Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Premiera Soon

Nowa gra z serii Divinity od studia Larian Studios została oficjalnie zapowiedziana podczas gali The Game Awards 2025, która odbyła się dzisiaj, 12 grudnia 2025 roku. Dokładna data premiery nie została jeszcze podana, ale spekulacje sugerują, że może to nastąpić najwcześniej w 2029 lub 2030 roku. 

No Soon jak nic ;-)

• Haha 1
Opublikowano

Po prostu kolejna gra w serii, otwarcie nowego rozdziału. 

Cytat

This is something Larian founder and CEO Swen Vincke touched on in a press release. “Despite our long history with the series, this is our first game entitled 'Divinity,'" said Vincke. "We’re ready to bring everything we’ve done previously into one place. This marks the beginning of something with more breadth, depth, and intimacy than anything we’ve created before. We’ve been building toward this moment ever since we took our fate into our own hands. This is the Divinity we’ve always wanted to make and you're going to have loads of fun with it.”

Franczyza Divinity jest rozbudowana i zróżnicowana - turówki, hack'n'slashe, rpg w tpp, rts.

• Like 1
Opublikowano

Grałem tylko w OS2 i teraz totalnie uzależniłem się od BG3.:D Pod względem mechanik i możliwości obie gry są rewelacyjne. Mam więc nadzieję, że nowy tytuł też będzie turówką na podobnym poziomie. 

Szkoda, że tak daleko do premiery. 

• Upvote 2
Opublikowano

Myślałem na początku że oglądam trailer do Diablo.

Szczerze nigdy w żadną grę Divinity nie zagrałem chociaż przymierzałem się parę razy. Ciekawe jakiego typu to będzie tytuł. 

Opublikowano
Godzinę temu, Isharoth napisał(a):

To jest prawdopodobnie powrót do głównej serii Divinity. Ostatnia gra z tej serii wyszła bodajże w 2009 roku? ;) W końcu coś innego niż DOS, które są fajne, ale ile można.

Zgadzam się, do Original Sin pewnie i tak kiedyś wrócą, a tutaj może być jakiś bardziej action RPG. Larian to Larian, tutaj raczej można oczekiwać wysokiego poziomu produkcji

Opublikowano
12 godzin temu, Asag napisał(a):

Myślałem na początku że oglądam trailer do Diablo.

Szczerze nigdy w żadną grę Divinity nie zagrałem chociaż przymierzałem się parę razy. Ciekawe jakiego typu to będzie tytuł. 

Żałuj, w Original Sin jedynkę grałem bardzo długo tak się wtapiałem w ten świat.

Opublikowano

Ta gra jest mi, póki co, obojętna.

Ale zajawka - jej forma plastyczna, zamysł, aranżacja sceny, każdy detal = mistrzostwo świata! = ciary na rękach!
Osiągnąć taki efekt na typie, co nie jest zajarany grą - profeska!
IMO najlepsza technicznie rzecz pokazu.

Opublikowano

Larian ma wszystko, by podnieść poprzeczkę jeszcze wyżej i zgarnąć całą pulę. Duże środki finansowe, doświadczenie, Svena który tym wszystkim zarządza, dużą ilość studiów pomocniczych, mnóstwo młodych chętnych i zmotywowanych pracowników, własne studio mo-cap i przede wszystkim pełną wolność twórczą, nieskrępowaną żadną polityką i ograniczeniami, DEI, SweetBaby itd.

Wypada tylko życzyć im sukcesu, i dać im czas. 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Eco draconis było fajne zwłaszcza latanie smokiem ale więcej i bardziej się bawiłem się w divine divinity. Nie było to diablo ale moim zdaniem wyszło fajnie a przede wszystkim wciągało i fabularnie było świetnie. 

Ja mam nadzieję, że nie będzie to kolejna turówka 🤣

Edytowane przez Barosz
  • Like 1