Skocz do zawartości

Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki widok kamery najbardziej lubisz w grach Resident Evil?

• Kamera zza pleców postaci (TPP)
    • Widok pierwszoosobowy (FPP)
    • Stała kamera - Fixed Camera Angles (stare klasyczne RE)
    • Nie mam preferencji / zależy od gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, caleb59 napisał(a):

Co do olx, kwestia zaufania, pogadania. Nie wiem czy ja mam farta do tego czy po prostu umiem z ludźmi się dogadać ale jeszcze (odpukać) mi się nie przytrafiło nic złego - mój "rekord" to wpłata w ciemno 1000zł za płytę główną i CPU, od tamtej pory aż tak nie ryzykuję na olx.

No ja raczej zawsze zostawiam sobie dupochron, dlatego na olx sprzedaję zawsze ale raczej kupuję na allegrolokalnie xD 
Jak sprzedaję i ktoś chce pobranie, to z góry koszt przesyłki pobraniowej i reszta na pobranie - dosyć uczciwy deal.
W ciemno nic nie wpłacam, tym bardziej przy tej ilości wałów, oszustw itd.
Mimo wszystko zawsze farta miałem i ostatni raz trafiłem na dekla naście lat temu.

7 minut temu, Qrdello napisał(a):

Eee, nieee. Blik albo paypal i cześć jak czapka.

Ja jestem beton i blika nie mam (kurtyna ;)).
Paypalowi też nie chciałbym podawać danych karty.
Wolę coś w stylu PayU czy przelewy24, gdzie przez stronę swojego banku można wszystko ogarnąć.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Gordek napisał(a):

Chcesz ryzykować Twoją sprawa

Ale ryzykować co? Ty zdajesz sobie sprawę, że z samym loginem i hasłem nie zrobisz kompletnie nic poza zalogowaniem się na konto? Aby jakąkolwiek zmianę wprowadzić na koncie MUSISZ mieć dostęp do maila lub telefonu. 

P.S. Mam wrażenie, że połowa z Was nie rozumie platform z których korzystacie na co dzień. 

Edytowane przez userKAMIL
  • Like 1
Opublikowano
29 minut temu, caleb59 napisał(a):

mój "rekord" to wpłata w ciemno 1000zł za płytę główną i CPU, od tamtej pory aż tak nie ryzykuję na olx.

Mi kiedyś typ nawet nie przez OLX wpłacił coś koło 4K za procka i karte. Tak z tyłka XD trafił akurat, że wysłałem jeszcze kurierem z IE do PL. Ale byłem pełen podziwu, że tak zaufał. 

Opublikowano (edytowane)

To chyba troll/fake?

Jeśli jakimś cudem to nie fake:

Na PS3 były ładjniejsze i lepiej oświetlone twarze. Niech jeszcze zrobią porównania do gry bez tekstur i nazwą to "procedural textures: on vs. procedural textures off" nie dając żadnych innych. Będzie podobny efekt.

Czeka nas więcej takich "cudownych" różnic, przy których fachowcy z DF będą conajmniej "niechcący sugerować", że taka przepaść to właśnie prawdziwa zaleta PT. I że różnice jakie były kiedyś pomiędzy raster vs PT były mniejsze, bo "teraz się developerzy lepiej nauczyli wykorzystywać". 

Chce się ktoś założyć, że tak będzie gadane na DF po premierze PS6?

A w ogóle to podpisałbym tak:

lewo: lalka za 3zł

środek: żenski Beetlejuice po make-upie

prawo: droga lalka barbie / "Kobieta z tapetą" słynnego malarza Enrico Palazzo

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, VRman napisał(a):

To chyba troll/fake?

Jeśli jakimś cudem to nie fake:

Na PS3 były ładjniejsze i lepiej oświetlone twarze.

Twarze to najmniejszy problem RE9, ale już napisałem swoje wypociny, a końcowe wnioski umieściłem w offtopie growym. Zobaczymy jak sprawdzą się moje narzekania.
Gdy w pierwszej godzinie zobaczyłem kiepskie fragmenty Leona, a dalej z walką jest niewiele lepiej + inne sceny to zdecydowałem obejrzeć całość po łebkach, bo nie będę w to grał. Pominąłem prawie całość momentów z Grace.
Kto może niech wstrzyma się do czasu jakiejś sensownej krytyki, zamiast obecnego tłumu naganiaczy. Chyba że lubi to co opisałem w podsumowaniu tutaj lub w offtopie.

