Skocz do zawartości

Wybory prezydenckie 2025 - 18.05.2025 r. / 1.06.2025 r.

Ankieta dot. wyborów prezydenckich  

159 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w wyborach prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      56
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      10
    • Sławomir Jerzy MENTZEN (Konfederacja / Nowa Nadzieja)
      25
    • Szymon Franciszek HOŁOWNIA (Trzecia Droga / PL2050, z poparciem PSL)
      9
    • Grzegorz Michał BRAUN (Konfederacja / Konfederacja Korony Polskiej)
      7
    • Magdalena Agnieszka BIEJAT (bezpartyjna, z poparciem Nowej Lewicy)
      5
    • Adrian Tadeusz ZANDBERG (Razem)
      18
    • Artur BARTOSZEWICZ (bezpartyjny)
      2
    • Marek Marian WOCH (Bezpartyjni Samorządowcy)
      0
    • Joanna SENYSZYN (bezpartyjna)
      0
    • Maciej MACIAK (Ruch Dobrobytu i Pokoju)
      3
    • Marek JAKUBIAK (Wolni Republikanie)
      1
    • Krzysztof Jakub STANOWSKI (bezpartyjny, z poparciem PiS (?) )
      6
    • Nie wiem jeszcze, na kogo zagłosuję...
      11
    • Nie wezmę udziału w wyborach (czyli masz gdzieś przyszłość tego kraju...)
      6
  2. 2. Na jakiego kandydata zamierzasz oddać swój głos w II turze wyborów prezydenckich?

• Rafał Kazimierz TRZASKOWSKI (Koalicja Obywatelska)
      21
    • Karol Tadeusz NAWROCKI (bezpartyjny, z poparciem PiS)
      8
    • Nie wezmę udziału w wyborach...
      3

Ankieta została zamknięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Camis napisał(a):

Pisałem tutaj wielokrotnie że robią gruby błąd z tym skrętem na prawo bo nic to nie da a zrazi tylko swoich.

Zrazić to mogli tylko tych, którzy nie zdają sobie sprawy z tego, co jest stawką tych wyborów. Wygrana demokratycznego kandydata i w miarę stabilne rządy przez przynajmniej najbliższe 2 lata czy wygrana Rosji rękami brunatnych i panoszenie Rosji w tym kraju, w dalszej perspektywie powrót PiS-u do władzy wraz z Konfą jako koalicja brunatnych.

Od niemal samego początku to wygląda na plebiscyt za lub przeciwko Rosji w tym kraju.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
6 minut temu, Camis napisał(a):

22XjSyq.png

Po 8 latach grabieży i 10 latach ośmieszania się Dudy, trzeba przyznać rację profesorowi. W każdym razie słabnący wynik Trzaskowskiwgo w ogóle mnie nie dziwi, dziwi mnie takie wzrost Nawrockiego. 

Opublikowano
8 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

W każdym razie słabnący wynik Trzaskowskiwgo w ogóle mnie nie dziwi,

Mnie obecny wynik sondażowy Trzaskowskiego na poziomie 31-32% nie dziwi. To jest normalny wynik poparcia dla KO.

Jemu słabnie, ale rośnie Biejat, która początkowo była niedoszacowana.

Opublikowano
32 minuty temu, Pawcio napisał(a):

I bardzo dobrze, to było zabezpieczenie przed złamaniem ciszy wyborczej.

Dla mnie idiotyzm to był. Karę powinni ponosić łamiący tę ciszę, czyli sporadyczne osoby, a nie blokowało się absolutnie wszystkich. To jakby w ten dzień wyłączyć Facebooka na Polskę.  Inne fora jakoś nie miały z tym problemów.

Opublikowano

Widać, że jednak media głównego nurtu tak jechane pzez prawaków nie mają żadnych obiekcji żeby nasr.....ć we własne gniazdo... :) wp.pl ta wg wielu prawaków wyśmiewana, "niemiecka" agenda zrobiła materiał, który może dać Nawrockiemu prezydenturę :) Tak było po rozdmuchaniu tzw afery hazardowej jak i ośmiorniczek...

Natomiast taka TVPiS dawniej czy dzisiaj TV Republika i w Polsce.pl jedyne co potrafi to zadać pytanie: "jak możemy pomóc Panie Prezydencie?".... :rotfl:

Żeby już nikt nigdy nie pisał farmazonów o "niemieckich" mediach czy braku rzetelności mediów mainstremowych.

Opublikowano

Jest piątek, poniedziałek mam wolny, z kumplem rozkminialiśmy kto czego słucha. :E 

Braun - Batuszka

Trzaskowski - polskie reggae i Rammsteina

Nawrocki - prezesa i 2TM2 3

Mentzen - polski hip hop/rap

Biejat - k-popu i j-popu

:E  

Opublikowano
17 godzin temu, Umpero napisał(a):

Siorbaj lub :ssij:

Kolego,homoseksualizm którego nie lubisz siedzi w tobie bardzo mocno. Mam nadzieję zaakceptujesz siebie kiedyś i nie będziesz gnoić innych, podobnych do siebie.

