Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tylko ac Ci podrożeje jak zgłosisz szkodę, ubezpieczenie szyb nie ;) Poza tym - ubezpieczenie szyb kosztuje 150 ziko jakieś, serio AC wyszło taniej? Jakoś średnio w to wierzę

Edytowane przez lesiu155
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Niezły cyrk. Odebrałam auto od gazownika. Wymieniał butlę, przewody i reduktor. Po odbiorze auto przerywa na LPG i na benzynie przy depnieciu. Przy depnieciu są też bąbelki w płynie chłodniczym. Czujnik gazu wtedy piszczy. Gaz też ulatnia się przy przewodach z przodu auta. Robiłem test na upg ale nie wykrył CO. Przy włączeniu auta jest chwilę normalnie, później coś hałasuje pod maską i chwilę auto dymi, a po chwili jest już normalnie - chat twierdzi, że to uszkodzony reduktor właśnie takie daje objawy podczas nagrzewania się. Bąbelki w płynie chłodniczym też mogą być przez uszkodzony reduktor. Płynu nie ubywa ale co chwilę odkręcam korek i strzela ze zbiornika powietrze albo gaz bo trochę śmierdzi. Co o tym sądzicie?

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano
30 minut temu, huudyy napisał(a):

że natychmiast powinieneś wrócić do gazownika, niech to ogarnie.

2 minuty temu, marko napisał(a):

LPG psuje silniki!

Jedź z reklamacją, jeju...

BTW. klamki dalej nie działają :E

To to wiem ale zastanawiam się co mógł odwalić, że gaz dostaje się do układu chłodzenia no ale raczej nie pomylił przewodów tylko membrana w reduktorze przepuszcza.

Teraz, bergercs napisał(a):

Fordy owszem.

Ecoboosta to i nawet benzyna pasuje :E