Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Kyle napisał(a):

https://peugeot.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=235964

https://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3451

https://forum.vw-passat.pl/topic/3835-help-wylot-rury-wydechowej-topi-zderzak/

Takie topienie zderzaka od spalin to wada konstrukcyjna i objaw tandety. Powinni lepiej przemyśleć wyprowadzanie tak gorących spalin.

Czyli chińskie auta są wciąż 20 lat za resztą? 

w dodatku w pierwszym poście chodzi o 10-letnie auto :lol2: 

Opublikowano
27 minut temu, Katystopej napisał(a):

Wyszukujesz posty sprzed 15-20 lat jakichś zajechanych trupów, z nas robisz debili czy z siebie? xD

Nie jestem jakimś dziwakiem monitorującym internet jak jakiś gordon, czy inny katystopej, który siedzi nad tym wyszukiwaniem wad samochodów (w twoim przypadku chińskich) więcej czasu niż przyzwoitość by wskazywała, więc podałem pierwsze wyniki z googla, co zajęło mi moment. Jeśli jedno z tych aut (chyba VW - nie chce mi się sprawdzać) po przejechaniu ponad 200 000 kilometrów, już jest "zajechanym trupem", to chyba niezbyt dobrze o tych europejskich odpadach motoryzacyjnych świadczy.  Także zanim zaczniesz choćby subtelnie insynuować, że ktoś jest debilem, to najpierw spójrz w lustro xD

Opublikowano
17 minut temu, Kyle napisał(a):

Nie jestem jakimś dziwakiem monitorującym internet jak jakiś gordon, czy inny katystopej, który siedzi nad tym wyszukiwaniem wad samochodów (w twoim przypadku chińskich) więcej czasu niż przyzwoitość by wskazywała, więc podałem pierwsze wyniki z googla, co zajęło mi moment. Jeśli jedno z tych aut (chyba VW - nie chce mi się sprawdzać) po przejechaniu ponad 200 000 kilometrów, już jest "zajechanym trupem", to chyba niezbyt dobrze o tych europejskich odpadach motoryzacyjnych świadczy.  Także zanim zaczniesz choćby subtelnie insynuować, że ktoś jest debilem, to najpierw spójrz w lustro xD

Widać, że niewiele wiesz - te posty z lamentem o chińskich autach po prostu same się wyświetlają na FB. Tak działa ich algorytm. 

Ale przyznam, ze twoje własne porównanie chińskich nówek do 20-letnich europejskich aut z dużym przebiegiem jest… trafne :) 

Na takim poziomie jakościowym są chińczyki. Jak stare używki europejskie :lol2:  Dobrze, że też to dostrzegasz :thumbup: 

• Upvote 1
Opublikowano

Dziś mam odebrać Geely E5 na weekend. Wg. opinii kilku osób jest cicho i miękko, zobaczymy.

Macałem w salonie i pierwsze wrażenia dotykowe są pozytywne, tylko ten brak jakichkolwiek przycisków ...

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Wyobrażasz sobie jeździć w piszczącym czujnikiem?! :lol2: 

Ciężko to sobie wyobrazić.:E

6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tam było sporo komentarzy potwierdzających ten problem. Wyobrażasz sobie jeździć w piszczącym czujnikiem?! :lol2: 

Normalnie odłączenie klemy pomaga, tu chyba nici z tego.

Opublikowano

https://www.samar.pl/wiadomosci/volvo-wyniki-2-kwartal-2026-elektryki-koszty-2026

Jednym z najważniejszych osiągnięć pierwszego półrocza była realizacja programu oszczędności. Volvo osiągnęło zakładany na cały 2026 rok cel redukcji kosztów w wysokości 5 mld SEK (ok. 2 mld zł) już po sześciu miesiącach. Było to możliwe m.in. dzięki zmianom organizacyjnym i zmniejszeniu zatrudnienia o około 3 tys. etatów w porównaniu z pierwszym półroczem 2025 roku.

czyli jendak da sie zarobic z chinczykami.  :Up_to_s:

Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Wyobrażasz sobie jeździć w piszczącym czujnikiem?! :lol2: 

8:E
W czujniku poszła uszczelka i przy deszczu, wilgotnej pogodzie lub po myciu generował błąd. Na szczęście jadąc do przodu nie dawał o sobie znać po za tym że na ekranie dawał taki sygnał Wymienione w ramach gwarancji.

IMG_7517.png

Edytowane przez DjXbeat
  • Haha 2
Opublikowano

Może i w chińczykach materiały są gorsze ale nie ma to większego znaczenia, czy chińczyk, czy niemiec.

Jak na siedzeniach jest eco to trzeba nakładać coś na UV inaczej każda się po czasie rozleci.

Dużo też zależy od tego, czy samochód jest garażowany, a nie stoi bezpośrednio na słońcu.

W rodzinie mają 4 letniego mietka GLC, który stoi przed garażem i codziennie słoneczko ładnie pada na siedzenia i w 4 letnim samochodzie trzeba było tapicerować dwa przednie siedzenia.

Żeby było mocno eksploatowane to bym powiedział, że normalne zużycie ale tym samochodem jeździ drobna kobieta i to sporadycznie.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Paarthurnax napisał(a):

Może i w chińczykach materiały są gorsze ale nie ma to większego znaczenia, czy chińczyk, czy niemiec.

jak widac ma ;) dewalucja jakosci produktow europejskiego automotive, postepuje latami i nie jest to juz "medialne" - ludzie sie przyzwyczaili, lub nawet tego nie zauwazyli.  a w przypadku produktow chinskich dziala typowe zachowanie socjologiczne i poznawcze - etnocentryzm polaczony z stereotypizacja

• Upvote 1