20 godzin temu, voltq napisał(a):

10 lat był prezydentem i ogarniał rozmowy z zagranicznymi politykami 

Wybacz, kto beczy? Andrzej jest memiczny ale takw 80% ogarnia, choć czasem nie umiał sie wypowiedzieć. Ale mówimy o memcenie który jest kucem który nic nie potrafi.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Widać, że jednak media głównego nurtu tak jechane pzez prawaków nie mają żadnych obiekcji żeby nasr.....ć we własne gniazdo... :) wp.pl ta wg wielu prawaków wyśmiewana, "niemiecka" agenda zrobiła materiał, który może dać Nawrockiemu prezydenturę :) Tak było po rozdmuchaniu tzw afery hazardowej jak i ośmiorniczek...

Oni w tym WP przypomnieli, dzięki komu mieli największe profity, dlatego zaczęli zdecydowanie jechać na obecną władzę i sztab Trzaskowskiego oraz samego Trzaskowskiego :E. Przypominam jeszcze raz, że WP dostawało za PiS-u kasę z Funduszu Sprawiedliwości, co jest udowodnione.

22 minuty temu, TheMr. napisał(a):

No cóż. Polacy jak zwykle pokazują że ciągnie ich do Rosji. Mentalnie. 

Szczególnie Wschód tego kraju mentalnie nadal siedzi w PRL :P.

15 minut temu, Keller napisał(a):

Wybacz, kto beczy? Andrzej jest memiczny ale takw 80% ogarnia, choć czasem nie umiał sie wypowiedzieć. Ale mówimy o memcenie który jest kucem który nic nie potrafi.

Nawrocki również bardzo słabo w języki. A to spotkanie w Biały Domu u Trumpa i z tego zdjęcie samo w sobie jest memiczne. Choćby spojrzeć na uśmiech Trumpa, taki... bardzo sztuczny. Ciekawe jaki deal zrobili PiS-owcy z Trumpem, żeby ich wsparł. Na pewno to nie jest zniesienie częściowego embarga na chipy do AI dla pozostałych krajów, oprócz Chin rzecz jasna. Również nie jest temat wysłania polskich wojsk obok wojsk francuskich, niemieckich, brytyjskich w ramach misji pokojowej na Ukrainę po podpisaniu rozejmu między Rosją a Ukrainą.

Opublikowano
8 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Raczej cały, tak nam po prostu łatwiej będzie, niestety ale potraficie się kłócić o wszystko, oraz wszędzie wsadzać politykę i/lub światopoglądy oraz sympatie polityczne.

A tak zupełnie poważnie to uszanujemy każdą decyzję jaką podejmiecie. O ile niektórym użytkownikom można by śmiało zaufać to niestety są i takie osoby, za które osobiście bym nie dał sobie obciąć nawet jednego włosa.

Opublikowano
3 godziny temu, Spl97 napisał(a):

nie zdają sobie sprawy z tego, co jest stawką tych wyborów. Wygrana demokratycznego kandydata i w miarę stabilne rządy przez przynajmniej najbliższe 2 lata czy wygrana Rosji rękami brunatnych i panoszenie Rosji w tym kraju

Było coś brane?

2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Za łamanie ciszy odpowie właściciel forum, a nie anon z netu który jakiś swój wysryw tam zamieści, więc nic dziwnego że nikt nie chce ryzykować.

Pamiętajcie tylko w miarę możliwości żeby od razu po końcu ciszy odblokować, bo wtedy największe emocje. Od razu na exit poolach.

2 godziny temu, Camis napisał(a):

Mnie nie zdziwi jesli Nawrocki pokona w I Trzaskowskiego...

W pierwszej nie pokona.

Opublikowano
Godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Oni w tym WP przypomnieli, dzięki komu mieli największe profity, dlatego zaczęli zdecydowanie jechać na obecną władzę i sztab Trzaskowskiego oraz samego Trzaskowskiego :E. Przypominam jeszcze raz, że WP dostawało za PiS-u kasę z Funduszu Sprawiedliwości, co jest udowodnione.

A to nie wiedziałem :) No i wszystko jasne :) 

W II turze trzeba głosować na Trzaska żeby ocalić Polskę! Raz już to zrobiliśmy w 2023. Trzeba drugi raz. Nieważne czy mamy czy nie obiekcje do Trzaska, ale przypomnijmy sobie jak wyglądała Polska za czasów Szydło i Dudy. Przypomnijmy sobie setki afer i bicie kobiet. Poczucie tego, że nie można na forum napisać nic złego o władzy bo wparuje rano ABW. Przypomnijmy sobie te wszystkie rydzykowe śpiewy Ziobro, Szydło itp i myślę, że każdy człowiek czy to popierający Biejat czy Zandberga czy Hołownię nie dopuści do wyboru Nawrockiego, który w mojej opinii może być jeszcze gorszy niż Duda. Nawet image tego Nawrockiego mnie całkowicie odpycha. Uśmiecha się jak z horrorów. Nie widzę w nim krzty autentyczności.

Opublikowano
37 minut temu, adashi napisał(a):

Było coś brane?

To pytanie należałoby zadać wszystkim tutejszym konfiarzom oraz PiS-owcom szerzącym za każdym postem głupoty. Nie boje się odpowiadać, więc nie było brane :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...