Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Tylko już nawet kolumny kierownicze w niektórych modelach nie są połączone z kołami, o czym my gadamy... 

Chyba Infiniti było pierwsze z elektrycznym skręcaniem kół, ale i tak w razie jakby to padło to był tam mechanizm który łączył kolumnę mechanicznie z kołami żeby skręcać, koszt takiego budowania nie mały - tylko po co to? Sztuka dla sztuki

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bbandi napisał(a):

tylko po co to? Sztuka dla sztuki

To daje wiele możliwości zmiany charakterystyki skręcania kół w zależności od sytuacji.

Do tego dochodzi maksymalny skręt kierownicy wynoszący raptem 180st i znacznie szybsza reakcja kierownicy niż w klasycznym rozwiązaniu. Popatrz jak ludzie chwalą te rozwiązanie w Cybertracku ;)

3 godziny temu, galakty napisał(a):

Tak się kończy pakowanie wszystkiego w elektrykę, a podstawowe mechanizmy powinny być mechaniczne.

Aha, jak europejskie, to tylko jakieś tam pakowanie w elektrykę. Nie ma tematu. Ale jak w chińskim jest problem, to trzeba się pośmiać :E

4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

muszę iść w ten biznes zatem

Tylko uważaj, bo ostatnio czytałem, że w jakimś BMW (nie pamiętam modelu) odcięcie akumulatora (gdyby ktoś np. chciał wymienić) często kończy się uszkodzonym sterownikiem silnika :E

Edytowane przez MaxaM
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, bleidd napisał(a):

Po 1: 

....

Po 5: 

no coz...faktycznie,  smutne to troche...

image.png.311cbddcc5a6fad403a9deedefed9c30.png

4 godziny temu, bleidd napisał(a):

Pytanie 'po co ci to' w przypadku funkcji, która jest rynkowym standardem w oprogramowaniu samochodów od 30 lat, to zwykłe pudrowanie niedoróbki

jezeli uwazasz, ze jest to funkcja niezbedna do normalnego uzytkowania auta, ok. jestem w tej komfortowej sytuacji, ze w jednym aucie ja mam, a w drugim nie i kompletnie nie widze jakies tragedii w tym drugim przypadku. jest, to dobrze, nie ma, tez jest ok. mi wystarczy wskazanie ile zostalo i ile na tym przejade. tylko, ze ja nie bawie sie eco-drivingi, jade jak zawsze, "zapinam" tempomat i nie rozliczam znajomych.  a kontrolowanie stanu tech pojazdu, pozostawiam systemom auta (bo chyba od tego sa, tak? TAK?).  na pewno nie bede tego robil za auto liczac ile spalil (sic!) . ok w ubieglym stuleciu tak robilem. w lanosie :D