Chyba wszyscy sensowni projektanci poszli pracować nad Pragmatą, bo RE9 tylko dobrze wygląda, ale w taki płytki sposób. 

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

Zabawne jest, że gra na dobrą sprawę dopiero startuje, a już niektórzy tłumaczą dlaczego NIE powinna się podobać, projekt gry jest zły, ta scenka zła, temte skrypty jeszcze gorsze. Dajcie kuźwa ludziom zagrać. :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Necronom napisał(a):

Znowu naoglądałeś się filmików jaki to "projekt" gry jest zepsuty i będziesz z AI pisał elaboraty? :)

Przecież nie ma żadnych omówień, bo nikt nie zdążyłby tego nagrać. ;)

Widziałem nagrany gameplay bez komentarza i sam wyrobiłem sobie zdanie. Skupiłem się na starciach z przeciwnikami i niektórych dialogach lub scenkach, pomijając Grace.

Przeskakiwałem fragmenty tego przejścia, a kanał dawno temu spotkałem, trafiając na świetne walki w Sekiro, aby zobaczyć co jest możliwe. Link do filmu:

Spoiler

Polecam nie czytać komentarzy, bo spoilery od razu traficie, w tym na moje narzekania. ;)

A teraz dobrej nocy. Nie będę robił powtórki z RE4R , bo szkoda męczyć klawisze... To jest tak kiepskie, że po RE4R sami to dostrzeżecie, bo był zdecydowanie swobodniejszy w rozgrywce i bez aż takich durnoctw.

Może pojawię się tu za pare tygodni.

Adios 

Edit. Dla kontekst... Zacząłem badać temat, gdy wyskoczył mi 24 sekundowych fragment z 

Spoiler

motorem

i widziałem w tym straszny kicz, ale ludzie oczywiście chwalili... Od razu włączyłem sobie scenę z RE6 dla porównania i tak, Capcom robił to lepiej lata temu i powinien nauczyć się, że lepiej nie robić złych fragmentów, niż wciskać coś na siłę, bo brzmi cool. Podobny fragment z Chris w RE6 był okropny, ale niewiele nauczyli się z tego.

Potem włączyłem pierwszy fragment z Leonem i znowu kicz... Wcześniej widziałem tylko fragmenty licząc na 

Spoiler

kolejne zainfekowane miasto lub dzielnice i przedzieranie się lub ratowanie ludzi w chaosie lub pościg... Ale nie..., to było niecałe 5 minut sterowania postacią i skrypty na każdym kroku.

Dobrnąłem tak do końca, przeskakując od walki do walki i pomijając większość Grace.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)

Nie będę tego oglądał ani czytał, bo gra dopiero co wyszła. Sam sobie obejrzę jak będę już grał i ocenię. To, że ty już sobie spaprałeś grę oglądając wyrywkowo to to twoja sprawa. 

Edytowane przez Necronom
Opublikowano
Teraz, Necronom napisał(a):

To, że ty już sobie spaprałeś grę oglądając to to twoja sprawa. 

Nie ma co paprać i pisałem bez spoilerów, choć rozumiem że nie chcesz negatywnością zepsuć sobie gry...

Natomiast prawie każdy jest gotowy do zaślepienia się pozytywnością hype. ;)

Ale już mniejsza, sami to ocenicie.

Opublikowano (edytowane)

Akurat daleko mi do hype'u z dwóch powodów. Pierwszy to obecność Leona. W momencie, gdy potwierdzili jego obecność gra mocno spadła w moim zainteresowaniu. Po prostu nie lubię tego typa 🙂 A drugi powód to, że za chwilę wychodzi remake Fatal Frame II, na którego czekam bardziej.

Ale to nie znaczy, że od razu mam się nastawiać też na gniota Requiem. A taka już twoja narracja wychodzi, do której nikt jeszcze nie może się odnieść a już się sugeruje właśnie gniota.

Edytowane przez Necronom
Opublikowano
Godzinę temu, Vulc napisał(a):

Zabawne jest, że gra na dobrą sprawę dopiero startuje, a już niektórzy tłumaczą dlaczego NIE powinna się podobać, projekt gry jest zły, ta scenka zła, temte skrypty jeszcze gorsze. Dajcie kuźwa ludziom zagrać. :E

Tu jest przewaga tym co się podoba więc ten temat odpuści forumowa grupa wmawiaczy jakie to :kupa: i że psujemy rynek:yuppie: