GordonLameman 10 154 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Godzinę temu, Kyle napisał(a): https://peugeot.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=235964 https://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3451 https://forum.vw-passat.pl/topic/3835-help-wylot-rury-wydechowej-topi-zderzak/ Takie topienie zderzaka od spalin to wada konstrukcyjna i objaw tandety. Powinni lepiej przemyśleć wyprowadzanie tak gorących spalin. Czyli chińskie auta są wciąż 20 lat za resztą? w dodatku w pierwszym poście chodzi o 10-letnie auto
Kyle 514 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 27 minut temu, Katystopej napisał(a): Wyszukujesz posty sprzed 15-20 lat jakichś zajechanych trupów, z nas robisz debili czy z siebie? Nie jestem jakimś dziwakiem monitorującym internet jak jakiś gordon, czy inny katystopej, który siedzi nad tym wyszukiwaniem wad samochodów (w twoim przypadku chińskich) więcej czasu niż przyzwoitość by wskazywała, więc podałem pierwsze wyniki z googla, co zajęło mi moment. Jeśli jedno z tych aut (chyba VW - nie chce mi się sprawdzać) po przejechaniu ponad 200 000 kilometrów, już jest "zajechanym trupem", to chyba niezbyt dobrze o tych europejskich odpadach motoryzacyjnych świadczy. Także zanim zaczniesz choćby subtelnie insynuować, że ktoś jest debilem, to najpierw spójrz w lustro
GordonLameman 10 154 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 17 minut temu, Kyle napisał(a): Nie jestem jakimś dziwakiem monitorującym internet jak jakiś gordon, czy inny katystopej, który siedzi nad tym wyszukiwaniem wad samochodów (w twoim przypadku chińskich) więcej czasu niż przyzwoitość by wskazywała, więc podałem pierwsze wyniki z googla, co zajęło mi moment. Jeśli jedno z tych aut (chyba VW - nie chce mi się sprawdzać) po przejechaniu ponad 200 000 kilometrów, już jest "zajechanym trupem", to chyba niezbyt dobrze o tych europejskich odpadach motoryzacyjnych świadczy. Także zanim zaczniesz choćby subtelnie insynuować, że ktoś jest debilem, to najpierw spójrz w lustro Widać, że niewiele wiesz - te posty z lamentem o chińskich autach po prostu same się wyświetlają na FB. Tak działa ich algorytm. Ale przyznam, ze twoje własne porównanie chińskich nówek do 20-letnich europejskich aut z dużym przebiegiem jest… trafne Na takim poziomie jakościowym są chińczyki. Jak stare używki europejskie Dobrze, że też to dostrzegasz 1
galakty 5 063 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca 8 godzin temu, Kyle napisał(a): po przejechaniu ponad 200 000 kilometrów, już jest "zajechanym trupem", Ale wiesz że te chińczyki nawet 200k nie przejadą bez grubej wtopy? Czy nie? 2
IceMan 192 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Dziś mam odebrać Geely E5 na weekend. Wg. opinii kilku osób jest cicho i miękko, zobaczymy. Macałem w salonie i pierwsze wrażenia dotykowe są pozytywne, tylko ten brak jakichkolwiek przycisków ... 1 1
Katystopej 2 008 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Pewnie założył na jedno koło europejską oponę i auto wykryło nieoryginalną część 4
Cappucino 463 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca 58 minut temu, Katystopej napisał(a): Pewnie założył na jedno koło europejską oponę i auto wykryło nieoryginalną część Albo "zaawansowana" chińska technologia wykrywa usterkę zanim do niej dojdzie.
galakty 5 063 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Pewnie awaria czujnika, odłączyć klemy (tak wiem, to nie jest podłączone pod 12V z samochodu, mimo to odłączyć).
DjXbeat 796 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Miałem tak w Mondeo Mk5. Generował błąd pomimo dobrego ciśnienia. Padł czujnik w kole. Normalna sprawa a tu się sensacja robi, że chińczyk ma błąd 2
GordonLameman 10 154 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca I komentarze z którą uch wynika, że te czujniki piszczą w upały Ciekawe czy próbował odpiąć klemy
Cappucino 463 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Czujniki jak i cała elektronika z Temu to padają, ziobro zdziwienia. 1
GordonLameman 10 154 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Tam było sporo komentarzy potwierdzających ten problem. Wyobrażasz sobie jeździć w piszczącym czujnikiem?!
Cappucino 463 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Wyobrażasz sobie jeździć w piszczącym czujnikiem?! Ciężko to sobie wyobrazić. 6 minut temu, GordonLameman napisał(a): Tam było sporo komentarzy potwierdzających ten problem. Wyobrażasz sobie jeździć w piszczącym czujnikiem?! Normalnie odłączenie klemy pomaga, tu chyba nici z tego.
SuLac0 679 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca https://www.samar.pl/wiadomosci/volvo-wyniki-2-kwartal-2026-elektryki-koszty-2026 Jednym z najważniejszych osiągnięć pierwszego półrocza była realizacja programu oszczędności. Volvo osiągnęło zakładany na cały 2026 rok cel redukcji kosztów w wysokości 5 mld SEK (ok. 2 mld zł) już po sześciu miesiącach. Było to możliwe m.in. dzięki zmianom organizacyjnym i zmniejszeniu zatrudnienia o około 3 tys. etatów w porównaniu z pierwszym półroczem 2025 roku. czyli jendak da sie zarobic z chinczykami.
DjXbeat 796 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca (edytowane) 19 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Wyobrażasz sobie jeździć w piszczącym czujnikiem?! W czujniku poszła uszczelka i przy deszczu, wilgotnej pogodzie lub po myciu generował błąd. Na szczęście jadąc do przodu nie dawał o sobie znać po za tym że na ekranie dawał taki sygnał Wymienione w ramach gwarancji. Edytowane 20 Lipca przez DjXbeat 2
Cappucino 463 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 3 godziny temu, GordonLameman napisał(a): Pękająca skóra z plastikowej świnki, klima i grzanie żyjące własnym życiem, mrugające tablety, listę można wydłużyć.
Paarthurnax 525 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Może i w chińczykach materiały są gorsze ale nie ma to większego znaczenia, czy chińczyk, czy niemiec. Jak na siedzeniach jest eco to trzeba nakładać coś na UV inaczej każda się po czasie rozleci. Dużo też zależy od tego, czy samochód jest garażowany, a nie stoi bezpośrednio na słońcu. W rodzinie mają 4 letniego mietka GLC, który stoi przed garażem i codziennie słoneczko ładnie pada na siedzenia i w 4 letnim samochodzie trzeba było tapicerować dwa przednie siedzenia. Żeby było mocno eksploatowane to bym powiedział, że normalne zużycie ale tym samochodem jeździ drobna kobieta i to sporadycznie. 1
SuLac0 679 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca 3 godziny temu, Paarthurnax napisał(a): Może i w chińczykach materiały są gorsze ale nie ma to większego znaczenia, czy chińczyk, czy niemiec. jak widac ma dewalucja jakosci produktow europejskiego automotive, postepuje latami i nie jest to juz "medialne" - ludzie sie przyzwyczaili, lub nawet tego nie zauwazyli. a w przypadku produktow chinskich dziala typowe zachowanie socjologiczne i poznawcze - etnocentryzm polaczony z stereotypizacja 1
Camis 6 345 Opublikowano Środa o 15:23 Opublikowano Środa o 15:23 (edytowane) https://www.fxmag.pl/gospodarka/chinskie-samochody-zalewaja-europe-co-trzecia-hybryda-plug-in-pochodzi-z-chin Edytowane Środa o 15:41 przez Camis 2 1
Katystopej 2 008 Opublikowano Czwartek o 07:44 Opublikowano Czwartek o 07:44 (edytowane) Kamery przód, tył i 360 z MG ZS 2024r. Ocenę jakości pozostawiam wam Edytowane Czwartek o 07:44 przez Katystopej 3
bleidd 1 244 Opublikowano Czwartek o 07:59 Opublikowano Czwartek o 07:59 Piękne Mój karmnik dla kotów z wbudowaną kamerka ma lepszą jakość. Ciekawe jak w nocy to wygląda. 4
GordonLameman 10 154 Opublikowano Czwartek o 07:59 Opublikowano Czwartek o 07:59 Lepsze kamery były w Astrze K z 2017 1
galakty 5 063 Opublikowano Czwartek o 08:10 Opublikowano Czwartek o 08:10 U mnie z 2019 to 4K w porównaniu z tym....
Rekomendowane odpowiedzi