Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, SuLac0 napisał(a):

@Kyle watpie. ze sie doczekasz :hmm: ale mozesz byc pewien, ze jak juz dostaniesz, to bedzie odniesie na poziomie miasta z 9mln mieszkancow do miasta z 0.8mln mieszkancow. byle do narracji pasowalo

o. i juz :)

Przy czym to miasto z bardzo rozwiniętą strefą przemysłową, ostatnia aktualizacja w styczniu, z Krakowa w lecie, a w tym mieście jakosc powietrza zima/lato to inne światy, jak tam palą czym popadnie 

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Dziwne. Wydawało mi się, że procesy logistyczne Chińczyków są dużo lepsze niż europejskich marek :E 

Oj, chyba ich przeceniasz :) 

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Możesz sam sprawdzić. Ja nie jestem dziennikarzem.  :) 

Oczywiście, oczywiście. Jednak czy nie martwi Cię to, że ktoś mógłby nieopatrznie pomyśleć, że w przypadku jakiegoś OPEL za 230 000zł utrata wartości po roku będzie podobna?

Opublikowano

Przede wszystkim kolejny zmanipulowany spam, wartość auta to 214900 + dodatkowy lakier 5000, jak by go nie było, tyle samo warta by ta omoda była po roku

37 minut temu, SuLac0 napisał(a):

ich nawet nie trzeba kupowac, aby tracily na wartosci :hihot:

image.png.8d7832af34d5c24d176f865898346439.png

Jak dają takie promki to ci co co kupili i chcą sprzedać dopiero płaczą 

Opublikowano
43 minuty temu, Kyle napisał(a):

Oj, chyba ich przeceniasz :) 

Ktoś tu chyba używał bezsensownych buzzwordow, aby taką tezę właśnie udowodnić :) 

43 minuty temu, Kyle napisał(a):

Oczywiście, oczywiście. Jednak czy nie martwi Cię to, że ktoś mógłby nieopatrznie pomyśleć, że w przypadku jakiegoś OPEL za 230 000zł utrata wartości po roku będzie podobna?

A są jakieś ople za taką kwotę? Stellantis je tak wykastrował, że śmiem wątpić :) 

Nie znam przypadku podobnie dużej utraty wartości. Ale możesz mnie śmiało wyprowadzić z błędu. Oczywiście w świecie cywilnych samochodów o podobnych wartościach ;) 

Opublikowano
12 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

to obecna cena, chwilę wcześniej był płacz, tych co kilka miesięcy temu kupowali po 225k nawet tu było wrzucane chyba

Bzdura

https://www.superauto.pl/artykuly/test-omoda-9-super-hybrid-opinie-recenzje-spalanie#Stylowa1i1nowoczesna111Omoda191wyra1nie1celuje1w1segment1premium

Z tego artykułu z zeszłego roku:

219900 I na wejściu miałeś rabat dealerski

Teraz z doplaconym lakierem to 224000 I też uzyskasz rabaty

https://www.superauto.pl/leasing-samochodu/osobowe/omoda-9-1-5-super-hybrid-exclusive-awd-537km-317065?months_credit=72&self_deposit_credit=38000&financing_tab=leasing

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ktoś tu chyba używał bezsensownych buzzwordow, aby taką tezę właśnie udowodnić :) 

A są jakieś ople za taką kwotę? Stellantis je tak wykastrował, że śmiem wątpić :) 

Nie znam przypadku podobnie dużej utraty wartości. Ale możesz mnie śmiało wyprowadzić z błędu. Oczywiście w świecie cywilnych samochodów o podobnych wartościach ;) 

Już cie @SuLac0 wyprowadził z błędu na przykładzie audii,  a utratę wartości policz od realnych danych a nie spamu którym manipulujesz

Opublikowano
11 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Bzdura

https://www.superauto.pl/artykuly/test-omoda-9-super-hybrid-opinie-recenzje-spalanie#Stylowa1i1nowoczesna111Omoda191wyra1nie1celuje1w1segment1premium

