Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, jarux napisał(a):

Wycieraczki w megane :E Najpewniej mechanizm stanął bo po doraźnym wlaniu 1/3 puszki wd40 na oski 

WD40 nie nadaje się do smarowania na dłużej, niż chwilowe smarowanie na najbliższe minuty/godziny. (takie moje zdanie) Także w awaryjnej sytuacji/na chwilę można użyć, ale później (np. po odkręceniu problematycznej śruby itp. chwilowe zastosowania) najlepiej usunąć to WD40 i użyć odpowiedniego smaru do danego mechanizmu.

• Upvote 1
Opublikowano

Zamiast wd-40 lepiej i na dłużej sprawdza się smar w sprayu 

Opublikowano (edytowane)

W piątek Serwis Toyoty wezwała moją starą 23-letnią Corollę na akcję serwisową związaną z wymianą poduszki w kierownicy.

Ze też im się chce takie auta wzywać na serwis :E 

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano
17 godzin temu, DjXbeat napisał(a):

W piątek Serwis Toyoty wezwała moją starą 23-letnią Corollę na akcję serwisową związaną z wymianą poduszki w kierownicy.

Ze też im się chce takie auta wzywać na serwis :E 

No to ja kilka dni temu z moim 18 letnim oplem byłem na tej samej akcji :)

Opublikowano (edytowane)

Prawdopodobnie poszło łożysko w przednim dyfrze. Przy wymianie oddam od razu skrzynie na regeneracje. Chodzi dobrze, ale jak już będzie na wierzchu...

Edytowane przez Ogoniasty
Xxx życiowe nie mogły tego przeżyć
Opublikowano

Wychodzę z założenia, że za dobrze to też źle. Robię pozory człowieka pracującego 😁

a łożysko tylko na żywo plus straszny luz na napędzie 

Opublikowano

To środek osiedla, tam 45kmh nie przekroczyłem, więc myślę że to złudzenie przez dźwięk 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ogoniasty napisał(a):

To środek osiedla, tam 45kmh nie przekroczyłem, więc myślę że to złudzenie przez dźwięk 

Ale na osiedlu jest strefa 30. Do tego pierdzisz tym ludziom pod oknami, 

gardzę takim gówniarstwem. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale na osiedlu jest strefa 30. Do tego pierdzisz tym ludziom pod oknami, 

gardzę takim gówniarstwem. 

G*wno mnie twoje zdanie interesuje. 

Panowie jak tu się teraz daje ignore? Nie chce mi się już czytać tego wylewania żali do wszystkich. Ale ty musisz być stłamszony w domu 🙆

Opublikowano (edytowane)

Nie będziesz mi mówił co mam robić 😉 co w maku usunęli strefę dla dzieci i nie masz gdzie za ochroniarza robić? 🤣 

Jakbym miał takie dziecko jak ty, to bym wiedział że zepsułem sobie i wielu innym życie 

a teraz idź szczękać gdzie indziej, bo ja za dużo czasu ci przeznaczyłem 👋 

buziaczki papa 😚 

IMG_6848.thumb.png.ee8f9cfa19bd532b251418e2ce2c51d5.png

Opublikowano
8 minut temu, Ogoniasty napisał(a):

Panowie jak tu się teraz daje ignore? Nie chce mi się już czytać tego wylewania żali do wszystkich. Ale ty musisz być stłamszony w domu 🙆

To nie żale, a istotna uwaga - istotna bo żyjemy w społeczeństwie. I powinniśmy szanować innych oraz obowiązujące zasady. Jest miejsce i czas na gazowanie. Ale - jak sam napisałeś - środek osiedla to nie jest takie miejsce. 

Jak tego nie rozumiesz to moim skromnym zdaniem nie zasługujesz na miejsce w tym społeczeństwie. Może jest takie miejsce - kilkaset kilometrów na wschód :) 

2 minuty temu, Ogoniasty napisał(a):

Nie będziesz mi mówił co mam robić 😉

Nic bardziej gówniarskiego nie da się napisać :) 

co w maku usunęli strefę dla dzieci i nie masz gdzie za ochroniarza robić? 🤣 

Jakbym miał takie dziecko jak ty, to bym wiedział że zepsułem sobie i wielu innym życie 

To dość dobrze podsumowuje Ciebie. Ja o Twoim zachowaniu, a ty mi na rodzinę wjeżdżasz. Brawo. Gardzę po wielokroć.

a teraz idź szczękać gdzie indziej, bo ja za dużo czasu ci przeznaczyłem 👋 

Przeznacz ten czas na doczytanie przepisów. I może naukę szacunku dla innych. 

• Upvote 5
Opublikowano

Argumentów do samego nagrania zabrakło, więc weszły  motoryzacyjne przysłowia. Kolejny etap to czytanie elementarza? 
Gordon się oburzy, że tam są same brednie, a Ty jak ten pachołek będziesz mu klaskać? 

Opublikowano

Ten typ człowieka, gdzie kupuje mieszkanie w centrum i po roku robi strajki na ulicach, bo mu dźwięk zamykanych drzwi w autobusie przeszkadzają 🤷 🤡 

Opublikowano
16 minut temu, Tornado3 napisał(a):

Jest bardzo dużo aut które seryjnie mają o wiele głośniejsze wydechy

I z takimi nowiutkimi hałaśnikami powinno się zrobić porządek - to akurat powinno być proste do uregulowania.

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Kyle napisał(a):

I z takimi nowiutkimi hałaśnikami powinno się zrobić porządek - to akurat powinno być proste do uregulowania.

To pakuj się do Chin. Nam zrobisz przysługę, a sam zaznasz spokoju wśród elektryków. Same pozytywy.

Gdyby takich ludzi wysłać na tydzień do warsztatu samochodowego, to po dwóch godzinach prosiliby o słuchawki wygłuszające i terapię. 

Opublikowano

Nie no, to nie jest żaden logiczny argument że w zakładzie pracy jest głośno. Żyjemy wszyscy w społeczeństwie a w miastach jest i tak nadmiar hałasu, generowanie więcej hałasu niż jest to niezbędne (nikt nie chce tutaj zakazywać aut spalinowych) tylko dla własnej satysfakcji nie jest społecznie korzystne i nie powinno być akceptowane.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
25 minut temu, Ogoniasty napisał(a):

To pakuj się do Chin. Nam zrobisz przysługę, a sam zaznasz spokoju wśród elektryków. Same pozytywy.

Nam, czyli komu? Pisz prosze za siebie i nie przekladaj tego, co uwazacie ze szwagrem, na calosc populacji.

27 minut temu, Ogoniasty napisał(a):

Gdyby takich ludzi wysłać na tydzień do warsztatu samochodowego, to po dwóch godzinach prosiliby o słuchawki wygłuszające i terapię. 

A obil Ci sie moze o uszy taki niepozorny skrot - BHP? Prosba o sluchawki czy stopery nie jest wydziwianiem, tylko standarem. Przynajmniej w cywilizowanych zakaldach pracy.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Są dla jakiegoś powodu ustalone normy hałasu. W tym przypadku do limitu jest jeszcze połowa drogi. Na siłę jest robienie z ludzi antyspołecznych nieporadnych życiowo łajz. Dlaczego jest wiecznie ustosunkowywanie się do jednej grupy społecznej? Bo co? To, że ktoś robi z siebie miernotę i wszystko przeszkadza to jest problem tej osoby, i naprawdę mało mnie one interesują. 

@Nareszcie jeśli masz stwierdzoną jakąś chorobę to ci wybaczę. Jeśli nie, to zmiataj.

To, że postacie jak Gordon są specyficzne, ale jest narzucone społecznie jakkolwiek akceptować takie osoby to przez lata człowiek się przyzwyczaił. Z trudem, ale jednak.

Natomiast jesteśmy w dziale motoryzacja, gdzie układ wydechowy jest w pełni legalnie zrobiony, a wy zachowujecie się jak dziewczynki z okresem i zgrywacie bohaterów dla ludu. Macie fora jak kafeteria czy inne. Tam jest dział gdzie na pewno traficie na swoich