dannykay 1 132 Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Nic z tych rzeczy. Auto było dbane eksploatacyjnie.
nozownikzberlina 625 Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Opublikowano 8 Sierpnia 2025 5 minut temu, dannykay napisał(a): Nic z tych rzeczy. Auto było dbane eksploatacyjnie. ale to stara x5 z tym m57d30? jeśli tak, to bardzo bardzo dziwne. Chyba, że miała skręcone z sześćset tysięcy kilometrów na szafie. Na żywo widziałem samochód z takim silnikiem - BMW E39. Miało prawie milion przebiegu i było w nie najgorszym stanie, a ten ropniak nawet dymka nie puszczał przy ostrym przyśpieszaniu. To chyba jeden z najlepszych silników diesla w Europie, a może i najlepszy.
nozownikzberlina 625 Opublikowano 8 Sierpnia 2025 Opublikowano 8 Sierpnia 2025 11 minut temu, dannykay napisał(a): E70 z N57 6
galakty 5 466 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Mi ostatnio jakiś pterodaktyl narobił ale na szybę na szczęście. Kuźwa nawet myjka bezdotykowa tego nie zmyła, trzeba było skrobać. Nie wiem co to było, jakby fioletowe/czarne
trepek 2 046 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 Opublikowano 19 Sierpnia 2025 3 godziny temu, galakty napisał(a): Nie wiem co to było, jakby fioletowe/czarne Aronie przetrawione ;-)
Kakarotto 751 Opublikowano 23 Sierpnia 2025 Opublikowano 23 Sierpnia 2025 Auto siostry, ale jestem współwłaścicielem. Po remoncie chodnika u mnie na osiedlu, została kupa ziemi z betonem na drodze wewnętrznej i tak, było tak, jak można się domyślić... Siostra na to wjechała i tak próg wygięło, że nie można drzwi otworzyć. A była taka fajna Asterka, ładna, niebita.
Krzysiak 3 317 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 W dniu 8.08.2025 o 09:17, lesiu155 napisał(a): Zatkana odma niby - w razie czego jaka pokrywa zaworów? Z19DT Miałem pisać że to może być odma...to samo (zalane olejem całe okolice turbiny) przerabiałem w zafirze brata kilka lat temu. Na wtedy pokrywa była nie do dostania Zastosowałem na szybko zawór odmy zakładany na wąż i tak ponoć do dziś jeździ u obecnego właściciela.
lesiu155 461 Opublikowano 2 Września 2025 Opublikowano 2 Września 2025 (edytowane) No tak właśnie teraz przeszukiwałem neta i nie ma pokrywy... Za to jest zestaw naprawczy odmy, widzę, że wymiana nie jest skomplikowana, a czytam, że działa więc pewnie to zrobię. Muszę tylko wymyślić jak kapsel wkleić na nowo, na vkp jest instrukcja ale dosyć niejasna dla mnie, a nie chcę odkręcać pokrywy zaworów bo nie wiem jakim momentem później ją przykręcić A zayebać kapsel żywicą to każdy głupi potrafi, co potem tylko. Przy jakiejś okazji dobiorę się do turbiny i zobaczę czy wirnik ma luz bo ma prawo - robiona była w 2010 czy 11 Edytowane 2 Września 2025 przez lesiu155
Arczevski 207 Opublikowano 3 Września 2025 Opublikowano 3 Września 2025 Ostatnio w insigni szlag trafił rurkę od wspomagania i lało sobie radośnie. Do wyboru albo marny chińczyk albo ori... 2
lesiu155 461 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 Wymieniłem ostatnio czujnik paliwa ale to nie to, znowu mi checka wywaliło przy bucie w podłogę Mogą wtryski dwać błąd common rail? Bo na zimnym chwilę kręci i potrafi białego dymka puścić.
GordonLameman 10 308 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman
lesiu155 461 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 Silnik mam zdrowy, ostatnio byłem u mechanika to był zaskoczony jaki czysty Ale byłem z czym innym, będę musiał pewnie wyciągnąć wtryski i oddać na sprawdzenie, teoretycznie mogę sprawdzić korekty, ciekawe tylko, czy to coś pokaże. Mi nie zawsze wywala ale zawsze przy około 3k RPM.
TheMr. 3 116 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 Wgnieciona i polamana ramka od rejestracji z przodu, Ukrainka na żółtym postanowiła w jednej chwili przejechać, ale zatrzymała się w połowie pasów dzięki czemu wyrwała w tył przy dość niskiej prędkości Nie rozumiem jak można zdecydować się jechać na żółtym po czym dać mocno po heblach.
