Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

Do wyborów daleko. Nie do kona ma sens przejmować się obecnymi sondażami.

Ty i te twoje predykcje które się nie sprawdzają, tak np jak sztab Trzaska miał mieć badania że przymilając się do pisiorów i konforuskich miał coś u nich zyskać :rotfl2:

A wyszło na to że większość nich zagłosowała na Nawrockiego. A tymi lizaniem prawaków stracił bardzo dużo głosów swoich ludzi którzy nie poszli na wybory w ogóle. 

5 minut temu, Badalamann napisał(a):

Gra zacznie się kilka miesięcy przed terminem wyborów.

Gra IMHO już jest przesądzona i KO idzie w niebyt do opozycji. 

• Upvote 2
Opublikowano
30 minut temu, Badalamann napisał(a):

@Camis Do wyborów daleko. Nie do kona ma sens przejmować się obecnymi sondażami.

Gra zacznie się kilka miesięcy przed terminem wyborów.

Teraz muszą zacząć skuteczniej działać. Na kilka miesięcy przed wyborami będzie już o wiele za późno.

• Upvote 1
Opublikowano
22 minuty temu, Camis napisał(a):

Ty i te twoje predykcje które się nie sprawdzają, tak np jak sztab Trzaska miał mieć badania że przymilając się do pisiorów i konforuskich miał coś u nich zyskać :rotfl2:

A wyszło na to że większość nich zagłosowała na Nawrockiego. A tymi lizaniem prawaków stracił bardzo dużo głosów swoich ludzi którzy nie poszli na wybory w ogóle. 

Gra IMHO już jest przesądzona i KO idzie w niebyt do opozycji. 

Trzaskowski zdobył więcej głosów od prawicy niż stracił od Hołowni, Zandberga i Biejat. Więc te umizgi jednak coś dały. Przed umizgami miał pewność że 99% głosów z Brauna i Memcena przejdzie do Nawrockiego, a jednak potrafił wyszarpać trochę. 
Powtarzam. Przegrana Trzaskowskiego to nic innego jak przegrana koalicjantów KO i ich wyborców którzy jakimś cudem zagłosowali za prawica będąc totalnym lewakiem. Oni mają potężne spięcie w mózgu. 

Opublikowano

@Camis To nie były predyckje a zwykłe tłumaczenie dlaczego Trzaskowski tak zmieniał linie swoich wypowiedzi na czas kampanii.

Ignorował tematy lewicowe a poruszał centrowe czy nawet lekko konserwatywne. To był naprawdę duży 'skręt w prawo" z jego strony.

Natomiast finalnie okazało się że wyborcy konserwatywni się nie nabrali. Zagłosowali tak jak zachęcali ich inni konserwatywni kandydaci, na pisowskiego kibolo-gangusa ;/

Dostał podobna ilość głosów jak w poprzednich wyborach. Ciężko więc wnioskować że jakaś grupa jego dawnych wyborców nie głosowała. Byłoby to też głupie, patrząc na kontrkandydata.

A co będzie z KO zobaczymy. Jak utrzymają poparcie w obecnych okolicach to raczej wystartują w obecnej formie. Jak znacząco będą tracić to się podzielą przed wyborami.

Opublikowano

Trzaskowski przegrał bo w jego środowisku i otoczeniu jest więcej zadufanych w sobie cymbałów. Było to widać w trakcie wyborów i widać to teraz. Tu nie trzeba akademickich analiz. Przegrał z człowiekiem wyciągniętym z kapelusza.

• Upvote 3
Opublikowano

Trzaskowski przegrał bo:

- reprezentował rząd, który zgodnie z moimi przewidywaniami kilka lat temu - bardzo mocno rozczarował swoich wyborców

- jest strasznie żenujący np. ten fragment z "co tacy smutni jesteście" i ogólnie widać po nim, że inteligencją i obyciem nie grzeszy. On wyglądał jak podstarzały licealista, a nie kandydat na prezydenta. Ale ważniejsze od tego jak mówił było to co mówił. A mówił pierdoły i ściemy. Może na wyborców pisu to działa, ale nie po to ludzie chcieli iść głosować, żeby przestano ich traktować jak idiotów, żeby zamienić na kogoś, kto tak samo ich traktuje jak idiotów. 

- mocno mu napsuło obnażenie poglądowych fikołków. Tak gadać jak akurat opinia publiczna myśli, a po wyborach to można i o 180° się odwrócić

- mały wpływ, ale istniejący - w KO nie docenili ryzyka. Mogli pójść razem, ale nie poszli. Koalicjanci podgryźli Czaszkowskiego i być może zabrali mu dokładnie tyle ile mu zabrakło. Ciężko to ocenić.

- Tuska nie schowano do szafy jak Jarka

- nie zrobiono NIC "dla ludu" co by miało go przekonać. To tutaj leży powód przez który cała masa ludzi  po prostu olała głosowanie.

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

xDˣᴰ Mówisz o chorobach fizycznych czy też np psychicznych, jak depresja Czy schizofrenia? 

Dlatego odsetek singli rośnie w zasadzie wykładniczo. 

Ja pierdziele, 10 rano nie ma a ja już wiem że większej głupoty dziś nie przeczytam. 

Nie jestem lekarzem, niech jakaś komisja to określi, już tak napisałem. Ja bym wrzucił schizofrenię na tę listę. 

Czytałem wiele publikacji na temat rosnącej liczby singli i brzydkiej twarzy nie wspomniano w żadnej z nich. Prędzej brak umiejętności zawierania relacji międzyludzkich do czego brzydka twarz może się przyczynić ale taka osoba powinna iść na terapię a nie zamykać się w czterech ścianach. Piszesz, że to jest głupie. No nie wiem, wg mnie trzeba być ultra przegrywem życiowym, takim patologicznym przegrywem żeby nie umieć znaleźć fajnej kobiety jeśli się tego chce, więc głupie to jest nie pójście na terapię jeśli ma się problem. 

• Confused 1
Opublikowano
39 minut temu, TheMr. napisał(a):

Powtarzam. Przegrana Trzaskowskiego to nic innego jak przegrana koalicjantów KO i ich wyborców którzy jakimś cudem zagłosowali za prawica będąc totalnym lewakiem. Oni mają potężne spięcie w mózgu. 

dokladnie

wszystko by sie udalo gdyby nie ci wstretni koalicjanci i ich wyborcy

trzask i PO moga czuc sie zwyciezcami, to onie oni przegrali XDDDDDD

39 minut temu, Badalamann napisał(a):

Natomiast finalnie okazało się że wyborcy konserwatywni się nie nabrali

to chyba dobra wiadomosc ze wyborcy nie nabrali sie na takie tanie oszustwa

to samo dziala teraz w temacie imigracji, KO nie ma w tej sprawie wiarygodnosci a themr czy inni bojowkarze sa zdziwieni ze ludzie nie nabieraja sie na dzialania pozorowane XD

9 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Zazdrościłem już Czechom a teraz zaczynam Rumunom...

dokladnie

tez uwazam ze trzask/KO powinni byc oskarzeni o nielegalne finansowanie kampanii tak jak zarzucaja obserwatorzy OBWE

Opublikowano
19 minut temu, skypan napisał(a):

Trzaskowski przegrał bo w jego środowisku i otoczeniu jest więcej zadufanych w sobie cymbałów. Było to widać w trakcie wyborów i widać to teraz. Tu nie trzeba akademickich analiz. Przegrał z człowiekiem wyciągniętym z kapelusza.

Tak samo jak Komorowski przegrał z wyciągniętym z kapelusza Dudą. I co z tego? Trzaskowski przegrał bo 40% ludzi w Polsce wierzy że dinozaury walczyły z ludźmi, a 30% nie potrafi czytać tekstu. I tyle. Każdy zdrowo myślący człowiek odsuwając politykę na bok to miał dwa wyjścia, albo olać wybory albo zagłosować za Trzaskowskim - mimo jego poglądów bo na prezydenta akurat się nadaje. Woleli zagłosować za kimś z pół świata. Teraz to prezydentem może zostać nawet Masa. 

• Upvote 3
Opublikowano
10 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

No nie wiem, wg mnie trzeba być ultra przegrywem życiowym, takim patologicznym przegrywem żeby nie umieć znaleźć fajnej kobiety

A to jedynym celem życia mężczyzny jest się rozmnożyć i brak kobiety oznacza, że nie umiał? :E

Gdzie mogę zrobić sobie operację mózgu aby widzieć świat tak prosto jak niektórzy?

A w jakimś plemieniu w Afryce jak nie masz długiej szyi wydłużanej pierścieniami to jesteś przegrywem. 

W wielu miejscach jak nie umiesz kraść i oszukiwać to jesteś biedny więc jesteś przegrywem.

W innych jak nie jesteś wierzący w pana z brodą w chmurach to jesteś przegrywem i podczłowiekiem.

Na terapię wszystkich co żyją inaczej niż Ty! I do więzienia! Bo każdy pijak to złodzie... a nie, to nie ten temat. Każdy kawaler to złodziej!

A 30 lat temu jak byłeś dorosły i grałeś w jakieś "gierki na komputerze" to byłeś przegrywem.

Na siłowni jak jesteś chudy i wątły to w oczach karków na sterydach jesteś przegrywem.

Ale nie Ty. Ty 

Te nasze normy społeczne są na serio ostro popierd..one. Znam mnóstwo ludzi którzy są moralnie gównem, odpadem, odczłowieczonym złem. Ale mają dzieci. Kradną, oszukują, nawet w temacie tego czy kochali kiedykolwiek żonę. Rodzą i wychowują pasożyty dla społeczeństwa. Złodziei, oszustów, w najlepszym wypadku tylko dręczycieli innych w szkołach do których chodzą. Potem będziemy na nich płacić fundując pobyty w poprawczakach i więzieniu.

Znam też z racji wieku sporo rozwodników, którzy też podobnie kiedyś myśleli, a teraz wolą święty spokój i życie samemu albo w związku bez zobowiązań. 

No ale co ja tam wiem. Przecież to takie proste - żonaty/dzieciaty = dobry. Sam = przegryw. 

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

nie wiem, wg mnie trzeba być ultra przegrywem życiowym, takim patologicznym przegrywem żeby nie umieć znaleźć fajnej kobiety jeśli się tego chce, więc głupie to jest nie pójście na terapię jeśli ma się problem

Wiesz ze obrażasz kilkadziesiąt procent Polaków splycajac problem do jednego zdania XD Pięknie nam się Pan przedstawił. Instytut chłopskiego rozumu na pełnej. 

głupie to jest nie pójście na terapię jeśli ma się problem. 

Idź pobiegać, depresja przejdzie jak ręką odjął, dziękuję pan lekarz

PS nie bać falubaz czy jakoś tak XD 

Czytałem wiele publikacji na temat rosnącej liczby singli i brzydkiej twarzy nie wspomniano w żadnej z nich

Hipergamia, mówi ci to coś? 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, TheMr. napisał(a):

Tak samo jak Komorowski przegrał z wyciągniętym z kapelusza Dudą. I co z tego?

Bo butą i pychą nie wygrywa się wyborów. Od 2015 PO tego nie ogarnia a właściwie oni to mają we krwi i zawsze to z nich wyłazi.

10 minut temu, TheMr. napisał(a):

albo zagłosować za Trzaskowskim - mimo jego poglądów bo na prezydenta akurat się nadaje.

Jak widać większość zdecydowała, że jednak się nie nadaje.

• Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, huudyy napisał(a):

Wiesz ze obrażasz kilkadziesiąt procent Polaków

a to cos nowego w tym temacie?

13 minut temu, TheMr. napisał(a):

Trzaskowski przegrał bo 40% ludzi w Polsce wierzy że dinozaury walczyły z ludźmi, a 30% nie potrafi czytać tekstu

XD

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, kubikolos napisał(a):

a to cos nowego w tym temacie?

XD

Ale to co on akurat napisał o dinozaurach czy czytaniu ze zrozumieniem to prawda potwierdzona badaniami, w przeciwieństwie do opinii, więc jest jednak różnica. 

https://naukawpolsce.pl/aktualnosci/news%2C106756%2Ceurobarometr-jedna-trzecia-polakow-uwaza-ze-ludzie-zyli-w-tym-samym-czasie

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Przed umizgami miał pewność że 99% głosów z Brauna i Memcena przejdzie do Nawrockiego, a jednak potrafił wyszarpać trochę. 

W poprzednich wyborach z tego co pamiętam było 50/50 dla Dudy i Trzaska od wyborców konforuskich a teraz ile było... 

Dużo więcej stracił głosów po swojej stronie olewając swoich niż zyskał od prawicy. Ja sam znam kilka osób którzy olali wybory m.in przez totalny skręt na prawo Trzaska. 

Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Natomiast finalnie okazało się że wyborcy konserwatywni się nie nabrali.

Przecież było wiadomo że się nie nabiorą, wcześniej latał z flagami LGBT i chodził na marsze a teraz udaje że jest prawakiem.

Jak to się stało nie wiem  :rotfl2:

508tmTf.png

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/sprawa-kawalerki-pana-jerzego-prokuratura-odmawia-badania-kilku-watkow/gqjgtve

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Camis napisał(a):

m.in przez totalny skręt na prawo Trzaska. 

ale tu nie bylo totalnego skretu w prawo przez trzaska

co najwyzej wstydzil sie lewicy i celowal troche w centrum a w rozmowie z Mentzenem powiedzial ze nie zgadza sie z wiekszoscia

• Upvote 1
Opublikowano
44 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

No nie wiem, wg mnie trzeba być ultra przegrywem życiowym, takim patologicznym przegrywem żeby nie umieć znaleźć fajnej kobiety jeśli się tego chce

Ale brednie, a te ponad 170 tysięcy mniej kobiet w wieku 18-39 to czym nadrobisz?, przydzielisz jedną kobietę na kilku samców czy jak?. 

QiiadlV.png

https://ciekaweliczby.pl/kobiety_mezczyzni_2022/

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Camis napisał(a):

Ale brednie, a te ponad 170 tysięcy mniej kobiet w wieku 18-39 to czym nadrobisz?, przydzielisz jedną kobietę na kilku samców czy jak?. 

QiiadlV.png

https://ciekaweliczby.pl/kobiety_mezczyzni_2022/

LGBT rozwiązaniem naszych problemów :E 

Musimy tylko pokazywać samotnym mężczyznom dużo tęczy. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 3