Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bleidd napisał(a):

Żadne to usprawiedliwienie dla auta, że wyje niemiłosiernie łaskawie tylko większym obciążeniu :E

... albo trzeszczy:

3 minuty temu, bleidd napisał(a):

Przy utrzymywaniu 140 km/h? No raczej cały czas.

Raczej tak. Z tego powodu nie jest to optymalny samochód, do okupowania lewego pasa w Polsce.

Opublikowano

Standardowa praktyka czerwonego śledzia aby odciągnąć uwagę od pierwotnego niewygodnego tematu :D W sumie mógł mikrofon ustawić na czułość 2000% zamiast 500% byłoby jeszcze bardziej spektakularnie.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Cappucino napisał(a):

Ale to nie ja zgłaszam problem, zapomniałeś? Czyżby już zaawansowane stadium?:E

... ale ja nie zgłaszałem problemu - czyżby już załączyło ci się przypisywanie swoich problemów innym? :E

Opublikowano
13 minut temu, Kyle napisał(a):

... albo trzeszczy:

Raczej tak. Z tego powodu nie jest to optymalny samochód, do okupowania lewego pasa w Polsce.

Trzeszczy głownie kasa z wyświetleń. Czego to sie dzisiaj nie robi dla pieniędzy.

Teraz, Kyle napisał(a):

... ale ja nie zgłaszałem problemu -

Wcale...:rotfl2:

Cytat

U mnie nic nie drga.

Opublikowano
Teraz, Cappucino napisał(a):

Trzeszczy głownie kasa z wyświetleń. Czego to sie dzisiaj nie robi dla pieniędzy.

No, oczywiście, pewnie jedną ręką naciska, a w drugiej trzyma "trzeszczydełko" :P

2 minuty temu, Cappucino napisał(a):

Wcale...:rotfl2:

Cytat

U mnie nic nie drga.

... no to ja już wolę mieć taki "problem" że kierownica w moim aucie nie drga. ... to jakim to gruzem jeździsz, że takiego "problemu" nie masz? :rotfl2:

Opublikowano
2 godziny temu, Kyle napisał(a):

... no to ja już wolę mieć taki "problem" że kierownica w moim aucie nie drga. ... to jakim to gruzem jeździsz, że takiego "problemu" nie masz? :rotfl2:

Pomyślałbym, że chiński bot który nie zrozumiał żartu, czyżby coś w tym było?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, SuLac0 napisał(a):

ze niby "chinczycy" moga wszystko z ich autem zrobic. oo rly :faja:

BMW od kilku lat szoruje po mentalnym dnie - grzanie dupy za opłatą, neue klasse design który wygląda jak gówno, teraz to...

niech giną.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 4
Opublikowano
Teraz, SylwesterI. napisał(a):

Bo problem jest nie w tym że  chińczyk robi dobre auta, tylko w tym że cała pozostała motoryzacja zeszła do poziomu jakościowego chińczyków 

może jeszcze nie zeszli tak nisko z QC, ale chińczyki zaraz ich wyprzedzą i się skończy.

Opublikowano
29 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Ta a astra k z salonu to był cud techniki z którym ludzie nie mieli problemów zaraz po zakupie.:hahaha:

W Gliwicach rocznie produkowano 100k egzemplarzy Astry K, jak auta z temu dojdą do tego poziomu w Europie to wtedy możemy pogadać. Póki co 1 na kilka egzemplarzy tych wynalazków motoryzacyjnych ma jakieś wady, nie jeden na np. 1000 jak rodzime marki.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Katystopej napisał(a):

W Gliwicach rocznie produkowano 100k egzemplarzy Astry K, jak auta z temu dojdą do tego poziomu w Europie to wtedy możemy pogadać. Póki co 1 na kilka egzemplarzy tych wynalazków motoryzacyjnych ma jakieś wady, nie jeden na np. 1000 jak rodzime marki.

Ja miałem gliwicką Astrę K i świetnię ją wspominam. Tylko wysprzęglik z awarii :) 

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Katystopej napisał(a):

A teraz klepią 80tys. dostawczaków różnych marek, tak się te astry obroniły jakością %-)

W 2025 roku MG sprzedało w Eu 307k aut notując 30% wzrostu, opel 397k aut 10% spadku. Zobaczymy w 2026.

Ile mg sprzedało w Chinach a ile opel? :hahaha:

Edytowane przez SylwesterI.
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Katystopej napisał(a):

Wiem wiem, w ełropejskich tesz penkajo.

Pewnie czyścił alkoholem ... przynajmniej takie jest tłumaczenie ASO w poniższym przypadku:

Cytat

Pojawiła mi się na szybce od zegarów rysa, udałem się do salonu audi. Po przeprowadzonej ,,ekspertyzie'' audi stwierdziło, że do tego typu uszkodzeń dochodzi na skutek czyszczenia szybki środkiem z zawartością alkoholu. Niestety nie wymienią mi tej szybki na gwarancji. 
Zrobiłem zdjęcia i jak dla mnie ewidentnie widać złe spasowanie elementów na skutek czego pękła szybka w miejscu którym dotyka do plastiku.
Chciałem się was podpytać czy istnieje możliwość zrobienia takiej rysy środkiem czyszczącym? Ja używałem tylko RRC interior detailer do kokpitu, producent potwierdza, że napewno nie ma w nim alkoholu. 
Temat jest ciężki bo z tego co się dowiadywałem salony często odmawiają naprawy gwarancyjnej w takich przypadkach.. jeszcze samej szybki nie można wymienić.. koszt wymiany zegarów 5tys.

źródło:

https://kosmetykaaut.pl/topic/17762-pęknięta-szybka-zegarów-prośba-o-poradę/

Pęknięta szybka AUDI.jpeg

Opublikowano
45 minut temu, Kyle napisał(a):

Pewnie czyścił alkoholem ... przynajmniej takie jest tłumaczenie ASO w poniższym przypadku:

Od alkoholu ta szybka myślę, że by się zrobiła zmatowiona, ale za to chemia z detailera mogła mieć na to wpływ 

Opublikowano
4 godziny temu, SylwesterI. napisał(a):

A teraz klepią 80tys. dostawczaków różnych marek, tak się te astry obroniły jakością %-)

Wiesz o tym, że Opel został wykupiony przez Stellantisa w 2022r i w zasadzie przestał istnieć? Wiesz o tym, że Astra K to był jeden z ostatnich, prawdziwych Opli? Wiesz o tym, prawda? No przecież nie robiłbyś z siebie debila, nie uwierzę w to :red: