Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Przykro mi to słyszeć.

Wyobrażasz sobie, że jesteś w otwartym świecie, a w momencie kiedy dochodzi do walki, nagle tworzą się dookoła sztuczne ściany, poza które nie możesz wyjść? Kto to wymyślił? 

Ja chyba tą grę odłożę, aż ktoś ogarnie ten system walki, bo jest po prostu idiotyczny, i psuje mi całą radość z gry. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 4
Opublikowano

dla mnie zbyt chaotyczny i skomplikowany. Przy dużej ilości wrogów ciężko sie bronić a do tego dochodzą jeszcze bugi i niedoróbki. Dlatego chciałem spróbować na padzie ale odradzają bo jest jeszcze gorzej i bardziej chaotycznie. Nie ma sensu przyzwyczajać się do pada

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Dimazz napisał(a):

dla mnie zbyt chaotyczny i skomplikowany. Przy dużej ilości wrogów ciężko sie bronić a do tego dochodzą jeszcze bugi i niedoróbki. Dlatego chciałem spróbować na padzie ale odradzają bo jest jeszcze gorzej i bardziej chaotycznie. Nie ma sensu przyzwyczajać się do pada

Ja gram na padzie i nie da się grać, od 30 minut próbuję pokonać jakichś 3 randomowych kolesi, i ginę za każdym razem, czego bym i jak nie zrobił, w KCD mnie tak nie siekali jak tu. Jest 3 kolesi, odciągam jednego na bok, biegnie za mną, tamci zostają przy ognisku ładnych paręnaście metrów dalej, dobiegam do sztucznej ściany, atakuję kolesia co za mną biegł, mijają 3 sekundy tamci dwaj teleport na moje plecy i momentalnie 3 do 1 kaplica. Serio? 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie potrafię tego zrobić, a szkoda bo NR chyba mnie kupił. 

A co Ty chcesz odpalac? Przeciez to cale MFG nawet na 5090 chodzi jak 💩. Ja to wlaczylem moze ze dwa razy jako ciekawostke.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

System walki dla mnie na plus, trzeba być bardzo cierpliwym i dobrze blokować lub odskakiwać. Nie ma wciskania na pałę klawiszy bo można się srogo zdziwić. Ale no właśnie jeden minus tych walk. Wchodzisz do garnizonu, który ma jak by dwie części i jak zaczniesz walkę w tej pierwszej części to nie można otworzyć drzwi czy tam wrót. Nie można uciec. Jednym słowem nic nie można. Można jedynie wybić wszystkich wrogów i dopiero dostajesz unlock na drzwi, wrota itp. Trochę słabe. 

205A4F1.thumb.JPG.3f701fabdbf93a588b07796053bf5fe3.JPG202B961.thumb.JPG.4ac1d5e557cf33af854f891eb550e975.JPG

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Działa wam MFG na RTX 40? Ktoś testował? 

Działa, ale spadek FPS do 40, jednak gra wygląda świetnie
Trzeba wrzucić odpowiedni plik nvngx_dlssnr.dll dla RTX 40

https://discord.com/channels/1408098019194310818/1545049227321810974

OperaZrzutekranu_2026-09-04_221633_discord_com.png.1364bf934425a6cbb984c22a5278cb1b.png

do tego trzeba też wrzucić sam Reno (nie testowałem tego z numerem 5[dlss5])

OperaZrzutekranu_2026-09-04_221901_discord_com.png.974af7cb50ae97b94d44dcd5d3514844.png

Trochę irytuje mnie ten upływ czasu, przynajmniej na początku gry, gdzie jestem, bo lubię wykonywać wszystkie zadania w takich grach, a tutaj jestem zmuszony do ich porzucania (w dialogach i na mapie), a nie mam czasu, aby drugi raz przechodzić, robiąc inne wybory, dlatego chyba jutro wgrywam moda na ten czas :heu:

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1
Opublikowano
57 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ja gram na padzie i nie da się grać, od 30 minut próbuję pokonać jakichś 3 randomowych kolesi, i ginę za każdym razem, czego bym i jak nie zrobił, w KCD mnie tak nie siekali jak tu. Jest 3 kolesi, odciągam jednego na bok, biegnie za mną, tamci zostają przy ognisku ładnych paręnaście metrów dalej, dobiegam do sztucznej ściany, atakuję kolesia co za mną biegł, mijają 3 sekundy tamci dwaj teleport na moje plecy i momentalnie 3 do 1 kaplica. Serio? 

Gank squad :E

Opublikowano

System walki to jedna z większych zalet tej gry. Jest chaotycznie, gdy nie zwraca się uwagi na ataki wrogów i zaczyna spamować wszystkie przyciski (gram na padzie i jest świetnie).

W prologu mechanika ubywania czasu jest źle zaprezentowana i robi złe pierwsze wrażenie, po trafieniu do otwartego świata gra się przyjemniej.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Po szybkiej analizie questow w calej grze, graczom grajacym na PC zalecam uzycie moda na zwiekszenie ilosci dni do 60, i dodanie 1 stopnia trudnosci do wczesniej planowanego. Tym sposobem zaliczycie wiekszosc contentu, a takze bedziecie mogli wykonac szereg dodatkowych czynnosci i nauke umiejetnosci, ktore zwyczajnie ominiecie bo zabraknie Wam czasu.

Jutro wgrywam moda i też ustawię te 61 dni, bo nie mam czasu i ochoty na kilkukrotne przechodzenie. Nie wiem czy trzeb zacząć grać od nowa, bo mi został jeden pasek czasu do wieczornej mszy, a jeszcze mam zadanie z babką i poszukiwaniami brata kolesie, co chciałem zrobić.

Edytowane przez PaVLo
  • Like 1
Opublikowano

Po 5h gry mam już dosyć grania.. masa błędów, czuje się jak bym grał w jakaś wczesną alphe albo gierke za 15 zł, system walki jest dopracowany i jest to zaleta tej gry? xD .. Chaotyczne namierzanie wrogów oraz niewidzialne granice przy kupie przeciwników którzy na Ciebie napierają a Ty blokujesz się na małym kamyczku który wystaje gdzieś z ziemi potrafią doprowadzić człowieka do ataku kurwicy.. 

Dawno nie grałem w tak niedopracowane gówno

• Confused 1
Opublikowano

jak zawsze. Człowiek wiedział a jednak sie łudził, czekał i dał szansę ale to nie mogło się udać. Małe studio, ich pierwsza gra. Chcieli zrobić grę AAA ale zabrakło czasu, środków, wiedzy, umiejętności i dopracowania.  Czekają nas miesiące, być może lata łatania zanim dostaniemy zjadliwy produkt. 

• Upvote 2