Skocz do zawartości

RAMU ZABRAKNIE!!! - temat panika kolejnego nadmuchanego problemu pierwszego świata sztucznie wykreowanego przez korporacyjnych dyrektorów. (Wątek zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Doamdor

Ale wystarczy jakaś wada fabryczna, babol czy coś i się bujaj u chińczyka. W EU rękojmia, niezgodność towaru z umową i kasa do ręki.

Swojego czasu ludzie się rzucili na Ali na 9800x3d za 1500zeta i wysyła z francji. Bo u nas 2k i jaki fajny deal.

Tylko, ze nikt nie pomyślał, ze to tray, czyli nici z gwarancji AMD. Jakaś firemka krzak założona kilka miesięcy wrześniej przez chińczyka na jakimś zadupiu w francji itd.

Ja dałem więcej za boxa i spokój, procek padł, rma bezpośrednio do AMD, 10 minut zgłoszone, na drugi dzień rano już etykieta do wysyłki express do Czech czekała na mailu, proca nowego boxa miałem z powrotem po tygodniu u siebie na chacie

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
45 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Sam nie wiem, może informacje nawet nie są dostępne. Natomiast jest to prosta logika...

No właśnie, nikt nie wie. Ale medialna panika swoje zrobiła, ceny poszybowały zyski rosną.

Opublikowano
3 godziny temu, Totek napisał(a):

Ja nadal nie rozumiem fenomunu popularności Samsunga, kiedy chińczyk daje to samo za pół ceny plus szybkie ładowanie w pół godziny. 

I trojanik szpiegujący gratis...

PS. 5070ti w dwóch sklepach po 4100 za Ventusa, dostępność szacuję pomiędzy 40 a 100szt licząc oba sklepy. Jak się skończą to 5070ti będzie się zaczynał od 4200. 

Apropo przyszłości - karty mają jeszcze dalej i to mocno drożej (według plotek) a z RAMem to trudno powiedzieć. Na dwoje babka wróżyła. Może spaść, może skoczyć jeszcze wyżej do końca roku. Na razie detal chyba wyczerpał siłę nabywczą bo ciągle stoją za od 1500 za normalny kit 2x16gb.