Skocz do zawartości

Auta elektryczne (BEV)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, trepek napisał(a):

I tutaj wjeżdża całe na biało nowe hybrydowe Aygo X ze spalaniem 3.1 :E Tylko, że cena nowego Aygo to razy 2 cena T03 z dofinansowaniem.

Mój brat ma Porshe Cayenne E-Hybrid 3.0 Turbo 517km z 2024r i w katalogu to auto ma spalanie 3.4l/100km :E 

Rzeczywistość jest jednak brutalna i nie da się zejść poniżej 8l/100km no chyba że muskasz pedał gazu aby auto się tylko toczyło i najlepiej z górki.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Mój brat ma Porshe Cayenne E-Hybrid 3.0 Turbo 517km z 2024r i w katalogu to auto ma spalanie 3.4l/100km :E 

Widziałem jeden test gdzie na jazdach próbnych nowe Aygo miało spalanie w okolicach niskich 3 litrów. Trzeba czekać na większą ilość testów :)

• Haha 1
Opublikowano

Sztuczna inteligencja wywalila takie coś:

"

Leapmotor faces global problems including
negative consumer reviews highlighting issues with minor and major malfunctions, software problems, and inadequate service. These issues are compounded by the company's reliance on cheaper components, leading to quality concerns. Furthermore, the company is facing production challenges, as shown by the recent halt of T03 production in Poland by partner Stellantis. 
Product and service issues

Minor and major malfunctions: Owners report numerous problems, including high-speed instability, abnormal noises, and stalling in models like the C01 and C11.
    Poor user experience: The 2025 C10 has received criticism for a frustrating software experience, lack of smartphone mirroring, and outdated charging technology.
    Inadequate service: Reports indicate frequent rattles and inadequate service support.
    Questionable quality: Critics point to the use of second- and third-tier battery cells and third-party solutions for intelligent driving systems, leading to quality concerns. 

Production and market challenges

Stellantis production halt: Partner Stellantis has ceased production of the T03 in Poland, citing the need to "assess different production options," which could delay European market entry.
    Competition: Leapmotor faces tough competition from other Chinese EV brands that are increasingly entering the same price segments.
    Logistical and sales issues: In some markets like Italy, some buyers have reported ordering vehicles without fully understanding limitations, and facing issues like a low real-world range and charging difficulties, especially in areas without charging infrastructure. "

Ale w sumie jak się to czyta, to brzmi tak samo jak polityka PSA z ostatnich lat :E

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galakty napisał(a):

Tylko nie wiem czy serwis ma takie znaczenie skoro takie leasingi się bierze na okres 2-4 lat. 

tylko takie, ze mozesz czekac pare mies na auto, ktore bedzie stalo w serwisie/pod w oczekiwaniu na czesci ;) i nagle z 25 mis wynajmu , zrobi sie...12 :Up_to_s:

Edytowane przez SuLac0
Opublikowano

Oj już też nie przesadzajmy że nowe auta co chwilę w serwisie lądują ;) 

Nawet bym powiedział w drugą stronę, że jak taki Leapmotor jednak się rozwali (a może) to chyba gorzej wyjdzie. E-Trony miały awarie także ten. 

Opublikowano
22 godziny temu, bergercs napisał(a):

No, nie wiem. Od przyszlego roku model ma być już nie produkowany - może się okazać, że żadnych części już się nie dostanie, bo zbyt malo popularny model.

Generalnie T03 to już parę lat jest chyba na rynku? Ze 3 lata w Chinach? 2 lata we Włoszech? Ponoć Stellantis ma duży magazyn części do niego właśnie we Włoszech. Ale czy to prawda to już nie wiem na 100%.

@markoTiaa, żeby Fiat 500 był chociaż ładny :E

A co chesz od Jazza? Nie wygląda tragicznie moim zdaniem :D

Opublikowano
20 godzin temu, Kyle napisał(a):

Gorzej ... wygląda znacznie gorzej :szatanek:

Kwestia gustu, za to jest niezawodny, mało traci na wartości względem takich fiatów, opli że o chińskich taczkach nie wspomnę oraz ma przestronne wnętrze jak na ten segment.