Oldman 640 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 9 minut temu, TheMr. napisał(a): Wgnieciona i polamana ramka od rejestracji z przodu, Ukrainka na żółtym postanowiła w jednej chwili przejechać, ale zatrzymała się w połowie pasów dzięki czemu wyrwała w tył przy dość niskiej prędkości Nie rozumiem jak można zdecydować się jechać na żółtym po czym dać mocno po heblach. widocznie mało jezdzisz bo to bardzo częsty widok, ludzie czesto zmieniają zdanie wlasnie na żółtym dlatego zalecane jest zeby zachować dystans a nie siedzieć komuś na zderzaku w takiej sytuacji
GordonLameman 10 308 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 15 minut temu, TheMr. napisał(a): Wgnieciona i polamana ramka od rejestracji z przodu, Ukrainka na żółtym postanowiła w jednej chwili przejechać, ale zatrzymała się w połowie pasów dzięki czemu wyrwała w tył przy dość niskiej prędkości Nie rozumiem jak można zdecydować się jechać na żółtym po czym dać mocno po heblach. W sensie, że Ty jechałeś za nią na "bardzo, bardzo, mega bardzo późnym żółtym" i chciałeś przejechać?
galakty 5 466 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 Chyba nie chciał się przyznać, że nie zachował bezpiecznej odległości 3
TheMr. 3 116 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 24 minuty temu, GordonLameman napisał(a): W sensie, że Ty jechałeś za nią na "bardzo, bardzo, mega bardzo późnym żółtym" i chciałeś przejechać? Wyjechała już poza światło, i nie było to bardzo bardzo mega bardzo późne żółte. Zahamowała w połowie pasów, a że prędkość 20 km/h to zahamowała praktycznie w miejscu, ja już patrzyłem się w stronę rowerów/pieszych. 30 minut temu, Oldman napisał(a): widocznie mało jezdzisz bo to bardzo częsty widok, ludzie czesto zmieniają zdanie wlasnie na żółtym dlatego zalecane jest zeby zachować dystans a nie siedzieć komuś na zderzaku w takiej sytuacji Tak, bardzo mało W takiej sytuacji jedziesz a nie w połowie hamujesz na połowie pasów 10 minut temu, galakty napisał(a): Chyba nie chciał się przyznać, że nie zachował bezpiecznej odległości Jak ktoś Ci nagle daje po hamulcu na 100% w miejscu w którym się nie spodziewasz że ktokolwiek się na taki krok zadecyduje to nawet odległość cię nie uratuje.
trepek 2 046 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 Może jakaś ładna Ukrainka więc chciał nawiązać bliższe relacje polsko-ukraińskie?
TheMr. 3 116 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 Akurat była ładna No w zopu 200 zł bo wjechałem a tam wystarczy szminka dwa razy machnąć No cóż, zdarza się. Pierwsza “stłuczka” od hohoho, i jeszcze dłużej.
galakty 5 466 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 1 minutę temu, TheMr. napisał(a): Jak ktoś Ci nagle daje po hamulcu na 100% w miejscu w którym się nie spodziewasz że ktokolwiek się na taki krok zadecyduje to nawet odległość cię nie uratuje. Zasada ograniczonego zaufania Tym bardziej skoro zahamowała na światłach i było żółte, no sorry ale musiałeś albo się zagapić albo popylałeś zbyt szybko. To nie rowerzysta który wjeżdża rozpędzony pod kątem prostym, tylko auto z przodu...
TheMr. 3 116 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 Nie, nie zahamowała na światłach. Wyżej masz napisane że wyjechała już praktycznie na skrzyżowanie, zatrzymała się w połowie pasów. Zbyt szybko czyli 20 km/h? I pękła tylko ramka od rejestracji? Bo częściowo wyhamowałem?
GordonLameman 10 308 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 3 minuty temu, TheMr. napisał(a): Wyjechała już poza światło, i nie było to bardzo bardzo mega bardzo późne żółte. Zahamowała w połowie pasów, a że prędkość 20 km/h to zahamowała praktycznie w miejscu, ja już patrzyłem się w stronę rowerów/pieszych. Miałem tak kiedyś, ale nie na światłach, tylko przy włączaniu się do ruchu. Ja patrzyłem, że spokojnie zmieszczę się przed nadjeżdżającym autem, a gość przede mną stwierdził, że on jednak musi poczekać, bo to nie lza tak szybko się włączać do ruchu No, ale to było z 12-13 lat temu. Ostatnia moja stłuczka 1
Krzysiak 3 317 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 Kurła... I to akurat z pary, która miała zostać, bo miałem na przyszły sezon zmienić 2 opony...trzeba 4 teraz. 2
GordonLameman 10 308 Opublikowano 5 Września 2025 Opublikowano 5 Września 2025 Może rozmiar opony był niehomologowany? 1 1
Rekomendowane odpowiedzi