Z tego artykułu z zeszłego roku:

219900 I na wejściu miałeś rabat dealerski

Teraz z doplaconym lakierem to 224000 I też uzyskasz rabaty

https://www.superauto.pl/leasing-samochodu/osobowe/omoda-9-1-5-super-hybrid-exclusive-awd-537km-317065?months_credit=72&self_deposit_credit=38000&financing_tab=leasing

Już cie @SuLac0 wyprowadził z błędu na przykładzie audii,  a utratę wartości policz od realnych danych a nie spamu którym manipulujesz

Wrzucam info z grupki omody. Pretensje do tego kolesia tam, możecie też sobie z nim polemizować. Całą grupką chińskich apologetów ;) 

Nauczcie się w końcu czytać dokładniej :) 

Opublikowano (edytowane)

Nie, wrzuciłeś spam do manipulacji, tylko ten fragment ktory ci pasował do narracji, w komentarzach tamten troll też był wyjaśniony, dla tego nie dałeś linka tylko screen tego co ci pasuje.

To jest właśnie spam który produkujesz, mało tego to celowe rozpowszechnianie dezinformacji.

Byle kolejną wojenkę zacząć I obrażać innych

Oczywiście o utracie wartości audii ani mru mru, też nie pasuje do narracji?

Edytowane przez SylwesterI.
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Nie, wrzuciłeś spam do manipulacji, tylko ten fragment ktory ci pasował do narracji, w komentarzach tamten troll też był wyjaśniony, dla tego nie dałeś linka tylko screen tego co ci pasuje.

To jest właśnie spam który produkujesz, mało tego to celowe rozpowszechnianie dezinformacji.

Byle kolejną wojenkę zacząć I obrażać innych

Oczywiście o utracie wartości audii ani mru mru, też nie pasuje do narracji?

Nie, po prostu to nie wątek o Audi. Nie wiem czemu spamujecie tutaj Audi czy VW.

P.S.

Czemu Was tak boli coś negatywnego o chińczykach? Obsesja? Opłacają was? Nikt nie ma takich fanbojów jak Chińczycy aktualnie. :) 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie, po prostu to nie wątek o Audi. Nie wiem czemu spamujecie tutaj Audi czy VW.

P.S.

Czemu Was tak boli coś negatywnego o chińczykach? Obsesja? Opłacają was? Nikt nie ma takich fanbojów jak Chińczycy aktualnie. :) 

Boli nas bezsensowne zaśmiecanie wątku spamem i manipulacjami takich jak ty

Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

... aż zasiałeś ziarno zwątpienia we mnie, ale jednak da się tak doposażyć OPEL Grandland, by dojechać do tych ~230 000 PLN:

6ba8e96005a8e.png

• Upvote 1
Opublikowano
55 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Boli nas bezsensowne zaśmiecanie wątku spamem i manipulacjami takich jak ty

Uważasz, że porównywanie  EV do innych rodzajów napędów jest sensowne? Aha. :lol2: 

25 minut temu, Kyle napisał(a):

... aż zasiałeś ziarno zwątpienia we mnie, ale jednak da się tak doposażyć OPEL Grandland, by dojechać do tych ~230 000 PLN:

6ba8e96005a8e.png

Pewnie jesteś pierwszy który wyklikał  taką konfigurację :E 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Uważasz, że porównywanie  EV do innych rodzajów napędów jest sensowne? Aha. :lol2: 

Tak wiem kolor też zły %-)

Bo przecież nissan=/=nissan

Ale 1 chinczyk= wszystkie chińczyki

Ps. Cytujesz co pisałem, ale tego nie rozumiesz, co nie dziwi.  

Sam sobie wyrabiasz opinię wklejając fajki, a praktycznie tylko części które odpowiadają twojej narracji.

Opublikowano
Teraz, SylwesterI. napisał(a):

Tak wiem kolor też zły %-)

Bo przecież nissan=/=nissan

Ale 1 chinczyk= wszystkie chińczyki

Ps. Cytujesz co pisałem, ale tego nie rozumiesz, co nie dziwi.  

No, no zmyślaj sobie dalej. 

Nie dziwi mnie, że nie rozumiesz skąd wyprzedaż elektryków w drugiej połowie, ale to zostawiam na boku. 

Gdybys 1/3 energii poświęcanej na pisanie do mnie poświęcił na podkreślanie zalet chińskich aut to twój scoring społeczny wzrósłby dużo bardziej. :lol2: 

Ewidentnie ten twój spam muszę ignorować, bo tylko szukasz zaczepki okazji do flame’u. 

Opublikowano

Problem ze tylko ty zmyślasz i

wrzucasz fejkowy spam, specjalnie nie podając źródła.

Które jest równie wiarygodne jak ty.

Ps. Nie zliczę ile to razu już byłem u ciebie w ignorowanych %-)

Ten społeczny scoring jest tylko dla ciebie ważny, co widać po czasie który spędzasz na forum ;)

Opublikowano

Czytam temat i nie wiem czemu on ma służyć.

Praktycznie nie wypowiada się tu nikt kto ma, miał lub jest zainteresowany zakupem samochodu marki chińskiej.

Przedstawiana jest tylko szydercza perspektywa dwóch obozów :

- tych którzy „może rozumieją” sens zakupu takiego auta bo jest tańsze 

- tych, którzy jeżdżą „normalną” motoryzacją i z daleka widząc kogoś w Chińczyku wiedzą, że ten ktoś jest w Chińczyku bo mu brakło na nie Chińczyka 

Sam też raczej nie kupię chińskiego samochodu, i to głównie ze względu na to, że nie umiem wypowiedzieć poprawnie ich nazwy ale poziom dyskusji jest na tyle niski, że zgłaszam temat jako spam z prośbą o zamknięcie.

• Haha 1
  • Pan Mateoo zablokował(a) ten temat
  • Mar_s odblokował(a) ten temat
Opublikowano
17 minut temu, Mar_s napisał(a):

Panowie, albo wracacie do tematu albo temat zaraz do kosza poleci, a wy na długie wakacje od forum.

A co jest na temat? 

Czy to nie jest odpowiednie miejsce do wrzucania np. wpadek chińskich producentów? Informacji o dziwnych nietypowych awariach? 

Bo takie informacje są wrzucane w doniesieniu do innych producentów w blabli, ale tylko jak się wrzuci coś o chińczykach to się zlatuje zgraja żeby spamować. 

Opublikowano
30 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A co jest na temat? 

Czy to nie jest odpowiednie miejsce do wrzucania np. wpadek chińskich producentów? Informacji o dziwnych nietypowych awariach? 

Bo takie informacje są wrzucane w doniesieniu do innych producentów w blabli, ale tylko jak się wrzuci coś o chińczykach to się zlatuje zgraja żeby spamować. 

Po kolei ludzie Ci tłumaczą i dalej jak grochem o ścianę ;)

Jak byście nazwali takie auta jak Cupra Tavascan czy Citroen C5 X?

To jest zachodnie auto, czy chińskie jeśli są one 100% produkcji chińskiej i sprowadzane do Europy? :E

image.png.b4c5d4fc1bd3892895a1adf4134c3eaf.png

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, MaxaM napisał(a):

Jak byście nazwali (...) Citroen C5 X?

Brzydalem...do dziś nie ogarniam jak można było zrobić tak brzydkie auto robiąc wcześniej całkiem ładne - C5X7 :E 

Ale dzięki niemu przynajmniej w moich oczach zyskał C5 aircross...bo wcześniej on był dla mnie brzydalem, został zdetronizowany :hihot:

Także zawsze jakiś to plus :E 

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1