykaniu drzwi nie było ani słowa, ale było o otwieraniu (które działało). Pozmieniałem wszystkie ustawienia. Poszedłem do fryzjera, pozmieniałem ustawienia na pierwotne i... Działa! :E

Edytowane przez marko
  • Haha 3
Opublikowano

Dziś autko dostało myju myju na myjni. Zawsze po myciu przychodzi załamanie pogody i stawiam na deszcz tym razem, gdyż zbliżają się święta. :lol2:

Ostatnio spadł śnieg, a potem błoto pośniegowe uwaliło mi auto po sam dach. :cenzura: